Random Posts

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ: ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ


                                                                                                                        Αθήνα, 26/11/2012



Σαφές χρονοδιάγραμμα με τακτικές πληρωμές και διασφάλιση της τήρησης του , η κατάργηση της  αναδρομικότητας του rebate και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ , είναι απαραίτητες προϋποθέσεις  για να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα φαρμακεία.
 
Τα παραπάνω δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ  MEGA για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
 
Ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε πως ο ΕΟΠΥΥ είναι υπερήμερος και χρωστά τα μισά χρήματα του Αυγούστου και όλο τον Σεπτέμβριο και επίσης αλλά 300 εκατομμύρια από το 2011 , που είναι ποσά για τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν φορολογηθεί.
Επίσης υπενθύμισε ότι βάσει νόμου ποσό περίπου 1, 6 δις έχει προβλεφθεί για να αποπληρωθούν όλοι οι πάροχοι του Οργανισμού με το που θα λάβουμε την δόση.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. αναφέρθηκε στις ελλείψεις και στην οικονομική στενότητα των φαρμακείων γιατί οι πολυεθνικές παραλαμβάνουν μικρότερες ποσότητες φαρμάκων και απαιτούν - ιδιαίτερα για τα ακριβά φάρμακα- πληρωμή τοις μετρητοίς.

Πατείστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη.

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :