Random Posts

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης στην εκπομπή "ΤΩΡΑ" του ΣΚΑΪ στην Αννα Μπουσδούκου και το Νίκο Υποφάντη. Ο υπουργός φαίνεται να αποδέχεται το γεγονός που είναι και θέση του ΠΦΣ ότι για τα συμπληρωμάτων θα αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων : Υπάρχουν δυο διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θεωρούντο όπως παλαιότερα και το βρεφικό γάλα, φάρμακο και πωλούνταν μόνο στα φαρμακεία. Τι λέμε; Όπως έγινε και με το βρεφικό γάλα, το οποίο έφυγε από τα φαρμακεία, δηλαδή πωλείται στα φαρμακεία αλλά πωλείται πια και στα σούπερ μάρκετ και μειώθηκε η τιμή του κατά 20-25%, αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο και αυτό όλοι το ξέρουμε και το ξέρουνε και οι νέοι γονείς, το ίδιο να γίνει κατ αρχήν με τα συμπληρώματα διατροφής και με τις βιταμίνες.

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Πρώτον είναι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής και το δεύτερο είναι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα,  ποια θα είναι θα το αποφασίσει το υπουργείο Υγείας  μαζί με τον ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, ποια από αυτά μπορούν να πωλούνται άφοβα εκτός φαρμακείων. Δεν θα το πούμε εμείς.

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :