Random Posts

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τα Αριστεία της Φαρμακευτικής Αγοράς την επικαιρότητα

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η απονομή των πρώτων Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς, Hellas PHARM 2017,  τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις, φορείς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική αγορά και έχουν διακριθεί για την παρουσίαση καινοτομιών ή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων.

Μιλώντας για τον νέο αυτό θεσμό, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος επισήμανε ότι «η ιδέα για τα Αριστεία είχε ξεκινήσει πριν λίγα, χρόνια, αλλά η τρέχουσα επικαιρότητα δεν μας επέτρεψε να την υλοποιήσουμε». Και συμπλήρωσε πως «μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν σημαντικό να επιβραβεύσουμε κάποιες εταιρίες και, φυσικά, τους ανθρώπους τους, που συνεχίζουν να καινοτομούν, να επενδύουν σε νέες ιδέες και να δραστηριοποιούνται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά».

Πιο συγκεκριμένα, οι νικητές (platinum & gold) στις 9 κατηγορίες Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς είναι:

Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Gold: CHIESI HELLAS / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος
Platinum: ΒΙΑΝΕΞ / Το βραβείο παρέλαβε η κ. Όλγα Τριανταφύλλου, υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Επιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα για φαρμακοποιούς

Gold: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ / Το βραβείο παρέλαβε ο Δρ Χρήστος Πέτρου, επίκουρος καθηγητής, υπεύθυνος Προγράμματος Φαρμακευτικής
Platinum: Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κώστας Πετρουλάκης, πρόεδρος ΕΕΟΦ
Περιοδικά, ιστοσελίδες και blogs υγείας

Gold: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, εκδότης – φαρμακοποιός
Platinum: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μάριος Τζανακάκης, εκδότης - δημοσιογράφος
Υποστήριξη και μηχανοργάνωση φαρμακείων

Gold: ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ / Το βραβείο για τον Όμιλο Διανομών Λιναρδάκης, διανομή φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων στην Επικράτεια, παρέλαβε ο κ. Σέργιος Βλαχινός.
Platinum: EUROPHARMACY / Το βραβείο παρέλαβε η κ. Αθηνά Αμπατζή, διευθύνον στέλεχος EUROPHARMACY του προγράμματος EUROMEDICA
Ενημερωτικά προγράμματα για το κοινό

Gold: KARABINIS MEDICALS / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Στέφανος Τσιτσιμπής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Platinum: ΣΥΦΑΚ / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αποστόλης Γενετζάκης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Εκπαίδευση και ενημέρωση φαρμακοποιών

Gold: INTERMED PHARMACEUTICAL LABORATORIES / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Κοσκορός, εμπορικός διευθυντής INTERMED.
Platinum: ΒΙΑΝΕΞ / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου, Market Access manager
Εμπορική πολιτική & εξυπηρέτηση φαρμακείων

Gold: ΣΥΦΑΚ / Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Κωνσταντίνος Τζωρακολευτεράκης, γραμματέας Δ.Σ. Ομίλου ΣΥΦΑΚ, & η κυρία Μαρία Στεργιάκη, εμπορική διευθύντρια
Platinum: ΒΙΑΝ / Το βραβείο παρέλαβε o κ. Πέτρος Παϊδούσης, Marketing manager ΒΙΑΝ
Καινοτομία στην προβολή προϊόντων - Προωθητικές καμπάνιες

Gold: KARABINIS MEDICALS / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Στέφανος Τσιτσιμπής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
Platinum: ΣΥΦΑΚ / Το βραβείο παρέλαβε o κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, γενικός διευθυντής Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Νέα προϊόντα Φαρμακείου - Καινοτομία, τρόπος χορήγησης, σχεδιασμός, μορφή

Gold: YOUTHLAB / Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Καυκάς, ιδρυτής και CEO YOUTHLAB.
Platinum: PIERRE FABRE / Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Νικόλ Βακερούδη, διευθύντρια Marketing Ducray Aderma
Την βραδιά, πρέπει να σημειωθεί, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο Καθηγητής Νικόλαος Χούλης, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων και πλήθος φαρμακοποιών, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ.

ΠΗΓΗ marketnews.gr



ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Έρχονται 600-650 ευρώ επιπλέον φόροι για όλους - Υπαναχωρήσεις και blame game για τις περικοπές ​στις ​συντάξεις - Τουλάχιστον μισό χρόνο το «παζάρι» για τη ΔΕΗ

«Ασκήσεις» θάρρους (χωρίς επιτυχία προς το παρόν) ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει γρήγορα και πως ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν αν δεν πάρει η Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους, συνεχίζουν να κάνουν στην κυβέρνηση.

Η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμα «σήμα ζωής» και ραντεβού για επιστροφή στην Αθήνα, όπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές  ότι θα γινόταν μέχρι την Κυριακή, αλλά στην κυβέρνηση συνεχίζουν να αισιοδοξούν για «ταχεία ολοκλήρωση» της αξιολόγησης, αλλά και να ανακαλύπτουν «εχθρούς» εντός και εκτός συνόρων για ό,τι συμβαίνει.


«Δεν επιστρέφουν»

«Πάγο» στην  αισιοδοξία της Αθήνας πως είναι θέμα ωρών ή ημερών πλέον να κλείσει η συμφωνία, βάζουν και πάλι όμως πηγές των θεσμών που έλεγαν χθες, όπως πληροφορείται το protothema.gr: «Δεν επιστρέφουν προς το παρόν οι θεσμοί, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία» λένε, δείχνοντας πως χάνεται και το ραντεβού της ​Παρασκευής 7 Απριλίου στο Eurogroup της Μάλτας.
Από την άλλη, μέχρι το φθινόπωρο τουλάχιστον θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την ΔΕΗ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας κύριος Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.


Υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις

Και αν για τις συντάξεις παραμένει θολό τι τελικώς έχει συμφωνηθεί και τι όχι, πιο ξεκάθαρα φαίνονται τα πράγματα στο μέτωπο των νέων φόρων καθώς βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κύριος Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Real fm, έλεγαν μετά την ενημέρωση που είχαν από τον κύριο Τσακαλώτο τις προηγούμενες ημέρες, ότι η τεχνική συμφωνία προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έλεγαν πάντως πως «πρέπει να περιμένουμε» να δούμε και αν θα μειωθεί ο αρχικός συντελεστής φορολόγησης, από 22% που είναι σήμερα. Εννοούν δηλαδή πως αν μειωθεί πχ στο 20%, η επιβάρυνση μπορεί να μην είναι τελικά 650 ευρώ το χρόνο, αλλά 600 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.

«Τις πταίει»

Και ενώ την Πρωταπριλιά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «έδειχνε» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπαίτιο των καθυστερήσεων και ότι -προκειμένου να φθείρει την ελληνική κυβέρνηση- απαίτησε την τελευταία στιγμή μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις (35% αντί 20% το 2019), την επομένη μέρα μόλις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέτρεπε την εικόνα, λέγοντας στην τηλέοραση του Σκάι πως «αν έχει να ζητήσει κάτι ο κ. Σόιμπλε το κάνει δημόσια, δεν το κάνει διά της πλαγίας».

Μεταθέτοντας τις ευθύνες στο ΔΝΤ, από τη μια είπε πως «κάθε φορά που είμαστε κοντά, το ΔΝΤ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις», από την άλλη όμως «το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα, θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο».

Ταυτόχρονα καθησύχαζε για το «τσεκούρι» σε συντάξεις και αφορολόγητο λέγοντας πως «από τη στιγμή που τα μέτρα θα παρθούν για το 2019 και το 2020 και έρχονται σαν αντίδωρο για τη ρύθμιση του χρέους, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους».

Στο κυβερνητικό αφήγημα πάντως δεν μπαίνει «στο κάδρο» η πληροφορία  των προηγούμενων ημερών ότι πριν μία εβδομάδα, μετά από συνεννόηση (ή διαφωνία) των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου, η Αθήνα άλλαξε στάση για όσα είχαν συμφωνηθεί προ δεκαημέρου στις Βρυξέλλες για τις συντάξεις, προκαλώντας την αντίδραση των δανειστών.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

Δύο εβδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα-φωτιά στην Τουρκία, για την αναθεώρηση του συντάγματος και ο Ερντογάν δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου το πρωί της 17ης Απριλίου να έχει επικρατήσει το “ναι” και ο ίδιος να είναι πλέον ένας de facto (αλλά και de jure) “Σουλτάνος”.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη της κάλπης θα είναι αμφίρροπη. Μάλιστα σε μια έρευνα που διενεργήθηκε έπειτα από παραγγελία του, το ποσοστό υπέρ του «ναι» ανερχόταν στο 52% στις αρχές Μαρτίου καταγράφοντας πτώση σε σύγκριση με το 55- 56% που είχε αποτυπωθεί πριν από ένα μήνα. Οι σχεδιασμοί του επιτελείου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  προέβλεπαν ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Ευρώπη θα συσπείρωνε τους πολίτες υπέρ του Ερντογάν και θα κινητοποιούσε τους οπαδούς των εθνικιστών συμμάχων του, κάτι όμως που δεν καταγράφηκε στη δημοσκόπηση, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο την νευρικότητα του τούρκου προέδρου.

Η ερντογανοποίηση του κράτους

Η αμερικάνικη πολιτική ιστοσελίδα Politico, αφιερώνει στον Τούρκο ηγέτη ένα εκτενές άρθρο με την υποσημείωση πως “ο Ερντογάν θέλει να υφαρπάξει, οριστικά, την εξουσία στην Τουρκία”.

Σύμφωνα με το Politico, η αντικατάσταση του κοινοβουλευτικού συστήματος από το προεδρικό θα σημάνει και τυπικά πλέον την “ερντογανοποίηση” όλων των πολιτικών δομών, από την εκτελεστική και την δικαστική μέχρι την νομοθετική ή ακόμη και την στρατιωτική εξουσία.

“Κατά τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου, όλα τα δεινά της Τουρκίας θα θεραπευθούν αν επικρατήσει το “ναι” στο δημοψήφισμα και θα αποκατασταθούν η ασφάλεια και η σταθερότητα”, σχολιάζει το δημοσίευμα.

“Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης προειδοποιούν ότι η αλλαγή σε προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης, που προτείνει ο Ερντογάν, θα αποτελέσει απειλή για τη δημοκρατία, καθώς στην περίπτωση της Τουρκίας, ο όρος προεδρικό σύστημα χρησιμοποιείται ως συντομογραφία για ένα πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο –αν εγκριθεί– θα αντιπροσωπεύει την πιο ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή που έχει λάβει χώρα από την ίδρυση του σύγχρονου δημοκρατικού κράτους το 1923 και θα οδηγήσει –όπως φοβούνται οι επικριτές του– τη χώρα σε ένα δίχως επιστροφή αυταρχικό καθεστώς”, επισημαίνει το Politico.

Πράγματι: μια πιθανή επικράτηση του “ναι” ενδέχεται να μετατρέψει την Τουρκία από ένα προεδρικό σε ένα αυταρχικό καθεστώς, καθώς δίνει μια σειρά από υπερεξουσίες στον αρχηγό του κράτους -λέγε με Ερντογάν- όπως το να διορίζει και να παύει υπουργούς, να εκδίδει διατάγματα, να μπορεί να κηρύξει το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κτλ

“Στον πυρήνα της αναμόρφωσης που προτείνει το κυβερνών κόμμα, συνεχίζει το δημοσίευμα, βρίσκεται η αντικατάσταση του κοινοβουλευτικού κυβερνητικού μοντέλου από ένα προεδρικό σύστημα, που θα δίνει στον Ερντογάν εκτελεστικές εξουσίες, χωρίς όμως να προβλέπονται, όπως υποστηρίζει έκθεση της Επιτροπής της Βενετίας, οι ίδιοι έλεγχοι και ισορροπίες (checks and balances), όπως στην περίπτωση του αμερικανικού μοντέλου, το οποίο επικαλείται ο Τούρκος Πρόεδρος”, προσθέτει το άρθρο της αμερικανικής ιστοσελίδας.

L' Etat, c'est moi -ή "Ενα πολιτικό one man show"

Όλα δείχνουν πλέον πως ο Ερντογαν τείνει να γίνει η τουρκική εκδοχή του βασιλιά της Γαλλίας, Λουδοβίκου ΙΔ’, ο οποίος διακήρυττε με αλαζονεία πως «Το Κράτος είμαι εγώ», έχοντας λόγο σε όλα, από την εθνική θρησκεία μέχρι και τη συντήρηση των δέντρων στις Βερσαλίες.

Όντως, όπως σχολιάζει το Politico, σε περίπτωση νίκης του Ερντογάν στο δημοψήφισμα, θα λάβουν χώρα μια σειρά από αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν

α) με την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου, ο οποίος γίνεται πολύ ισχυρός, έχοντας τη δύναμη να παρακάμπτει το Κοινοβούλιο και να εκδίδει διατάγματα με ισχύ νόμου, καθώς και να διορίζει και να απολύει υπουργούς και άλλους ανώτατους αξιωματούχους χωρίς να χρειάζεται την έγκριση του Κοινοβουλίου,

β) με την αποδυνάμωση του Κοινοβουλίου, του οποίου περιορίζεται η ικανότητα να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και, ενώ ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να το διαλύσει όποτε επιθυμεί, οι βουλευτές αντίθετα δε διαθέτουν πολλές δυνατότητες να απαλλαγούν από αυτόν και

γ) με το κατά πόσο πραγματικά αμερόληπτη θα καταστεί η δικαιοσύνη. "Mε την πρώτη ματιά φαίνεται πως αλλάζει προς το καλύτερο το βαθιά πολιτικοποιημένο δικαστικό σύστημα, αφού για παράδειγμα καταργούνται τα στρατιωτικά δικαστήρια εν καιρώ ειρήνης, όμως οι επικριτές ισχυρίζονται ότι οι τροπολογίες αυτές είναι ουσιαστικά άνευ νοήματος, λόγω των εξουσιών που ανατίθενται στον Πρόεδρο", λέει το δημοσίευμα.

“Μιλάμε για μια ριζική αλλαγή όλης της κοινοβουλευτικής δομής. Σε μια κατάσταση κήρυξης του κράτους σε έκτακτη ανάγκη, ο Ερντογάν θα μπορεί πλέον να διαχειρίζεται ελευθερίες και πολιτικά δικαιώματα”, τονίζει με νόημα η Μπερτίλ Εμράχ Οντέρ, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου στο πανεπιστημίου Κοτς της Κωνσταντινούπολης.

Δηλαδή, εν ολίγοις, έναν Ερντογάν “απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού στην Τουρκία”, όπως τον χαρακτήρισε σε άρθρο της η Liberation.

Ενα πολιτικό one man show δηλαδή...

Ε.Ε.: “θα καταντήσει προσωποπαγές καθεστώς η Τουρκία”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε εδώ και μερικές ημέρες τις «σοβαρές ανησυχίες» τις οποίες εξέφρασε το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις τροποποιήσεις του τουρκικού συντάγματος, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου,

Στη γνωμοδότησή της, η Επιτροπή της Βενετίας, το εξειδικευμένο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα συνταγματικά θέματα, σημείωσε ότι οι προτεινόμενες συνταγματικές τροποποιήσεις στην Τουρκία είναι «επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω» για τη δημοκρατία, ειδικά καθώς σε ένα πιθανό “ναι” στο δημοψήφισμα, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για τον Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029.

Η Επιτροπή της Βενετίας προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «προσωποπαγούς καθεστώτος» στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι με την άρση των αναγκαίων ελέγχων και ισορροπιών, οι τροποποιήσεις δεν θα ακολουθούν το μοντέλο ενός δημοκρατικού προεδρικού συστήματος το οποίο θα βασίζεται στη διάκριση των εξουσιών, και αντ' αυτού θα ενέχει τον κίνδυνο εκφυλισμού σε ένα αυταρχικό προεδρικό Σύστημα.

Τα συμπεράσματα της γνωμοδότησης για το πακέτο των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Ο νέος πρόεδρος αφήνεται ελεύθερος να ασκεί την εκτελεστική εξουσία μόνος του, με ανεξέλεγκτη εξουσία να διορίζει και να απολύει υπουργούς και να διορίζει και να απολύει όλους τους ανώτατους αξιωματούχους βάσει των κριτηρίων τα οποία καθορίζονται από τον ίδιο

2. Επιτρέπει στον πρόεδρο να είναι μέλος ή και ακόμη και επικεφαλής του κόμματός του, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε κατάχρηση της εξουσίας του στο νομοθετικό σώμα

3. Δίνει στον πρόεδρο την εξουσία να διαλύσει το κοινοβούλιο για οποιουσδήποτε λόγους, κάτι το οποίο είναι ξένο προς τα δημοκρατικά προεδρικά συστήματα

4. Αποδυναμώνει το περαιτέρω το ήδη ανεπαρκές σύστημα της δικαστικής εποπτείας της εκτελεστικής εξουσίας.

5. Αποδυναμώνει περαιτέρω την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας.

"Επιπλέον, η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν παρέχει τα κατάλληλα δημοκρατικά προαπαιτούμενα για την ψηφοφορία ενός τόσο σημαντικού συνταγματικού δημοψηφίσματος", κατέληξε η Επιτροπή της Βενετίας.

ΠΗΓΗ ΤΗΕ ΤΟC

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :