Random Posts

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                      Αθήνα, 18/102012
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3081

ΠΡΟΣ

-       Υπουργό Υγείας και Αλληλεγγύης
           κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο

-       Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
           Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
           κύριο Μάριο Σαλμά

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση το νέο Δελτίο τιμών, υπάρχει μεσοσταθμική μείωση που ξεπερνά το 12% και σε πολλές περιπτώσεις φαρμάκων ξεπερνά ακόμα και το 20%.
Η μείωση αυτή είναι η όγδοη (8η ) τα τελευταία 2,5 χρόνια με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να έχουν υποστεί τρομακτική μείωση των κεφαλαίων τους.
Φυσικά δεν αντιδρούμε στην μείωση των τιμών, αλλά απαιτούμε, να λαμβάνεται υπόψη η τεράστια οικονομική ζημία που υφιστάμεθα όταν συζητούνται από την κυβέρνηση θέματα φαρμακείων.

Παρακολουθούμε με αγωνία την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των φαρμακείων που εξαγγείλατε την 10/9/2012 και αποδεχτήκαμε παρά τις επιφυλάξεις μας, δεχόμενοι τις διαβεβαιώσεις σας ότι είναι εφικτή η υλοποίηση του.
Στο χρονοδιάγραμμα αυτό λοιπόν υπάρχει η δέσμευσή σας για εξόφληση των φαρμάκων Ιουλίου και Αυγούστου (σημ. συνολικού ύψους 500.000.000 €) από 12 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου.
Πραγματικά στις 12 Οκτωβρίου κατεβλήθη το ποσόν των 115.000.000 €, οπότε υπολείπεται  η καταβολή 385.000.000 € τις επόμενες 20 ημέρες.
 Όπως είναι προφανές το ποσόν που υπολείπεται  είναι μεγάλο, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα σχετικά μικρό και δυστυχώς παραμένουν πολλά ερωτηματικά, εάν τα ασφαλιστικά ταμεία, (κυρίως το ΙΚΑ ως μεγαλύτερο) τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για τα ποσά που θα καταβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ τις αντίστοιχες ημερομηνίες.
Όπως αντιλαμβάνεσθε ενδεχόμενο εκτροχιασμού του χρονοδιαγράμματος θα βρει τους φαρμακοποιούς την 12η Νοεμβρίου να έχουν πιστώσει τον ΕΟΠΥΥ με ποσά μεγαλύτερα αυτών που υπήρχαν κατά την περίοδο των πρόσφατων κινητοποιήσεων.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν επιθυμούμε να είμαστε μάντεις  κακών, αλλά είναι απαραίτητο να θέσουμε υπόψη σας την αγωνία των μελών μας για οποιαδήποτε παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος, που εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, θα πλήξει καίρια την αξιοπιστία όλων μας, γεγονός που ασφαλώς δεν επιθυμείτε και δεν επιθυμούμε να συμβεί.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να συναντηθούμε μαζί σας εντός των επομένων 2-3 ημερών, προκειμένου να εξετάσουμε την πορεία υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος ιδίως μέχρι την 12η Νοεμβρίου.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ





sofia

About sofia

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :