Random Posts

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                             Αθήνα, 12/3/2013
ΝΠΔΔ




Δευτέρα 4/3 έως 8/3/2013
  • Ο ΠΦΣ από την προηγούμενη εβδομάδα και ενεργώντας άμεσα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας-γνωστοποίησης προθέσεων σε όλες τις εταιρείες καλλυντικών. Αποτέλεσμα  αυτού ήταν να πραγματοποιηθούν επαφές με  τους υπεύθυνους των εταιρειών με σκοπό να ζητηθούν εξηγήσεις από τους υπευθύνους των εταιρειών για την πώληση των προϊόντων τους από τα σούπερ μάρκετ. Όταν ολοκληρωθούν οι επαφές και οι ανταλλαγές επιστολών μεταξύ ΠΦΣ και εταιρειών θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση προκειμένου και οι φαρμακοποιοί να καθορίσουν την στάση τους απέναντι σε κάθε εταιρεία καλλυντικών. 
  • Στα μέσα της εβδομάδας η ΠΕΦ διοργάνωσε συνέδριο με θέμα τις Αναπτυξιακές Δυνατότητες της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και στο οποίο προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι του ΠΦΣ. Ο αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει άμεσα όλους του παρόχους Υγείας ανακοινώνοντας δε ότι θα δοθεί η πρώτη δόση των υποχρεώσεων  του ΕΟΠΥΥ που αφορά τις συνταγές Νοεμβρίου στους φαρμακοποιούς αναγνωρίζοντας τημεγάλη καθυστέρηση, και δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει άλλη οριζόντια μείωση των τιμών των φαρμάκων.
  • Πραγματοποιήθηκε στις 6/3/2012 συνάντηση επιτροπής του ΠΦΣ στα γραφεία του  ΕΟΠΥΥ παρουσία του προέδρου κου Αμπατζόγλου και μελών ΔΣ του ΠΦΣ. Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η άμεση αποπληρωμή των παλαιών οφειλών των υπολοίπων ταμείων ένα χρονίζον πρόβλημα καθαρά γραφειοκρατικής φύσεως μετά και από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή των Ελλήνων.
  • Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ απαίτησε η εξόφληση των συνταγών του μηνός Νοεμβρίου να ολοκληρωθεί το αργότερο έως 20/3/2013 ενόψει του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση παρά το ότι  «τρέχει» η αποπληρωμή του 55% των συνταγών ΕΟΠΥΥ του Νοεμβρίου.
  • Έγινε συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα την έκδοση νεότερων προσδιοριστικών διευκρινίσεων για τη χορήγηση των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη. 
  • Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ όπου συζητήθηκαν το θέμα των πληρωμών, η διακίνηση των δερμοκαλλυντικών, τα ΜΥΣΥΦΑ, τα φάρμακα Ν. 3816 , τα προβλήματα στον τρόπο διακίνησης φαρμάκων , οι εταιρείες φαρμακείων και το επαγγελματικό ταμείο φαρμακοποιών.                                                                                                                                                                                              
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντέκρουσε ακαριαία τις βολιδοσκοπήσεις της Τρόικας απόλυτα ενημερωμένη από τη διοίκηση του ΠΦΣ και βασισμένη σε ένα πλήρες φάκελο με μελέτες, επιχειρήματα και ντοκουμέντα που είχε παραδώσει ο ΠΦΣ στους Κους Λυκουρέντζο, Σαλμά και Κα Παπανικολάου. 
Σε απάντηση δε των δηλώσεων του αναπλ. Υπουργού υγείας σε ότι έχει να κάνει με το θέμα των χονδρικών πωλήσεων φαρμάκων από τα φαρμακεία ο ΠΦΣ έβγαλε Δελτίο Τύπου με το οποίο κάλεσε τον κ. Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΦ "να ασχοληθούν με το δάσος και όχι με τα δεντράκια" όταν μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο του 1% των  συνολικών εξαγωγών.

Για το θέμα των ελλείψεων ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ έχει κληθεί στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :