Random Posts

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σοβαρά επεισόδια στο Μενίδι

ΜΕΝΙΔΙ :ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Επεισόδια για ώρες στην περιοχή - Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν μόνο χρήση χημικών για να απωθήσουν διαδηλωτές

Χάος επικρατεί στο Μενίδι με την κατάσταση να είναι πλέον ανεξέλεγκτη μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

Για ώρες το απόγευμα της Κυριακής επικρατούσε ένταση στην περιοχή με κατοίκους να προσπαθούν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό των Ρομά αλλά και το σπίτι του 23χρονου Ρομά που έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.

Μπροστά στο φόβο να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως αυτά του Σαββάτου όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στο σπίτι του 23χρονου, οι αστυνομικοί έκαναν μόνο σποραδική χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν σε διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον καταυλισμό.

Αυτό που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν η πληροφορία ότι αυτή τη φορά οι Ρομά ήταν οπλισμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στην περίπτωση κατά την οποία οι διαδηλωτές πλησίαζαν το σπίτι του 23χρονου.

Οι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν καθώς από τον χώρο του καταυλισμού ακούγονταν για μεγάλο διάστημα πυροβολισμοί από καραμπίνες.

Ωστόσο ορισμένοι από τους διαδηλωτές που βγήκαν από το κύριο σώμα της διαδήλωσης κατάφεραν να φτάσουν στον καταυλισμό και να βάλουν φωτιά σε σπίτια. Στη συνέχεια, μάλιστα, κάτοικοι δεν επέτρεπαν σε οχήματα της πυροσβεστικής να επέμβουν με αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ με χρήση χημικών.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι κάτοικοι του Μενιδίου είναι οργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή καθώς όπως καταγγέλλουν σχεδόν καθημερινά συλλέγουν κάλυκες από τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δίνουν μακράν απόλυτη πλειοψηφία στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός» στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πολιτικό τοπίο. Για μια σαρωτική επικράτηση του «Μακρονισμού». Πέντε εβδομάδες μετά την νίκη του στην προεδρική εκλογή, ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει πλέον μια πλειοψηφία περισσότερο από απόλυτη στην επόμενη βουλή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η «Δημοκρατία εμπρός» (LREM), το κόμμα του γάλλου προέδρου, είναι μακράν πρώτο στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με 32% των ψήφων, μαζί με τον σύμμαχό του, το κεντρώο κόμμα Modem.

Ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα, την Κυριακή 18 Ιουνίου. Θα εκλεγούν συνολικά 577 βουλευτές.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα:
Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τον πρώτο γύρο είναι:

Δημοκρατία εμπρός+Modem (Μακρόν) 32% -390-430 έδρες
Οι Ρεπουμπλικανοί (Δεξιά) 21,2% 85-125 έδρες
Εθνικό Μέτωπο (Λεπέν) 13,9%  3-10 έδρες
Ανυπότακτη Γαλλία (Μελανσόν) 10,9% 11-21 έδρες
Σοσιαλιστικό κόμμα+Ριζοσπάστες της Αριστεράς 10% 20-35 έδρες
Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας 3,3%
Ευρώπη Οικολογία Πράσινοι 3,3%
Σύμφωνα με τις προβλέψεις ενόψει του δεύτερου γύρου, το κόμμα του Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός» θα πάρει 415-455 έδρες στις 577 συνολικά της γαλλικής βουλής. Πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες κυβερνητικές πλειοψηφίες στη Γαλλία, μετά το 1958, ακόμη κι αν πάρει μόνο 415 έδρες:

Κόμμα Μακρόν 415 έδρες
Υπόλοιποι 162 έδρες


Ο Εμανουέλ Μακρόν έλαβε συγχαρητήρια όχι μόνο από την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και από τον σοσιαλ-δημοκράτη αντίπαλό της Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος έγραψε στα γαλλικά: «Είμαι ευτυχής για τον Εμανουέλ Μακρόν. Για να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη απαιτείται πλειοψηφία αλλά και νέα κυβέρνηση στη Γερμανία».



Η γερμανίδα καγκελάριος συνεχάρη θερμά τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για «την μεγάλη επιτυχία» του κόμματός του, μέσω Twitter του εκπροσώπου της Steffen Seibert, ενώ διείδε «μια ισχυρή ψήφο υπέρ των μεταρρυθμίσεων».


Γράφει η εφημερίδα Le Monde

«Είναι ένα χρώμα που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν οι Γάλλοι στη βουλή, αφού επί δεκαετίες το γαλάζιο (Δεξιά) και το ροζ (Σοσιαλιστές) κοσμούσαν την ολομέλεια. Μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, φαίνεται ότι η βουλή από την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα είναι βαμμένη σε χρώματα «κίτρινο δωμάτιο Μακρόν».

Πρόκειται για απόλυτη πλειοψηφία τεραστίου μεγέθους. Αν το κόμμα του Μακρόν συγκεντρώσει τελικά 390-430 έδρες, θα ξεπεράσει την περιβόητη «γαλάζια» βουλή του 1993 η οποία είχε 472 βουλευτές στους 577 και ήταν μονόχρωμη.

Αυτό που φαινόταν απίθανο ως πριν από μερικούς μήνες, συμβαίνει τώρα. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα διαθέτει μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών και τις δύο εξουσίες, νομοθετική και εκτελεστική».

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής «η βουλή θα ενσαρκώσει το νέο πρόσωπο της Δημοκρατίας μας».

«Είσασταν πολύ λιγότεροι από τις προεδρικές εκλογές αυτοί που εκφραστήκατε, μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο. Αλλά θα επιμείνω στην σημασία που έχει να ψηφίσετε την προσεχή Κυριακή...Αγαπητοί συμπατριώτες η Γαλλία επιστρέφει. Εδώ και ένα μήνα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενσάρκωσε την εμπιστοσύνη, την θέληση και την τόλμη. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει τη Γαλλία και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Γάλλων. Η νέα βουλή θα είναι το νέο πρόσωπο της Δημοκρατίας μας, μιας δημοκρατίας ισχυρής, ενωμένης, στην υπηρεσία όλων, μια γαλλική Δημοκρατία», δήλωσε.

Πάγωσαν οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν όταν άκουσαν ότι το Εθνικό Μέτωπο παίρνει μόνο 3-10 έδρες:



H Μαρίν Λεπέν κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν στον δεύτερο γύρο για να «μην απειληθεί η δημοκρατία από τον κίνδυνο Μακρόν», όπως είπε. Πολλά στελέχη του ακροδεξιού κόμματος δεν εκλέγονται στον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, τα στελέχη βαρέων-βαρών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου προκρίνονται στον πρώτο γύρο. Αναμένεται να εκλεγούν η Μαρίν Λεπέν (45%), ο σύντροφός της Λουί Αλιό (30,80%), ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φλοριάν Φιλιππό (23,79%), ο αδελφός του Νταμιέν Φιλιππό (26,13%).



Ο Nicolas Bay, υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Εθνικού Μετώπου, βγήκε τρίτος στην περιοχή Seine & Marne και αποκλείστηκε.



O Bruno Bilde, σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν, έκανε το εξής σχόλιο στο twitter: «Ολοι απόψε βγήκαν νοκ άουτ, εκτός από το κόμμα του Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός!»



Εκατόμβη για το Σοσιαλιστικό κόμμα -Εκτός βουλής ο Μπενουά Αμόν

Παρότι το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα δεν περίμενε να θριαμβεύσει στις βουλευτικές εκλογές, εντούτοις η εκατόμβη που υπέστη στον πρώτο γύρο είναι χωρίς προηγούμενο. Γιατί ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2012 διέθετε 279 βουλευτές, τώρα κινδυνεύει να μείνει με 20-35 βουλευτές.

Σοκ προκάλεσε στους οπαδούς του κόμματος το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο ο Μπενουά Αμόν, άτυχος υποψήφιος στην προεδρική εκλογή. Πρόκειται για την δεύτερη εκλογική συντριβή εντός του 2017 για τον Μπενουά Αμόν, μετά το θλιβερό σκορ 6,36% που έκανε στις προεδρικές εκλογές. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος γίνεται 50 ετών στα τέλη Ιουνίου, έχει ήδη ετοιμάσει κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες για το μέλλον και ετοιμάζεται να ιδρύσει το δικό του κίνημα «για μια νέα Αριστερά, των πολιτών, σκεπτόμενη, κοινωνική, οικολογική και ευρωπαϊκή». Η κίνηση θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου, στο Παρίσι, με στόχο ο Μπενουά Αμόν να συμμετέχει στην ανασύνθεση του Σοσιαλιστικού κόμματος, μετά την απόλυτη συντριβή.



Πηγή:  iefimerida.gr


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν απαντήσεις στους εξαιρετικούς Καλάθη και Τζέιμς - Διακόπηκε το παιχνίδι δύο λεπτά πριν το τέλος γιατί οπαδοί έριξαν στον αγωνιστικό χώρο καπνογόνα και δυναμιτάκια

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έδειχνε εδώ και αρκετό καιρό στεγνός από ενέργεια και δυνάμεις, «ξεζουμισμένος» από τον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας, το φάιναλ-φορ και τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, όμως πριν από την έναρξη του 5ου τελικού που θα έκρινε το πρωτάθλημα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα έβγαζε πάθος και αντίδραση σηκώνοντας την «κούπα» μέσα στο σπίτι του, στο ΣΕΦ.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός της μουρμούρας, της αλλαγής προπονητή, της αμφισβήτησης παικτών, έδειξε χαρακτήρα και μέταλλο, σε συνδυασμό με την έλλειψη άγχους και πίεσης, τους βοήθησε όχι μόνο να είναι καλύτεροι συνολικά στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, αλλά να πάρουν και δια περιπάτου τον πέμπτο αγώνα στο ΣΕΦ (66-51) για να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ελλάδας μετά από τρία χρόνια.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του πήγαν στο Φάληρο απόλυτα συγκεντρωμένοι, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ηγείται της αποστολής, άντεξαν στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πρώτου μέρους, έκαναν ό,τι ήθελαν στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο και πήραν πανεύκολα και απόλυτα δίκαια το 35ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την μεγάλη ανατροπή για τους «πράσινους» ήταν δύο παίκτες που δεν έχουν ακούσει και λίγα μέσα στη χρονιά όχι μόνο για την απόδοσή τους, αλλά και για την αξία τους. Νικ Καλάθης και Μάικ Τζέιμς ήταν εκπληκτικοί δίνοντας ό,τι είχαν και δεν είχαν για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Αν και ο Καλάθης ήταν και σε αυτόν τον τελικό εξαιρετικός, ο τίτλος του MVP πηγαίνει στον Μάικ Τζέιμς που φλέρταρε ακόμη και με το triple-double! Ο Αμερικανός γκαρντ που ενδεχομένως και να έπαιξε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σκόραρε 11 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ (9 είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ) και έδωσε 6 ασίστ στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε, για να... εξιλεωθεί για τις χαμένες ευκαιρίες του στον τρίτο αγώνα της σειράς.



Ένα στοιχείο που αποτυπώνει την εικόνα του παιχνιδιού είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έδωσε ασίστ ούτε στη δεύτερη, ούτε στην τρίτη περίοδο. Δεν έδωσε τελική πάσα σε ολόκληρο ημίχρονο δηλαδή! Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, πήρε 46 πόντους από τον πάγκο του και έκανε μόλις οκτώ λάθη σε μια ατμόσφαιρα που άλλοι θα «έλιωναν» σαν σοκολάτες. Όχι όμως ο Παναθηναϊκός που το τελευταίο δίμηνο ζούσε και ανέπνεε γι' αυτή την αναμέτρηση. Το πιθανότατα χειρότερο βράδυ της καριέρας του έζησε, τέλος, ο Γιώργος Πρίντεζης που σκόραρε 4 πόντους με 2/14.

Με Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ στην πεντάδα του, ο Ολυμπιακός ακούμπησε στο ξεκίνημα του τελικού τη μπάλα στη ρακέτα την ώρα που οι πράσινοι επέμεναν στο περιφερειακό σουτ και έβρισκαν σίδερο. Οι Πειραιώτες έβαλαν τρία σερί τρίποντα για το 11-3 στο 4', με τον έξαλλο Πασκουάλ να καλεί timeout, να επιστρατεύει Καλάθη και Ρίβερς ώστε να ηρεμήσει την πεντάδα και να δικαιώνεται με ένα σερί 7-0 για το 11-10 στο 6'.Ο Μπουρούσης έκανε εξαιρετική δουλειά, όμως οι Πειραιώτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (17-14) με τις δυο ομάδες να έχουν 12/35 σουτ.



Οι πράσινοι ήταν ξεκάθαρα καλύτεροι στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, πήραν το προβάδισμα την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν "παγώσει" και έπαιρναν κακές αποφάσεις στην επίθεση. Το τρίποντο του Φώτση (23-30) έβαλε ακόμη περισσότερη πίεση στην πλάτη των παικτών του Σφαιρόπουλου, που συνέχισαν να παίζουν πολύ άσχημα και να πέφτουν στο -11 (23-34) μετά από τρίποντο του Ρίβερς και το τρίτο φάουλ του Μιλουτίνοφ στο 18'. Το 27-36 του ημιχρόνου, είχε την πιο απλή εξήγηση: Ο Ολυμπιακός είχε τρεις ασίστ και επτά λάθη, ο Παναθηναϊκός είχε 10 ασίστ, επτά λάθη και 28 πόντους από τον πάγκο.

