Random Posts

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Xειροβομβίδες στην Αθήνα,διαδηλώσεις στην Αμερική και ο Ομπάμα στην Πνύκα

ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Δύο άτομα σε μοτοσυκλέτα πέρασαν μπροστά από το κτήριο που βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και πέταξαν αντικείμενο, μάλλον χειροβομβίδα, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον φρουρό στο πόδι

Επίθεση πιθανότατα με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και είχαν κατεύθυνση από το Χίλτον προς το Σύνταγμα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν αντικείμενο, μάλλον χειροβομβίδα, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Σημειώνεται αφενώς ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουλή σε ένα από τα θεωρητικώς καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας και αφετέρου ότι η επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες πριν την άφιξη στην Αθήνα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την αστυνομία να διαρρέει ότι πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της αστυνομίας, ήδη ελέγχθηκαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας και δόθηκαν περιγραφές των δραστών και της μοτοσυκλέτας, οι οποίοι αναζητούνται στις γύρω περιοχές.

Επίθεση με χειροβομβίδα έχει κάνει η Σέχτα Επαναστατών το Φεβρουάριο του 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Ήταν τότε η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η χειροβομβίδα δεν είχε σκάσει.

Χειροβομβίδες έχει χρησιμοποιήσει και ο Επαναστατικός Αγώνας και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη το 2007 στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού και η δεύτερη το 2009 στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ Κος ΤΡΑΜΠ



Ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε περισσότερο δημοφιλής σε ορισμένα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας απ’ ό,τι αναμενόταν.

Aντίθετα οι επιδόσεις της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον ήταν χαμηλότερες, οδηγώντας σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο αψήφησε τις δημοσκοπήσεις και τις προβλέψεις για νίκη της Κλίντον.

Τα πρώτα στοιχεία από τη δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που έγινε την ημέρα των εκλογών βοηθούν στο να γίνει κατανοητό πώς ο μεγιστάνας των ακινήτων υπερίσχυσε στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

*Γυναίκες: Η Κλίντον είχε ένα προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ ανάμεσα στις γυναίκες ψηφοφόρους, μια διαφορά, ωστόσο, μικρότερη της αναμενόμενης για την πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρο ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος. Αντίθετα, ο Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε την ψήφο των γυναικών κατά περίπου 7 μονάδες κατά την επανεκλογή του το 2012. Συνολικά, περίπου το 49% των γυναικών στήριξαν την Κλίντον και 47% τον Τραμπ στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση. Ανάμεσα στις νεότερες γυναίκες, ηλικίας 18 με 34 ετών, το 55% υποστήριξε την Κλίντον και το 38% τον Τραμπ. Το 2012, το 62% των νέων γυναικών υποστήριξε τον Ομπάμα.

*Μειονότητες: Η Κλίντον είχε μεγάλο προβάδισμα ανάμεσα στους Ισπανόφωνους, τους Αφροαμερικανούς και τους Αμερικανούς Ασιάτες αλλά η διαφορά της δεν φάνηκε να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε ο Ομπάμα το 2012 σε όποια από αυτές τις ομάδες. Περίπου το 89% των Αφροαμερικανών, το 66% των Ισπανόφωνων και το 65% των Αμερικανών Ασιατών υποστήριξε την Κλίντον. Το 2012, ο Ομπάμα είχε τη στήριξη του 96% των Αφροαμερικανών, το 70% των Ισπανόφωνων και το 67% των Αμερικανών Ασιατών.

*Μορφωτικό επίπεδο: Ο Τραμπ υπερίσχυσε της Κλίντον ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ στο κολέγιο κατά 12 μονάδες. Το 2012, ο Ομπάμα είχε μικρό προβάδισμα έναντι του ανθυποψηφίου του Μιτ Ρόμνεϊ ανάμεσα σε ψηφοφόρους από όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, υπερισχύοντας του Ρόμνεϊ ανάμεσα σε όσους είχαν κολεγιακή μόρφωση κατά 2 μονάδες. Το προβάδισμα του Τραμπ ήταν ιδιαίτερα μεγάλο ανάμεσα στους λευκούς Αμερικανούς που δεν έχουν αποφοιτήσει από κολέγιο. Ο Τραμπ κέρδισε τους λευκούς άνδρες χωρίς κολεγιακή μόρφωση κατά 31 μονάδες και τις λευκές γυναίκες χωρίς πτυχίο κατά 27 μονάδες.

*Λευκοί ευαγγελιστές: Οι λευκοί ευαγγελιστές παραμένουν στο πλευρό του Τραμπ. Αυτή η ομάδα ήταν ανέκαθεν αξιόπιστη για τους Ρεπουμπλικάνους και δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση που έγιναν γνωστές τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Τραμπ φαίνεται να κερδίζει τους λευκούς ευαγγελιστές με την ίδια περίπου διαφορά όπως ο Ρόμνεϊ το 2012. Περίπου το 76% των λευκών ευαγγελιστών είπαν ότι ψήφισαν τον Τραμπ, ενώ το 20% υποστήριξαν την Κλίντον.

*Μητροπολιτικές/μη μητροπολιτικές περιοχές: Η Κλίντον μετά βίας κυριάρχησε στις μητροπολιτικές περιοχές, ενώ ο Τραμπ έχει μεγάλο προβάδισμα στις αγροτικές περιοχές. Η Κλίντον κέρδισε τον Τραμπ κατά 6 μονάδες ανάμεσα στους ψηφοφόρους που ζουν σε μητροπολιτικές περιοχές. Ο Τραμπ κέρδισε την Κλίντον κατά 27 μονάδες ανάμεσα στους ψηφοφόρους που ζουν σε μη μητροπολιτικές περιοχές.

Η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos κατά την ημέρα των εκλογών διεξήχθη διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα και στις 50 πολιτείες. Περιλαμβάνει περισσότερα από 45.000 άτομα που ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές. Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται όσο προχωρά η καταμέτρηση των ψήφων σε όλη τη χώρα και των απαντήσεων που έδωσαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Εξελίξεις: Εκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ μετά τη νίκη Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως αυτήν την Κυριακή, ανακοίνωσε το Βερολίνο.

"Ο υπουργός Εξωτερικών (της Γερμανίας) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαιρετίζει τη διεξαγωγή την Κυριακή μιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ" ανέφερε το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της διπλωματίας των ευρωπαϊκών χωρών ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.




Πηγη : www.iefimerida.gr


ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ


 Για πρώτη φορά παραχωρείται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το πλάτωμα κοντά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, γνωστό ως πλάτωμα τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων για να γίνει η ομιλία του πρώην αμερικάνου Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα. Εκεί θα γίνει η ομιλία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ επικεντρωμένη στις αξίες της Δημοκρατίας στις 16 Νοεμβρίου.

  Η ομιλία θα γίνει με φόντο την Ακρόπολη στο χώρο που παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση από το ΚΑΣ την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πνύκα έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες εκδηλώσεις - κυρίως συνδεδεμένες με τη Δημοκρατία - στο πλάτωμα τηλεσκοπίου Δωρίδη, ωστόσο, καμία.

   Η επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου έχει χαρακτηρισθεί ιστορική.


ΠΗΓΗ THE TOC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :