Random Posts

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

H επικαιρότητα εν συντομία

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ δρόμο, αφού οι δανειστές δεν συμφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησε πηγή των δανειστών, σχολιάζοντας το κείμενο των 170 σελίδων που παρέδωσε η κυβέρνηση, λέγοντας «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα», αντικατοπτρίζοντας την έκταση των αλλαγών και των ύψος των περικοπών που επιθυμούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με το Βήμα ο Πολ Τόμσεν θεωρεί ανεπαρκή την πρόταση της ελληνικής πλευράς και ότι όπως έχουν τα πράγματα το Ταμείο δεν μπορεί να μετάσχει στο πρόγραμμα. Παράλληλα, κάνοντας επαφές με Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αυτή την εβδομάδα, θέλησε να ανιχνεύσει τις διαθέσεις των εταίρων για την ελάφρυνση χρέους που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Αθήνα, αν η ελληνική κυβέρνηση αποδεχθεί ένα πιο σκληρό ασφαλιστικό.
Αγνωστο πότε θα έρθει το κουαρτέτο

Η κυβέρνηση μπορεί από την πλευρά της να δείχνει ότι βιάζεται για να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, ωστόσο οι δανειστές φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη. Εξάλλου αυτή την εβδομάδα μπορεί να ξεκινούν εργασίες τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει προς το παρόν ημερομηνία άφιξης», δηλώνει κοινοτικός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το Κουαρτέτο δεν θα εμφανιστεί αν δεν έχουν πάρει στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία και μετρήσεις.
Υπενθυμίζεται πάντως πως οι επικεφαλής του Κουαρτέτου δεν θα έρθουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Ζητούν πιο λεπτομερή και κοστολογημένα στοιχεία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στο επίκεντρο το Ασφαλιστικό
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Ασφαλιστικό,  από το οποίο λείπουν σημαντικά κομμάτια για να έχουν πλήρη εικόνα του παζλ οι δανειστές, κυρίως η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση από τις αλλαγές στους συντελεστές αναπληρωτής. Σημειώνεται ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 16,2% του ΑΕΠ και πάρα το ότι η μεγάλη αύξηση της οφείλεται εν πολλοίς στη σωρευτική ύφεση των τελευταίων ετών, το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά τόσο ως ποσοστό του ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς, έτσι ώστε και το σύστημα να καταστεί βιώσιμο και η δυναμική του Χρέους να βελτιωθεί.  Στοιχεία ζητάνε οι δανειστές και για τον Προϋπολογισμό, καθώς επιμένουν ότι μέτρα που έχουν ληφθεί- όπως οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ και οι αυξημένες εισφορές υγείας- δεν θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη προσθέτων μέτρων τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ.
Ποιες εκκρεμότητες πρέπει να λυθούν για ολοκληρωθεί  η αξιολόγηση
Για να δώσουν το πράσινο φως οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου και να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης θα πρέπει υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση σε: ασφαλιστικό, καθώς και σε μια σειρά από φορολογικά ζητήματα.
Ωστόσο οι απαιτήσεις δεν σταματούν εκεί και ο κατάλογος με τα όσο πρέπει να έχει ολοκληρώσει η ελληνική πλευρά είναι μεγάλος.
•       Νέος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, επανεξέταση φοροαπαλλαγών, ΦΠΑ στα νησιά και νέα κλίμακα φόρου για το 2016 και για τα ενοίκια
•       Ακίνητα: Νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας και από 1.1.2017, οι οποίες θα εξισωθούν με τις εμπορικές αξίες. Αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει, για έσοδα τουλάχιστον 2,650 δισ. ευρώ και πάλι. Επιπλέον, πρέπει να «τρέξουν» διασταυρώσεις ανάμεσα στα δεδομένα του Ε9 και του Κτηματολογίου.
•       Περιουσιολόγιο.
•       Να καλυφθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
•       Προώθηση και διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών.
•       Αδήλωτες καταθέσεις: Από τον Νοέμβριο θα έπρεπε να ψηφιστεί πλέγμα μέτρων για τις αδήλωτες καταθέσεις, με νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη.

Πηγή: iefimerida. gr


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις πέφτουν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους στα νότια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ χιόνι έπεσε ακόμη και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, από ανατολικά προς δυτικά και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ κλειστό είναι το τούνελ της Τούμπας λόγω τροχαίου ατυχήματος.
Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, λόγω παγετού. Ο παγετός κρατά κλειστό και τον δρόμο προς Ωραιόκαστρο.
Οι άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Κλειστά σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, τα σχολεία στον Δήμο Λαγκαδά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και στον Δήμο Ωραιόκαστρου, στη Θεσσαλονίκη.
 Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώθηκε, επίσης, πως λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00, ενώ τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δεν θα λειτουργήσουν.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.
Προβλήματα στο Πήλιο από τη χιονόπτωση
Πυκνό χιόνι πέφτει ήδη από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από χθες το απόγευμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.
Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει
Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά,ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Ανω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλο το Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα, δημιουργεί έντονα προβλήματα στην περιοχή Καράβωμα προς Ζαγορά, όπου ο δρόμος έχει κλείσει.
Η θερμοκρασία έχει πέσει στους -8 βαθμούς στα Χάνια, ενώ στον Βόλο στις 7 το πρωί τα θερμόμετρα έδειχναν 2 βαθμούς.
Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στο Κεραμιδι, στα ορεινά του Αλμυρού και στην Ανάβρα.
Εν τω μεταξύ, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή ωστόσο παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Πηγή News247


ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ
Εμφανίστηκε ο Αλβανός συζυγοκτόνος που απήγαγε τον τετράχρονο γιό του πριν 11 μέρες. Ο Τζέημς Κλοντ Λέσι όχι μόνο έδωσε σημεία ζωής, αλλά επικοινώνησε και με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια ζητώντας του να αναλάβει την υπεράσπισή του.
 Όπως είπε ο κ. Κούγιας στο protothema.gr, ο 35χρονος τον συνάντησε στα Μέγαρα για να μιλήσουν από κοντά, ενώ η Ελληνική Αστυνομία τον αναζητούσε στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Ο κ. Κούγιας, έθεσε ως προϋπόθεση για να αναλάβει την υπεράσπισή του, να επιστρέψει ο 4χρονος Φοίβος πίσω στην οικογένειά του.
Ο Αλβανός συζυγοκτόνος δεν απάντησε στο αίτημα του κ. Κούγια, λέγοντας του απλά ότι θα ξαναμιλήσουν. Ωστόσο, από εκείνη την ημέρα ο συζυγοκτόνος έχει εξαφανιστεί.
Να σημειωθεί, πως σήμερα συμπληρώνονται έντεκα ημέρες από τότε που ο Τζέημς Κλοντ Λέσι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του και διέφυγε από την Ορμύλια Χαλκιδικής αρπάζοντας τον μικρότερο γιο της. Για τον εντοπισμό του τετράχρονου Φοίβου έχει ενεργοποιήσει την διαδικασία του Amber Alert.
Για την παροχή οποιαδήποτε πληροφορίας, η αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-2161023710-2162123710-2164223710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.
Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον 34χρονο άντρα και το 4χρονο παιδί ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :