Random Posts

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΘΗΝΑ 29/11/2012
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σε όλη την χώρα. Παράλληλα αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου έχει πραγματοποιήσει επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων  και τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Συγκεκριμένα κατά χρονολογική σειρά πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους κ.κ. Λυκουρέντζο και Σαλμά , πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό , οποίος μεσολάβησε για την πραγματοποίηση όλων των συναντήσεων . Επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με τα θέματα μας .Οι επαφές και οι συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο, συνεχίζονται.
Παράλληλα έχουμε κάνει παρεμβάσεις  στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με σκοπό την προώθηση τόσο των άμεσων χρηματικών διεκδικήσεων μας όσο και των θεσμικών - οικονομικών αιτημάτων μας.
Υποβάλλαμε στο Υπουργείο Υγείας  σχέδιο τροπολογίας  για να καλυφΘούν τα χρέη των υπολοίπων ταμείων που εντάχΘηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΔΕΗ κλπ).
 Υπενθυμίζουμε ότι στο διεκδικητικό μας πλαίσιο περιλαμβάνονται :
  • ·       Οι πληρωμές Αυγούστου  - Σεπτεμβρίου
  • ·   Ο καθορισμός σαφούς  και οριστικού χρονοδιαγράμματος για τις πληρωμές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου
  • ·       Η κατάργηση της αναδρομικότητας  στο rebate
  • ·       Ο συμψηφισμός
  • ·       Η αδυναμία διακίνησης των ακριβών φαρμάκων άνω των 200 ευρώ
  • ·       Θεσμικά ζητήματα

Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις :
  • ·       Ότι στην ερχόμενη εβδομάδα θα αποπληρωθεί ο Αύγουστος και αμέσως μετά ο Σεπτέμβριος , χωρίς όμως να έχουμε σαφή χρονικό προσδιορισμό.
  • ·       Επίσης με τα πρώτα χρήματα της δόσης ο ΕΟΠΥΥ να πάρει ένα χρηματικό ποσό για να καλύψει τα χρέη του 2011 , προς τους παρόχους υγείας.

Δώσαμε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ για την κινητοποίηση μας . Ζητάμε από τους τοπικούς συλλόγους την πίεση και την προώθηση μέσω των αντιστοίχων ΜΜΕ αλλά και των τοπικών βουλευτών , ερωτήσεων που αφορούν την αποπληρωμή των φαρμακείων μας και την προώθηση του συμψηφισμού των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των χρεών προς την εφορία.
ΚΑΛΟΥΜΕ
 Όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους με ενιαίο τρόπο χωρίς διαφοροποιήσεις , που θολώνουν την εικόνα του Αγώνα μας και  δημιουργούν σύγχυση , να συνεχίσουν τον αγώνα που γίνεται πανελλαδικά και εκφράζει  όλους τους Φαρμακοποιούς.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :