Random Posts

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΜΊΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

                                                                                                                                      ΑΘΗΝΑ 14/1/2014
Προς
Τον Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη
ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, μέσω των οποίων «εμφανίσθηκε» αύξηση 25% στις τιμές των φαρμάκων οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι τιμές στα φάρμακα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2013 , αλλά αντιθέτως έπεσαν οι τιμές τους σε ποσοστό περίπου 30%  μέσα σε ένα χρόνο.
Άλλωστε σε αυτό οφείλεται και η  μείωση της φαρμακευτική δαπάνης από το 2010 η οποία σύμφωνα με επίσημα  στοιχεία μειώθηκε από τα 5,5 δις στα 2,2 δις .
Προφανώς η αύξηση που παρουσιάζεται, αφορά την  χρήματα που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι κατά την αγορά των φαρμάκων τους,  όχι όμως εξαιτίας της αύξησης των τιμών!
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι  εκ παραδρομής η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά... 25% στη χώρα μας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013.

                                                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :