Random Posts

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΣ ΣΕΡΡΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΗ 13 -ΣΕΡΡΕΣ
ΤΗΛ: 2321028177
                                                                                                   Σέρρες 23 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

          Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος  Σερρών καταγγέλλει τους πρώην Υπουργούς Υγείας κ. Λοβέρδο και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη που ενώ δημιούργησαν τον ασφαλιστικό φορέα   ΕΟΠΥΥ στον οποίο  ενέταξαν σχεδόν όλους τους ασφαλισμένους δε φρόντισαν ούτε για την επαρκή χρηματοδότηση του ούτε για την ύπαρξη αναγκαίων υποδομών όπως πλήρη μηχανογράφηση των υπηρεσιών, σύγχρονη ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κέντρα συνταγογράφησης, επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα ενώ οι ασφαλισμένοι να υφίστανται τεράστιες οικονομικές θυσίες να έχουν χαμηλές υπηρεσίες υγείας και απίστευτη ταλαιπωρία.



 Επίσης οι συμβεβλημένοι με το ταμείο γιατροί, φαρμακοποιοί, προμηθευτές και οι άλλοι συνεργάτες δεν πληρώνονται τις καθορισμένες ημερομηνίες με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς και οι εργαζόμενοι τους να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.
        Οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας καλούν όλα τα κόμματα με όλους τους πολιτικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε ο ΕΟΠΥΥ να γίνει ένα σύγχρονο ασφαλιστικό ταμείο, οικονομικά επαρκές για να μπορεί να προσφέρει κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ένα σύστημα υγείας όπου το φάρμακο θα είναι κοινωνικό αγαθό και προσβάσιμο σε κάθε πολίτη.


       

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :