Random Posts

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 10/6 - 20/6

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.6
Μετά από πολύμηνες πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία συνήλθε  το Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις  εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με δημόσιες δηλώσεις έχει τονίσει κατηγορηματικά πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν αποτελούν πάντα το εξιλαστήριο θύμα σε παραβατικές συμπεριφορές αλλά και ο Σύλλογος από την πλευρά έχει καθήκον άμεσα να θέτει στην κρίση του Πειθαρχικού όσες περιπτώσεις έρχονται προς εξέταση .

ΤΡΙΤΗ 11.6
Δήλωση παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη για  την λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων : “Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν το Ελληνικό κράτος να αποκρατικοποιεί κρατικούς φορείς, να κλείνει άλλους κρατικούς φορείς και συγχρόνως από την άλλη πλευρά να ιδρύει κρατικές μονάδες παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης, σε μία χώρα που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού φαρμακείων”. 

TETAΡΤΗ 12.6
Συνεδρίαση Επιτροπής Κώδικα Δεοντολογίας . Έγινε οριστικοποίηση της επεξεργασίας όλων των άρθρων και τα συμπεράσματα δόθηκαν για τελική διατύπωση στους νομικούς συμβούλους του ΠΦΣ.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσιοποίηση ολοκλήρου του Κώδικα
Συνεδρίαση Επιτροπής Βάσης Δεδομένων

ΠΕΜΠΤΗ 13.6
Μετάβαση εκπροσώπων του προεδρείου του ΠΦΣ στην ΚΜΕΣ και στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ προκειμένου να ξεπερασθούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει το ένταλμα πληρωμής των παλαιών οφειλομένων του 2011.
Τελικά ξεμπλοκαρίστηκε το ένταλμα και δόθηκε η εντολή στην οικονομική υπηρεσία να προχωρήσει. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί και πάλι παρέμβαση στην διαδικασία και για τον λόγο αυτό το θέμα το παρακολουθούμε καθημερινά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.6
Μετά από τηλεφωνήματα ακόμη και απειλές συνδικαλιστικού περιεχομένου αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπολοίπου του ποσού του Φεβρουαρίου. Το προεδρείο δεν εφησυχάζει και ζητά την δρομολόγηση και της καταβολής του ποσού γιατί ήδη βρίσκεται  σε καθυστέρηση και ο επόμενος  μήνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.6
Πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ με την συμμετοχή και των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων. Η συνέλευση είχε τον απαραίτητο συνδικαλιστικό, παλμό και δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις.
Στο τέλος  εκδόθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ότι  δεν θα δεχθεί συζήτηση για θέματα που προκαλούν μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών και εξουσιοδοτεί  το ΔΣ για άμεση εκκίνηση των κινητοποιήσεων εφόσον θιγούν τα ζητήματα  αυτά.
Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για την υλοποίηση των στόχων αυτών με τον συντονισμό του ΔΣ του ΠΦΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.6
Ενημέρωση του κ. Λυκουρέντζου για την συνάντηση με την Τρόικα. Ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά σε ερώτηση του ΠΦΣ πως δεν υπάρχουν άλλα μέτρα για το φάρμακο . Αντίθετα ενημέρωσε πως το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο ΕΟΠΥΥ και τα ελλείμματα του. Το θέμα διογκώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως όλοι γνωρίζουμε.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρώτος ο ΠΦΣ ανέδειξε από το 2011 το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ καλώντας σε ειδική εκδήλωση όλους τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
Παρέμβαση με επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ για τις περικοπές συνταγών όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Τα φαρμακεία εκτέλεσαν την συνταγές νομότυπα, αλλά περικόπηκαν παράτυπα»

 ΤΡΙΤΗ 18.6
Νέες πιέσεις προς τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση του υπολοίπου ποσού του Φεβρουαρίου.
«Επιτέλους δώστε λύση και εξοφλήστε τη δαπάνη Φεβρουαρίου.
Η καθυστέρηση της πληρωμής δεν δημιουργεί μόνο οικονομικά προβλήματα στα φαρμακεία, αλλά θέτει και ζήτημα  αξιοπιστίας του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, την Κυβέρνηση αλλά και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει το τελεσίγραφο του ΠΦΣ προς τον ΕΟΠΥΥ .

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.6
Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ μετέβη στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα των πληρωμών. Πιέσεις από γραφείο σε γραφείο για την …πολυπόθητη πληρωμή και παράλληλες επαφές για την απεμπλοκή του θέματος των διαδικασίων πληρωμής των υπολοίπων ταμείων.
Παράσταση σε ημερίδα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  όπου ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ  Κυριάκος Θεοδοσιάδης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στους υπαινιγμούς    του προέδρου του ΣΦΕΕ για μη ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων στις εξοφλήσεις των χρεών και για μη εφαρμογή του μνημονίου σε όλους.
Ο κ. Θεοδοσιάδης είπε μεταξύ άλλων  πως «οι φαρμακοποιοί, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις περικοπές. Εξάλλου τα φαρμακεία δεν έχουν ούτε τα ίδια περιθώρια κέρδους ούτε τις ίδιες αντοχές με τις φαρμακοβιομηχανίες».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.6
Έγινε επιτέλους η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ και ξεκίνησε ο αγώνας για τον επόμενο μήνα . Ο ΠΦΣ επανειλημμένα έχει τονίσει προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας πως ο Οργανισμός των 9500000 ασφαλισμένων είναι θνησιγενής. Πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα .







VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :