Random Posts

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 6/6/2013

Την πλήρη στήριξη του προς τους φαρμακοποιούς δημοσιοποίησε ο αναπληρωτής  υπουργός υγείας κ. Μάριος Σαλμάς σε συνέντευξη τύπου με θέμα την φαρμακευτική δαπάνη και το νέο Δελτίο τιμών.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι στην επικείμενη επίσκεψη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της Τρόϊκα ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν είναι η μείωση του ποσοστού  κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.
Ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός πως στους εκπροσώπους της Τρόικα θα τονισθεί πως το ποσοστό  κέρδους των φαρμακοποιών δεν μπορεί να  μειωθεί άλλο. «Οι φαρμακοποιοί είχαν 35% επί της χονδρικής τιμής ή 25% επί της λιανικής τιμής. Αυτό ήταν επί  τζίρου 5,2 δις. Τώρα ο τζίρος έπεσε στα 2,4 δις  δηλαδή τα κέρδη των φαρμακοποιών μειώθηκαν περισσότερο από το μισό . Η τρόικα έχει υπόψη της χώρες όπως το Βέλγιο αλλά εκεί τα φαρμακεία είναι 1.000 και όχι 10.000 όπως στην χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.
Ο Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι για πρώτη φορά ο μήνας Απρίλιος ήταν εντός στόχων και η φαρμακευτική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ,  έπεσε στα 178 εκατομμύρια τον Απρίλιο και στα 164 εκατομμύρια τον Μάιο.
Ακόμη  άφησε αιχμές γα τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ γιατί όπως είπε , ενώ έχουν μειωθεί οι τιμές στα διαγνωστικά κέντρα , αντί για εξοικονόμηση 60 εκατομμυρίων όπως υπολογιζόταν , υπάρχει  επιβάρυνση άλλων 30 εκατομμυρίων.
Τέλος είπε ότι θα γίνει ανατιμολόγηση φαρμάκων στα τέλη Ιουνίου  και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν ενδεχομένως να συμπεριληφθούν και πολύ λίγα καινοτόμα φάρμακα.
Για να δείτε τα άλλα θέματα της συνέντευξης πατήστε ΕΔΩ 


                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :