Random Posts

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΦΣΘ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του στις 2 Ιανουαρίου, αποφάσισε την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 10-2-2012 στους ασφαλισμένους των Ασφαλιστικών Ταμείων:
1. ΤΣΑΥ (Υγειονομικών)
2. Τραπεζών Πίστεως, Γενικής, Αμέρικαν Εξπρές3. ΤΑΣ (Συμβολαιογράφων)
4. ΤΑΠ- ΟΤΕ5. Εμπορικής Τράπεζας
λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις εξοφλήσεις των λογαριασμών των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, αλλά και της έλλειψης προοπτικής για την εξόφληση των οφειλομένων ποσών. Παράλληλα συνεχίζεται η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της ΔΕΗ.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Συλλόγου μας με τηλεφωνήματα και επιστολές, δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστεί το πρόβλημα της εξόφλησης των εκπρόθεσμων οφειλών των παραπάνω ταμείων που ανέρχονται σε 8.000.000 Ευρώ και αφορούν συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι και πριν από 8 μήνες! Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνονται και συνταγές με φάρμακα υψηλού κόστους, δηλαδή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν οδηγήσει τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης σε οικονομική ασφυξία και αδυνατούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων σε φαρμακευτική περίθαλψη.


Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης       Διονύσιος Ευγενίδης

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :