Random Posts

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πολιτικές κόντρες για τις συντάξεις

Όσο πλησιάζει ο χρόνος που η κυβέρνηση θα φέρει το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή, ανεβαίνουν και οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε το μεσημέρι πως η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τη Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση της η Συγγρού σημειώνει «Ψεύδεται και πάλι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις συντάξεις. Ήδη, άλλωστε, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δις ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δις. Και, ήδη, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων. Προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι “δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων”.
Τώρα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές.Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται».
Το ΚΚΕ δήλωσε :"Πάει πολύ, η κυβέρνηση που διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, με σαρωτικές ανατροπές στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, άγριο τσεκούρι στις επικουρικές, εθνική σύνταξη - επίδομα πτωχοκομείου, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων, να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων".

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από το Βουλή το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

VasilisX

About VasilisX

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :