Random Posts

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: "ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π Ε Ι Ρ Α Ι Ω Σ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 59 & ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ
ΤΗΛΕΦ. 41.22.331  - 41.25.354 - 41.74.733 (FAX)
Τ.Θ.  80267  -  Τ.Κ.  185 32
 ΝΟΜΟΣ  ΙΔΡ.   3601/1928
ΑΦΜ 90251633

Αριθ.  Πρωτ.    3467 
Πειραιάς  10  Σεπτεμβρίου  2012

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Πανελληνίου  Φαρμακευτικού  Συλλόγου

Κύριοι Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πληρωμή του ½ των συνταγών μηνός Ιουνίου 2012 στον Φ.Σ.Π,  ακούγονται και γράφονται ιντερνετικά ξεφωνητά και ταυτόχρονα  συνδικαλιστικές ευαισθησίες που καμία σχέση όμως δεν έχουν με την πραγματικότητα, με τις «ΑΛΗΘΕΙΕΣ».

Γνωρίζετε συνάδελφοι ότι για χρόνια οι αποφάσεις του Π.Φ.Σ ήταν υπό την κρίση και την αμφισβήτηση συνήθως των φαρμακευτικών συλλόγων ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ αφού αυτοί αναλαμβάνουν τον κύριο όγκο των κινητοποιήσεων στην ελληνική επικράτεια.

Σε αυτήν την πραγματικότητα συντελούσε και η ασυνέπεια κάποιων μελών του Δ.Σ που ενώ άλλα αποφάσιζαν στον Π.Φ.Σ άλλα έπρατταν στους συλλόγους τους.
Η κρισιμότητα των καιρών και η απαραίτητη ενότητα του κλάδου οδήγησαν ομόφωνα τη Γενική Συνέλευση του ΦΣΠ (29/5/2012) να στηρίζει τις θέσεις και τις κινητοποιήσεις του Π.Φ.Σ.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε τεράστιο κίνδυνο για τα μέλη του Φ.Σ.Π καθώς φαινόταν ότι θα βρισκόντουσαν σε διαφορετικές  αποφάσεις με τα μέλη του Φ.Σ.Α. 
Η τελική απόφαση του Φ.Σ.Α για αναστολή της χορήγησης με πίστωση σήμαινε άμεσα μια οικονομική καταστροφή για τον Φ.Σ.Π που κλήθηκε να εξυπηρετήσει 4.000.000 ασφαλισμένους από 600 φαρμακεία.
 Έτσι με την υπάρχουσα αβεβαιότητα στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και ακολουθώντας τον Ιούνιο την απόφαση του Π.Φ.Σ, βρεθήκαμε χωρίς να το επιλέξουμε αντιμέτωποι με τη διαφορετική απόφαση των συναδέλφων της Αττικής κάνοντας σε δύο εβδομάδες τζίρο 2 μηνών.
 Επίσης ένα από τα βασικά επιχειρήματα της στήριξης της άποψης της μη αναστολής, ήταν  ότι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα μείνουν απλήρωτοι και θα καταστραφούν αφού ο ΕΟΠΥΥ χωρίς χρήματα δεν θα πληρώσει.
Ευσεβείς πόθοι που διαψεύστηκαν, αφού η απόφαση του Π.Φ.Σ να χορηγούμε φάρμακα, δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές συμμαχίες προς όφελος των φαρμακοποιών του Πειραιά.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιθανότητα πληρωμής κατά το ήμισυ των φαρμακοποιών του Πειραιά για τον μήνα Ιούνιο, γνωστοποιήθηκε και έγινε αποδεκτή ομόφωνα στη Γενική μας Συνέλευση στις 4/9, βάζοντας όμως προϋπόθεση ότι είτε πληρωμένοι είτε όχι, θα συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις ακολουθώντας τις αποφάσεις του Π.Φ.Σ.
Είναι αδιανόητο, και με λύπη διαπιστώσαμε ότι ενώ γνωρίζανε την συντόμευση της κατά το ήμισυ πληρωμής Ιουνίου (ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό παρουσία Δ.Σ του Π.Φ.Σ και του Δ.Σ του Φ.Σ.Α), και παρόλα αυτά ότι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του κλάδου, να καταγγελόμεθα ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Το ερώτημα είναι ποιες πιθανώς δυνάμεις ή συμφέροντα συνηγορούν σε αυτή την τακτική της αδιέξοδης αντιπαράθεσης, η οποία βρίσκεται πάνω από τις αδυναμίες του ΕΟΠΥΥ, τα οικονομικά μας προβλήματα και τις θεσμικές λύσεις που πρέπει να δοθούν συμφωνώντας όλοι αλλά διαφωνώντας στην τακτική.
Μαζεύουν υπογραφές για έκτακτη Γενική Συνέλευση, για αποπομπές και προτάσεις μομφής!
ΑΥΤΟΙ, που εάν συγκριθούν με την συνδικαλιστική τακτική του Φ.Σ.Π δεν έχουν λόγο ύπαρξης!

  •   Τριάντα ημέρες απεργία τα τελευταία 2 χρόνια,

  •  Συνεχής συμμετοχή και αρκετές  φορές μόνοι μας σε αναστολή χορήγησης ταμείων αλλά και

  •  Δύο απεργιακές κινητοποιήσεις και μία στάση εργασίας μέσα στο καλοκαίρι,          όταν οι άλλοι έκαναν μπάνια.

ΠΟΙΟΙ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ  ΠΟΙΟΥΣ!

Όλο αυτό το πανηγύρι κύριοι συνάδελφοι είναι για να διαμορφωθεί κλίμα εν όψει των νέων αποφάσεων για τη στάση του κλάδου στις διεκδικήσεις και τις πληρωμές που θα προκύψουν από αυτές τις κινητοποιήσεις. Δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν ούτε πρόσωπα, ούτε συλλόγους.
 Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις, τη συνέπεια και το αποτέλεσμα όπως αυτό έρχεται μέσα από τα μέλη του και από την ίδια την κοινωνία.
Δική μας τακτική και σκοπός είναι, αφού παραλάβαμε φαρμακοποιούς – επιστήμονες με φαρμακεία, να μην παραδώσουμε φαρμακοποιούς υπαλλήλους ή ανέργους.

Εσείς ως Δ.Σ του Π.Φ.Σ, οφείλετε να εξετάσετε σήμερα κατά πόσο μπορούν να στηριχθούν οι αποφάσεις και οι συνέπειές τους (όπως αυτή κάτω από την οποία κινούμεθα ως κλάδος σήμερα) καθώς επίσης οφείλετε να συνεχίσετε το ρόλο που σας αρμόζει ή να γίνετε ουραγοί αυτών που σήμερα σηκώνουν τα λάβαρα, χωρίς να γνωρίζουμε τις προσωπικές και στρατηγικές τους φιλοδοξίες  και πολιτικές σκοπιμότητες.

       ΚΟΥΒΑΡΗΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Φ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :