Random Posts

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΦΣΘ ΔΙΟΝΥΣΗ ΕΥΓΕΝΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ



Τραγικές οι θέσεις που εκφράζει ο εν λόγω κύριος. Προσπαθεί να κρύψει τη συνδικαλιστική ανυπαρξία του κλάδου του, πίσω από αναίτιες επιθέσεις εναντίον των φαρμακοποιών με απρεπείς εκφράσεις.

Έχω παρακολουθήσει από κοντά, για πάνω από 17 χρόνια, τον τρόπο διεκδίκησης των δεδουλευμένων των ιατρών από το Δημόσιο (με όποια ονομασία κατά καιρούς εμφανίζεται). Αυτός εκφράζεται από πλήρη ανυπαρξία διεκδικητικού πλαισίου, αλλά ξαφνικά ονομάζεται αξιοπρέπεια. 
Η κακοδαιμονία της χώρας μας λοιπόν οφείλεται στους συνδικαλιστές των φαρμακοποιών. Θαυμάστε δηλώσεις προέδρου επιστημονικού Συλλόγου. Παρόμοιες με του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, που είχε δηλώσει στη Βουλή ότι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων φταίει για το δημοσιονομικό χάλι της πατρίδας μας.
Παραβλέπει ο ανώτατος εκπρόσωπος των Ακτινολόγων ότι οι φαρμακοποιοί αγοράζουμε τα φάρμακα που χορηγούμε στους ασθενείς και δεν παρέχουμε υπηρεσίες. Αν δεν γνωρίζει αυτή την πολύ σημαντική διαφορά των δύο καταστάσεων, είμαι στη διάθεσή του να τον ενημερώσω.

Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί κάθε τρεις μήνες πληρώνουμε ΦΠΑ για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξ
ει, σε αντίθεση με τους γιατρούς.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί πληρώσαμε φόρο εισοδήματος για «εισοδήματα» που δεν είχαμε εισπράξει, σε αντίθεση με τους γιατρούς που σταμάτησαν (και πολύ καλά έκαναν) να κόβουν προκαταβολικά απόδειξη.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί πετύχαμε συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία την ώρα που οι γιατροί αγνοούν τον όρο αυτό.
Παραβλέπει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί προετοιμαστήκαμε για την είσπραξη των παλαιών χρεών του 2011, από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ οι γιατροί, σήμερα, ένα χρόνο μετά, ακόμη πελαγοδρομούν.
Παραβλέπει ακόμη και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πληρώνονται οι εργαστηριακοί γιατροί, που έχουν έξοδα αναλωσίμων, φιλμ κλπ, πριν από τους κλινικούς τους συναδέλφους, που στερούνται τέτοιων εξόδων.
Σ’ αυτό το κράτος κύριε Πρόεδρε, η αδράνεια τιμωρείται και οι συνάδελφοί σας, θα σας το υπενθυμίσουν!
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη, αλλά θλίβομαι από την κατάντια της ηγεσίας των Ακτινολόγων να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο των φαρμακοποιών και όχι της Πολιτείας, Δυστυχώς έπεσε στην παγίδα της αντιπαράθεσης μιας κοινωνικής ομάδας με μια άλλη, με τέτοια απλοϊκότητα που αναρωτιέμαι αν το έκανε εσκεμμένα!
Διονύσιος Ευγενίδης
Γραμματέας Φ.Σ.Θεσσαλονίκης

Για να δείτε την ανακοίνωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων, πατήστε εδώ.

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :