Random Posts

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Νέα αντιβιοτικά ζητά ο ΠΟΥ

NEA ANTIBIOTIKA ZHTAEI O Π.Ο.Υ.

Νέα αντιβιοτικά θα πρέπει να παραχθούν επειγόντως για να καταπολεμηθούν 12 είδη βακτηρίων, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μάλιστα προειδοποίησε πως αυτοί οι παθογόνοι μικοοργανισμοί συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλά από αυτά τα βακτήρια έχουν ήδη εξελιχθεί σε θανατηφόρους οργανισμούς, ανθεκτικούς στα περισσότερα αντιβιοτικά φάρμακα.

Τα βακτήρια «έχουν την ικανότητα να βρίσκουν νέους τρόπους για να ανθίστανται στη θεραπεία» τόνισε ο οργανισμός. Για τον σκοπό αυτό οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. «Η αντοχή στα αντιβιοτικά αυξάνεται και εξαντλούμε πάρα πολύ γρήγορα τις θεραπευτικές επιλογές μας» σημείωσε η Μαρί-Πολ Κίνι, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για τον τομέα των συστημάτων υγείας και της καινοτομίας.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΕUROGROUP = METΡΑ

ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Τέσσερις εβδομάδες «κόλαση» για να περάσουν τα νομοσχέδια - «Στα μέτρα τους» θέλουν Εργασιακά, Ενέργεια και «κόκκινα δάνεια» οι δανειστές - Βγάζουν «μαχαίρια» Αθήνα και Κομισιόν κατά Τόμσεν και ΔΝΤ

Με την ευχή για «καλή επιτυχία» στην διαπραγμάτευση, που ακούστηκε από την καμπίνα του πιλότου στα μεγάφωνα του αεροσκάφους της γραμμής που τους μετέφερε στις Βρυξέλλες, προσέρχονται οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στη αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Λίγο πριν -αν και ως το βράδυ χθες δεν είχε επισημοποιηθεί κάτι συγκεκριμένο- σχεδιάζεται να υπάρξει ένας τελικός γύρος συναντήσεων με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον πρόεδρο Ντάισελμπλουμ, για να αποτυπωθεί το σημείο εκκίνησης και να τεθούν τα χρονικά –και όχι μόνον- όρια της διαπραγμάτευσης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τσακαλώτος- Στουρνάρας και Μάλοχ για GREXIT

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ - ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Επανέρχεται ο όρος από τον υπουργό Οικονομικών, αλλά αποσυνδέεται από το αφορολόγητο - Εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί πλεόνασμα άνω του 1,5% και μετά το 2018 - Στουρνάρας: Υποτιμάτε την πρόοδο της Ελλάδας, έχετε ευθύνη που δεν έκλεισε η αξιολόγηση το 2013

Κριτική για τα λάθη του παρελθόντος και τη διαφωνία του για μία σειρά εκτιμήσεων του ΔΝΤ που περιλαμβάνονται στην τελευταία του Έκθεση, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με επιστολή που απέστειλε προς το Ταμείο.

Αντίστοιχα,  στη δική του επιστολή προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ,  ο υπουργός Οικονομικών αμφισβητεί όλα τα στοιχεία στα οποία έχει στηριχθεί το Ταμείο προκειμένου να προχωρήσει σε προβλέψεις τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για το πρωτογενές πλεόνασμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως επιτεύξιμο τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και μετά το 2018.
Η έκπληξη σαφώς προέρχεται από το γεγονός ότι ο κ.Τσακαλώτος στην επιστολή του συμφωνεί με το ΔΝΤ για την «ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης». Ειδικότερα αναφέρει: «Αν και συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και όχι μέσω της μείωσης του αφορολόγητου».

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμακώνει τη στάση της η Άγκυρα και στο βάθος εκλογές

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ



Ο Μπινάλι Γιλντιρίμ απειλεί την Αθήνα να μην ερμηνεύει λάθος το «χαμόγελο» με το οποίο η Άγκυρα απαντά στις «προκλήσεις» - «Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε σε κάθε εχθρική ενέργεια» πρόσθεσε

Σε νέα πρόκληση προς την Ελλάδα με αφορμή το θέμα των Ιμίων προχώρησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο.

Σχολίαζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.

Παράλληλα απείλησε εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».

Στη συνέχεια, δε, έκανε τις απειλές του πιο συγκεκριμένες λέγοντας ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά εχουν μακρά ιστορία».

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα και Βούτση - Τσακαλώτου

ΚΟΝΤΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα και σκληρές προσωπικές κόντρες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το πόρισμα σχετικά με τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

 Το Grexit , η ανοικτή αξιολόγηση, τα μέτρα, το ενδεχόμενο 4ου μνημονίου, η διαπλοκή, ο Ψυχάρης, τα δάνεια του  Κήρυκα των Χανίων και της Αυγής ήταν ο καμβάς της σφοδρής αντιπαράθεσης με βαρύτατες προσωπικές βολές.

Ο Αλέξης Τσίπρας που εξάντλησε το θέμα «δάνεια του Κήρυκα των Χανίων»  κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «κληρονόμος της διαπλοκής» με τον πρόεδρου της ΝΔ να του απαντά ότι  μετατράπηκε μέσα στη βουλή σε «κούφιο μεγάφωνο του Βαξεβάνη».

Στην κόντρα παρενέβη και η κ. Γεννηματά η οποία δέχθηκε επίσης τα πυρά του πρωθυπουργού για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «τη συζήτηση ευτέλισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ετοιμάζεστε για συνθηκολόγηση ηττημένου. Το μόνο που σας έχει μείνει είναι να στάζετε δηλητήριο».

«Τι τα κάνατε τόσα λεφτά; σας απασχολεί αν θα τα ξεπληρώσετε;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας την κ. Γεννηματά σχολιάζοντας δηκτικά «διεκδικείτε να έρθετε να μας σώσετε».