Random Posts

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΠΦΣ: TA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ψευδές και ανυπόστατο χαρακτηρίζει ο Π.Φ.Σ. το δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας το οποίο αναφέρεται στην ύπαρξη δήθεν μυστικής συμφωνίας  του κλάδου για την  διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών και από άλλα σημεία πώλησης πλην  των φαρμακείων.
Πάγια θέση του Π.Φ.Σ. και  των φαρμακοποιών, που βασίζεται  σε διεθνή επιστημονικά δεδομένα καθώς και στο εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο , είναι ότι τα προϊόντα αυτά πρέπει να διατίθενται από τους φαρμακοποιούς  για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.
Η θέση αυτή δεν είναι αντικείμενο «διαπραγματεύσεων» ,ούτε «μυστικών  συνομιλιών» ούτε «προτάσεων κάτω από το τραπέζι». Είναι απόλυτα διάφανη και κατηγορηματική, τόνιζαν κύκλοι του Π.Φ.Σ.
Οι επιδιώξεις της Τρόικα και των συμφερόντων που εποφθαλμιούν την  ύλη του φαρμακείου είναι γνωστές.  Όπως επίσης γνωστές είναι και οι τακτικές που χρησιμοποιούν για τη διαμόρφωση κλίματος και συγχρόνως για την άμβλυνση των αντανακλαστικών των φαρμακοποιών.
Αλλά  "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες"….

                            
                             ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :