Random Posts

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΓΡΕΙΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


Αθήνα, 29/9/2012


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
                 
                Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με σημερινό (7μ.μ.) έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο σας επισυνάπτουμε, αρχίζει από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 η εφαρμογή της δραστικής ουσίας στη συνταγογράφηση, για όλα τα σκευάσματα για τα οποία κυκλοφορούν αντίγραφα.

Αιφνιδιαστικά όμως σήμερα το απόγευμα, ενσωματώθηκε η εφαρμογή αυτή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει σύγχυση στους φαρμακοποιούς.
Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να αποφευχθεί οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων από το αλαλούμ αυτό, για το οποίο ουδεμία ενημέρωση προηγήθηκε, σας καλούμε να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:

Όσες ηλεκτρονικές συνταγές περιέχουν τέτοια φάρμακα θα πρέπει να διορθωθούν χειρόγραφα στο πεδίο των τιμών, πάνω στην ηλεκτρονική συνταγή, με βάση την ισχύουσα τιμή του φαρμάκου και όχι την τιμή αναφοράς που αναγράφεται από το σύστημα.

Εξαιρούνται βεβαίως τα φάρμακα που περιέχουν κάποια από τις 10 δραστικές, η εφαρμογή της τιμής αναφοράς των οποίων έχει αρχίσει από καιρό.

Στην κατάσταση προς τον ΕΟΠΥΥ στο τέλος του μήνα θα πρέπει να προσέξετε να αναγράφονται οι σωστές τιμές, αυτές δηλαδή που αναγράφονται στον ισχύοντα τιμοκατάλογο.

Η υπαιτιότητα για το αλαλούμ αυτό είναι της ΗΔΙΚΑ που ενσωμάτωσε την εφαρμογή αυτή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης, που είναι η 1η Οκτωβρίου 2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :