Random Posts

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Χιόνισε και στο Σύνταγμα- Το πόθεν έσχες των πολιτικών

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΑΤΤΙΚΗ


Στα λευκά «ντύθηκαν» τα βόρεια προάστια κατά τη διάρκεια της νύχτας - Πυκνή χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας - Σταματούν οι νταλίκες στο Καπανδρίτι - Ανοιχτές οι κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας - Μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» ο ηλεκτρικός - Προβλήματα στα πελάγη λόγω των ισχυρών ανέμων

Με χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στα προάστια της Αθήνας με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ακόμη και στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε. Παρ' όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή, ενώ δυσκολίες υπάρχουν στους πλευρικούς δρόμους που εξαιτίας του γεγονότος πως δεν «πατιούνται» αρκετά, το χιόνι προλαβαίνει να τους σκεπάσει.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου φτάνουν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Hρθαν τα χιόνια

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Mε αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Σάκης Αρναούτογλου: Στα χιονοδρομικά δεν θα ρίξει ούτε νιφάδα - Από πότε υποχωρεί ο χιονιάς

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη τη χώρα και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στα… λευκά πρόκειται να «ντυθεί» και το Σύνταγμα ενώ πιο έντονη θα είναι η χιονόστρωση στα Βόρεια και στα Βορειανατολικά της Αττικής.

«Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης έχουμε μία χιονοεισβολή σε Εύβοια και Αττικοβοιωτία  η οποία θα συνδυαστεί και με ισχυρούς ανέμους. Φαίνεται ότι το περισσότερο χιόνι θα το ρίξει σε αυτά τα τρία τμήματα μέσα στη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης. Αναμένονται μεγάλα ύψη χιονιού μαζί με θυελλώδεις ανέμους. Μέσο ύψος χιονιού στα Βόρεια προάστια αναμένεται να είναι γύρω στα 10 με 15 εκατοστά ενώ χαμηλότερα μπορεί να είναι από 1 έως και πέντε εκατοστά. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και ανοίγματα αλλά θα συνεχιστούν κάποιες μπόρες χιονιού κυρίως στα βορειότερα τμήματα και τα δυτικότερα σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους, 7 με 8 μποφόρ», λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο protothema.gr.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ερχεται χιονιάς

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Χιόνια και στην Αττική, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες - Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο κυρίως το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή παρακαλούνται να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό

Με τι καιρό θα μας υποδεχτεί ο καινούργιος χρόνος, άραγε; Για δυναμική εμφάνιση του χιονιά κυρίως από την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια προβλέπει - προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook κύμα ψύχους με ήλιο και πολύ τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια και πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου αλλά ακόμα και περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης σε συνδυασμό με σφοδρούς ανέμους (χιονοθύελλες) αναμένεται κυρίως από την Πέμπτη και κατά τόπους έως και το Σάββατο.

Έντονες δείχνουν με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις κυρίως την Πέμπτη και πιθανώς και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές και της Αττικής σε συνδυασμό επίσης με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους!

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο κυρίως το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή παρακαλούνται να ενημερώνονται τακτικά για τον καιρό για τυχόν αλλαγές που ίσως προκύψουν!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



Στο σκοτάδι το ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη - Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Άνγκελα Μέρκελ - Ιάπωνες τουρίστες είχαν προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βερολίνο - Το δράμα του Πολωνού οδηγού που πάλεψε με τον μακελάρη

Μία ημέρα μετά από το μακελειό στην πλατεία Μπράιτσχαϊντ του Βερολίνου οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση. Για πρώτη φορά, μάλιστα, έκαναν λόγο για «στρατιώτη του ISIS», εννοώντας τον οδηγό της νταλίκας των 7 τόνων, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος, οπλισμένος και θανάσιμα επικίνδυνος. Ενώ η γερμανική κοινωνία έχει τεθεί σε επιφυλακή, αλλά και σε τροχιά πολιτικού αναβρασμού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο μάτι του κυκλώνα επικρίσεων για την «ανοιχτή» προσφυγική της πολιτική, η αστυνομία αναγκάστηκε να απελευθερώσει τον πρώτο συλληφθέντα υπόπτο ως δράστη, έναν Πακιστανό πρόσφυγα. Επί της ουσίας, αφού παραδέχτηκαν δημόσια ότι «κρατείται ο λάθος άνθρωπος», οι γερμανικές διωκτικές αρχές επί του παρόντος βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι και στρέφουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μαζικού δολοφόνου προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις:

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

K.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ Να σταματήσει η κερδοσκοπία σε βάρος των φαρμακείων

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

K. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: "ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"


Η Κυβέρνηση είναι έρμαιο των εγχώριων αλλά και των αλλοδαπών συμφερόντων, που χρησιμοποιούν ως «Δούρειο Ίππο» τους Φαρμακοποιούς για να αυξήσουν τις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ. Αυτό δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά το αποδεικνύει σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με στοιχεία που δείχνουν οι τιμές των αντιστοίχων σκευασμάτων σε άλλες χώρες όπως Βέλγιο ή η Ιταλία είναι μέχρι και 147% υψηλότερες.

Tα στοιχεία λοιπόν που σας δίνουμε σήμερα καταδεικνύουν ότι η απελευθέρωση των τιμών που θα εφαρμοσθεί από 1η Ιανουαρίου θα οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών στα φαρμακεία!!! Με απλά λόγια θα κάνουμε εμείς τη λεγόμενη «βρώμικη δουλειά» για να έλθει μετά η ώρα των σούπερ μαρκετ όπου θα φαίνεται στον κόσμο να μειώνουν τις τιμές, που στο μεταξύ θα έχουν πάει στα ύψη!

Για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες ήταν και πού θα φτάσουν οι τιμές, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα λειτουργήσει το δικό του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ, από τον καινούργιο χρόνο. Οι πολίτες θα γνωρίζουν πλέον την αλήθεια και δεν θα μπορούν οι εκάστοτε Υπουργοί και να εμφανίζουν όποιες τιμές θέλουν όπως έγινε με το βρεφικό γάλα.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αυξήσεις - φωτιά στις εισφορές απο το 2017

AΛΛΑΓΕΣ "ΦΩΤΙΑ" ΤΟ 2017


Τι αλλάζει στις εισφορές, τι θα πληρώσουν έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μπλοκάκια, πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συντάξεις, τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ

Από την πρώτη μέρα του 2017 αλλάζει άρδην ο χάρτης της κοινωνικής ασφάλισης επιφέροντας ανατροπές για χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Το νέο σύστημα καταβολής εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και αγρότες οδηγεί σε εξοντωτικές επιβαρύνσεις τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, ενώ οι συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με νέο ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μερίσματα και ΕΚΑΣ.

Υπό την πίεση των θεσμών, έως τα μέσα Ιανουαρίου το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει απίστευτο αριθμό εγκυκλίων που έχουν καθυστερήσει για να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου και να αποσαφηνιστούν οι γκρίζες ζώνες στο ασφαλιστικό.

1. Τι αλλάζει στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων από 1/1/2017; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ και οι επιστήμονες ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ καλούνται να καταβάλουν εισφορά για κύρια σύνταξη 20% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός τους. Επίσης θα πληρώσουν 6,95% για υγειονομική περίθαλψη και όπου προβλέπεται 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ. Ακόμα κι αν δηλωθεί μηδενικό εισόδημα, για τον υπολογισμό των εισφορών λαμβάνεται υπόψη ως κατώτατο εισόδημα το ποσό των 4.923,07 ευρώ, ενώ ανώτατο εισόδημα, πάνω από το οποίο δεν μπορούν να υπάρξουν επιβαρύνσεις, είναι τα 70.329,6 ευρώ. Δηλαδή η κατώτατη καταβλητέα εισφορά για σύνταξη θα είναι 117 ευρώ.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Προ των πυλών το νέο μνημόνιο

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;


ΦΠΑ 15% στα τρόφιμα, έως 24% στη ΔΕΗ, μειώσεις μισθών-συντάξεων, και απολύσεις θέλουν οι δανειστές - Τα προεόρτια επιβεβαιώθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αλλά και από τον Χουλιαράκη

Πίσω από τη σκόνη που σήκωσε η κυβέρνηση με την εξαγγελία της για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους φαίνεται να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά και αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Πιθανόν δε η εξαγγελία του κ. Αλέξη Τσίπρα να μην είναι άσχετη με την προετοιμασία αυτού του νέου μνημονίου, με την κυβέρνηση να διεκδικεί και εδώ ένα ρεκόρ: θα είναι η μοναδική που «κατάφερε» να φέρει στη χώρα δύο μνημόνια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες που διαχειρίστηκαν την κρίση και σήκωσε η καθεμιά από μία τέτοια συμφωνία (η κυβέρνηση Παπανδρέου το μοιραίο πρώτο μνημόνιο και η κυβέρνηση Σαμαρά το δεύτερο)!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΣΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Αθήνα, 9/12/2016






Αριθμ. Πρωτ. 18


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ειλικρινά αδυνατούμε να αντιληφθούμε αν η σημερινή δημοσκόπηση που διενεργείται στο ιστολόγιό σας, αποτελεί προϊόν αδικαιολόγητης βαριάς αμέλειας ή σκοπιμότητας εκ μέρους σας.
Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώσαμε ότι παρουσιάζετε στην εν λόγω δημοσκόπηση ότι η εταιρεία Pharmacy Insights είναι η πρώην ΕΤΕΣΤΑ, γεγονός που το σύνολο των φαρμακοποιών γνωρίζει ότι ουδέποτε ίσχυε.
Όλοι οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν – και για το λόγο αυτό απορούμε για την «αβλεψία» σας – ότι ουδέποτε η ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ (μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία το σύνολο του κεφαλαίου της οποίας ανήκει στον Π.Φ.Σ.) ταυτίστηκε με την εταιρεία Pharmacy Insights, και ότι η μετοχική συμμετοχή της ΕΤΕΣΤΑ στην εν λόγω εταιρεία έχει τερματιστεί από τις αρχές Απριλίου του 2016.
Παρόλα αυτά σήμερα, οκτώ μήνες μετά, «θυμηθήκατε» για άγνωστο σε εμάς λόγο να ταυτίσετε την εταιρεία του Π.Φ.Σ. με την Pharmacy Insights.
Η ως άνω ενέργεια σας σκοπούμενη ή μη, προκαλεί άνευ άλλου σύγχυση στους φαρμακοποιούς και τοιουτοτρόπως ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχειρηματική εικόνα, φήμη, αξιοπιστία και φερεγγυότητα της ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ, δυσφημίζοντάς την άνευ άλλου.
Για το λόγο αυτό, σας καλούμε όπως ΑΜΕΣΑ αφαιρέσετε την αναφορά «(πρώην ΕΤΕΣΤΑ)», σε κάθε δε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα να αναζητήσουμε αποζημίωση για την ζημιά που υπέστη η Εταιρεία μας από τις παράνομες ενέργειες σας.
Ευνόητο είναι τέλος, ότι υποχρεούστε όπως αναρτήσετε την παρούσα, ευθύς αμέσως σας κοινοποιηθεί.

Για το ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ ΑΕ
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Λουράντος                         
                                                                    



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στον "πάγο" η χώρα λόγω της απεργίας

"ΠΑΓΩΝΕΙ" ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες - Σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης απευθύνει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας τις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και την « τρόικα εσωτερικού».

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Κίνδυνος να τραβήξει η διαπραγμάτευση για καιρό, υπονομεύοντας όλους τους στόχους για το 2017 - Ο Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο στην πολιτική διαβούλευση με τους ευρωπαίους ηγέτες

Συγκρατημένη και πολύ προσεκτική στάση προσπαθεί να τηρήσει η κυβέρνηση, δύο μέρες μετά την απόφαση του Eurogroup για τα λεγόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και την επίσημη συμφωνία για τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για άγνωστο διάστημα μετά το 2018.

Οι αρχικοί πανηγυρισμοί για τις αποφάσεις σχετικά με το χρέος δίνουν τη θέση τους σε πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις εντός της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί πλέον να ρίξει τους τόνους και να προετοιμαστεί για το δύσκολο νέο γύρο διαπραγματεύσεων.Έτσι κι αλλιώς γίνεται φανερό ότι όσο σημαντική κι αν θεωρείται σε βάθος χρέους η ελάφρυνση που δόθηκε προχθες, τόσο αδιάφορη είναι για τα άμεσα δημοσιονομικά θέματα που απασχολούν το ελληνικό ζήτημα.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα Ρέντσι και παραίτηση

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δήλωσε ότι έχει έναν κόμπο στο λαιμό - Κατήγγειλε τους πολιτικούς που χάνουν και προσποιούνται ότι δεν έγινε τίποτα

Την ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα για την ιταλική συνταγματική αναθεώρηση ανέλαβε ο Ματέο Ρέντσι στην ομιλία του από το Παλάτσο Κίτζι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τα οποία δείχνουν νίκη του «Όχι» με ποσοστό περίπου 60%.

Ο Ρέντσι παραδέχθηκε ότι έχασε ο ίδιος και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα το απόγευμα θα συγκαλέσει συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του. «Η εμπειρία μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης σταματά εδώ», δήλωσε.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Τραγωδία στην πλατεία Βικτωρίας και προκλήσεις απο την Τουρκία

TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Η διαρροή αερίου από ψυγείο εξετάζεται ως πιθανό σενάριο για την πρόκληση της έκρηξης - Το υπόγειο του καταστήματος έχει ισοπεδωθεί, λέει η Πυροσβεστική

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν στη φονική έκρηξη στα Everest της πλατείας Βικτωρίας με θύμα την 39χρονη λογίστρια και μητέρα δύο μικρών παιδιών, Βασιλική Παραστατίδου, προκύπτουν λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Ήδη, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει ψηφίδα - ψηφίδα την υπόθεση και να εντοπίσει τί προκάλεσε την έκρηξη. Οι έρευνες στρέφονται μοιραία και γύρω από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε ένα καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εκτελούνται εργασίες με ηλεκτροσυγκόλληση την ώρα που βρίσκεται εν λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ως πιθανή αιτία για την πρόκληση της φονικής έκρηξης, εξετάζεται η διαρροή αερίου (φρέον) από ψυγείο. Σημειώνεται ότι ψυκτικός έκανε εργασίες στους ψυκτικούς θαλάμους με τη χρήση φλόγιστρου, ενώ της έκρηξης προηγήθηκε φωτιά που προκάλεσε εγκαύματα στον ψυκτικό. Εκείνος πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς συμφωνία για το χρέος και με τον πρωθυπουργό στην Κούβα

KΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέες υποχωρήσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο - «Καρότο» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος - Δίνουν ομαδικές απολύσεις για συλλογικές διαπραγματεύσεις

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας «ήπιας συμφωνίας» στο Eurogroup της Δευτέρας ή, ακόμα και σε ένα έκτακτο το οποίο προγραμματίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές των θεσμών- προς τις 19 Δεκεμβρίου, καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν να μπει δυνατά στην διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα μετάσχει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, εξέλιξη που προοιωνίζεται πως δεν επίκειται άμεσα κλείσιμο συνολικής συμφωνίας. Άλλωστε, όπως έλεγε χθες η ίδια πηγή, «το Ταμείο θα συζητήσει για τα σενάρια συμμετοχής του στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όταν θα έχουμε συμφωνία για τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνει η 2η αξιολόγηση, σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του Ταμείου».