Ο Καλάθης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 27-39 στο 22', πριν ο Τζέιμς πετύχει ένα "τρελό" μακρινό σουτ με ταμπλό για το 27-42 και σκοράρει ξανά για το 27-44! Ήταν ένα σημείο που όλα έδειχναν "μαύρα" για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έμειναν χωρίς σκορ για έξι λεπτά (!) με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να τρέξει ένα σερί 12-0 για το 27-48 στο 26'. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο, όπως εκείνη δυο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου όταν ο Μάντζαρης κι ο Γκριν έδωσαν τη μπάλα στον Παππά που σκόραρε για το 32-52 σαν σε προπόνηση. Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν και έκαναν μια τελευταία προσπάθεια, ο Αγραβάνης ξεσήκωσε την εξέδρα, όμως ο Εξάστερος είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω για να φτάσει στο 35ο πρωτάθλημα Ελλάδας.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, αφού 1.54 πριν το φινάλε ήταν στο +17 (49-66), οπαδοί του Ολυμπιακού «μπούκαραν» στο παρκέ και επικράτησε χάος.

Οι παίκτες και ο πάγκος των πράσινων έτρεξαν προς τα αποδυτήρια και κατά την προσπάθειά τους να περάσουν την φυσούνα τα καπνογόνα έπεφταν βροχή.


Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι, κάτι που έγινε και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 6 (9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/11 σουτ, 5 ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 9 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΕ ΜΕΡ

Συνατήσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ και με Τσακαλώτο, Στουρνάρα - Με δηλώσεις του ο κ. Λε Μερ τόνισε ότι «στόχος μου είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική, σταθερότητα και ανάπτυξη»

Τα τελευταία της χαρτιά για να πετύχει μία συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης, παίζει η ελληνική κυβέρνηση αυτό το τριήμερο. Στόχος είναι υπάρξει μία λύση, που να δίνει την αίσθηση ότι γίνονται βήματα στο μέτωπο ελάφρυνσης του χρέους και να έχει η απόφαση μία διατύπωση, η οποία να ανοίγει το δρόμο για τη σύντομη ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, με δεδομένη την κατηγορηματική άρνηση του Βερολίνου για τέτοια παράθυρα, την ώρα που και το ΔΝΤ μοιάζει να συμβιβάζεται με την «μετέωρη» συμβιβαστική λύση που προωθεί η γερμανική πλευρά και εγκαταλείπει τις πιέσεις προς τους ευρωπαίους για μία σαφή διευθέτηση του ζητήματος.

Κατά τα φαινόμενα η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει στην άκρη τις «απειλές» ότι εάν στο Eurogroup δεν υπάρξει μία ικανοποιητική λύση θα οδηγήσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου και ρίχνει όλο το βάρος της στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Πέμπτη.

Στη Σύνοδο Κορυφής θα προσφύγει μόνο εάν η συμφωνία που της «προσφερθεί» στις 15 Ιουνίου είναι χειρότερη κι από εκείνη που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε δύο μέτωπα:

-Πρώτον στην αξιοποίηση της γαλλικής πρότασης που εισάγει την ιδέα για δημιουργία ενός μηχανισμού που θα προβλέπει «ρήτρα ανάπτυξης» στον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους, ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία, όταν δεν επιτυγχάνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι, αλλά να μένει δημοσιονομικός χώρος για πολιτικές ανάπτυξης.

-Και δεύτερον στην εκπόνηση ενός αναπτυξιακού πλάνου, που θα υποβοηθήσει την ανάκαμψη, μέσω της οποίας θα επιχειρεί να υλοποιηθεί ο στόχος για έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018.

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επαφές που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Με δηλώσεις του (στην Καθημερινή) ο κ. Λε Μερ τόνισε ότι «στόχος μου είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική, σταθερότητα και ανάπτυξη».

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζεται και στη συμμαχία με την Κομισιόν, η οποία φαίνεται να πιέζει τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα βήμα πίσω.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε τους δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις τους, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει τηρήσεις τις δικές της.

Πάντως η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος θέλει διακαώς επίλυση του προβλήματος τώρα με έναν εύσχημο συμβιβασμό όμως, ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :