Random Posts

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Ο  ελλειμματικός από δημιουργία του  ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε συμπαρασύροντας μαζί του τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι φαρμακοποιοί του νομού Θεσσαλονίκης, έχοντας εδώ και πολύ καιρό εξαντλήσει τα περιθώρια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, για χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς συμπολίτες μας, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης απέναντι στον Έλληνα πολίτη και επωμιζόμενοι ανεξόφλητους λογαριασμούς φαρμάκων  από το 2010-2011, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στα φαρμακεία, και δεν εξόφλησε ως όφειλε βάση της συλλογικής σύμβασης, τις συνταγές Μαρτίου 2012 έχοντας οδηγήσει τους 12.000 φαρμακοποιούς της Ελλάδας στην οικονομική καταστροφή. 
Με τον τρόπο αυτό κατευθύνει 30.000 οικογένειες φαρμακοποιών και εργαζομένων στα Ελληνικά φαρμακεία στην οικονομική εξαθλίωση και στην ανεργία. 
Την ίδια στιγμή  χιλιάδες συμπολιτών μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, και η δημόσια υγεία απειλείται διότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα από τις φαρμακευτικές εταιρείες λόγω οικονομικής ασφυξίας.

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Φ.Σ.Θ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την Τετάρτη 23-05-2012.

Από τη συγκεκριμένη ημέρα οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας αναγκάζονται να αναστείλουν επ΄ αόριστον την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ μέχρι να εξοφληθούν όλες οι εκπρόθεσμες οφειλές για το 2012 καθώς και τα παλαιά οφειλόμενα από τα έτη 2010 και 2011. 

Οι φαρμακοποιοί ζητάμε:
  1. Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  2. Την έγγραφη δέσμευση ότι οι πληρωμές των επομένων μηνών θα καταβληθούν κανονικά
  3. Παράλληλα διεκδικούμε επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των φαρμάκων στη φαρμακοβιομηχανία.
  4. Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ζητάμε από όλα τα πολιτικά  κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση.  
  5. Καλούμε όλους τους φορείς, σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες κλπ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση


Οι φαρμακοποιοί ζητούν την κατανόηση των ασφαλισμένων. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτεία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους καλούμε για ακόμα μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για την Γενική Συνέλευση του ΦΣ Θεσσαλονίκης



sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :