Random Posts

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Αθήνα,  13/2/2013

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ΕΟΠΥΥ πολύωρη συνάντηση επταμελούς αντιπροσωπείας του Π.Φ.Σ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του οργανισμού κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο και κ. Κ. Νικόλη.
Οι εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ. έθεσαν στην ηγεσία του Οργανισμού τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα φαρμακεία από τις πολύμηνες καθυστερήσεις των πληρωμών και κατέστησαν σαφές ότι αυτές οι καθυστερήσεις δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στα φαρμακεία .
Ακόμη ζήτησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος όσον αφορά τις παρακρατήσεις φόρου από τον ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την εκκαθάριση των κατασχέσεων από τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.
Η αντιπροσωπεία του Π.Φ.Σ. επέμεινε κυρίως στην διατήρηση συνεχούς και συνεπούς ρευστότητας προς τα φαρμακεία έτσι ώστε να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους και να συνεχίσουν αδιάλειπτα να παρέχουν ολοκληρωμένη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους .
Τα θέματα που συζητήθηκαν  και για τα οποία θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση σε άλλες ανακοινώσεις, είναι τα παρακάτω :
1.       Άμεση έκδοση χρηματικού εντάλματος 50 εκατ. συνταγών  Οκτωβρίου (ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη) και άμεση πληρωμή των υπολοίπων 40 εκατομμυρίων
2.       Ταυτόχρονη έκδοση χρηματικού εντάλματος 80 εκατ. από την κρατική επιχορήγηση για πληρωμή συνταγών Νοεμβρίου και εξόφληση του υπολοίπου του Νοεμβρίου, το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα
3.       Πληρωμή παλαιών οφειλών του ΟΠΑΔ που έχουν εκχωρηθεί σε συνεταιρισμούς και φαρμακαποθήκες 
4.       Άμεση δρομολόγηση εξόφλησης των παλαιών οφειλών των Ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (πχ ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ και ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ κλπ) ιδιαίτερα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας
5.       Άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από   τις παρακρατήσεις του   ΕΟΠΥΥ και την καθυστερημένη ενημέρωση των τοπικών ΔΥΟ
6.        Άμεση πληρωμή του εντάλματος ποσού 916.521,80 που αφορά την  εξόφληση καθυστερημένων υποβολών λογαριασμών ΟΓΑ
7.        Επίσης ζητήθηκε  να μην πιστοποιηθούν τα φαρμακεία από τo e-ΔΑΠΥ  , η πληρωμή των  αναλωσίμων διαβήτη και των φαρμάκων να είναι ενιαία και η υποβολή να συνεχίσει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :