Random Posts

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός εν όψει ....

ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


Η κίνηση εκτόνωσης της κρίσης με τον Πανο Σκουρλέτη, το νέο αντάρτικο του Θοδωρή Δρίτσα, ο πόλεμος 40άρηδων με την παλαιά φρουρά, η διεύρυνση με κεντροαριστερούς και τεχνοκράτες

Στις μεγάλες αναταράξεις που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται η μικρή καθυστέρηση του ανασχηματισμού, ο οποίος αναμενόταν εντός της εβδομάδας, ακόμη και στην αρχή της, αλλά τελικά φαίνεται να οδεύει για το Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες της επόμενης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει τώρα ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα. Πολύ περισσότερο που ορισμένες από τις αλλαγές υπουργών συνοδεύονται ή επιβάλλονται και από αλλαγή πολιτικής τακτικής, κυρίως σε σχέση με τις παραχωρήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών στη β’ αξιολόγηση, ιδίως στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Για παράδειγμα το κύμα συμπαράστασης που εκφράστηκε στο πρόσωπο του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος φέρεται υπό απομάκρυνση με απαίτηση της τρόικας επειδή «φρενάρει» την πώληση της ΔΕΗ και γενικά διαφοροποιείται για τις ιδιωτικοποιήσεις, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καλέσει τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Μέγαρο Μαξίμου για την εκτόνωση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και πιθανόν και για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στο όλο θέμα. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να διαπίστωσε ότι δεν έχει την πολυτέλεια αυτή την ώρα να βρει απέναντί του μία οργανωμένη εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως διαφάνηκε να διαμορφώνεται από τη συμμαχία του κ. Σκουρλέτη με τους «53+», οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν την παραμονή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Σύγκρουση στον αέρα

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ


Αγριεύουν τα πράγματα για ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις - Επιμένουν οι δανειστές στον υποκατώτατο μισθό - «Πριονίζουν» το πρωτογενές πλεόνασμα οι θεσμοί - «Δική μας πρόταση ο υποκατώτατος, πηγαίναμε για καλό αλλά… την πατήσαμε και τώρα πρέπει να ξεμπλέξουμε» λένε εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων

Ανησυχητική τροπή αρχίζει να παίρνει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την β΄αξιολόγηση, καθώς οι δανειστές θέτουν υπό αμφισβήτηση τα πρωτογενή πλεονάσματα που εμφανίζει φέτος ή υπόσχεται για το 2017 η κυβέρνηση, ανοίγοντας «παράθυρο» ακόμα και για τη λήψη νέων μέτρων.

Και ακόμα δεν έχουν ανοίξει καν όλα τα θέματα, αφού σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα μπει στην μάχη για τα Ενεργειακά θέματα  ο υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και πώς αυτή θα εξελιχθεί. Επίσης θα απασχολήσουν οι αλλαγές  στο Δημόσιο και η επιτάχυνση στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Μετά από τρεις μέρες διαπραγματεύσεων, ασυμφωνίες υπάρχουν σε όλα τα θέματα.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ανάπτυξη με ...φόρους

ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Εμπόδιο στην ανάπτυξη οι υπερβολικοί φόροι - Έκρηξη των έμμεσων φόρων την τελευταία 2ετια - Από τα 2,6 δισ. των νέων μέτρων μόλις το 3% θα προέλθει από συγκράτηση δαπανών

Τις ιδεολογικές εμμονές που πρυτάνευσαν στην κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, επισημαίνουν από το προλογικό τους σημείωμα ήδη οι συντάκτες της Έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Όπως τονίζουν στο κείμενο «αναγνωρίζουν ότι γενικά στην οικονομική πολιτική αντιπαρατίθενται διαφορετικές οικονομικές φιλοσοφίες» αλλά και πως «ό,τι είναι αναγκαίο με οικονομικά κριτήρια, δεν είναι απαραίτητα εφικτό με πολιτικά. Επίσης, ό,τι είναι επιθυμητό πολιτικά δεν είναι πάντοτε οικονομικά αποτελεσματικό». Υπογραμμίζουν ότι τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα και, γενικότερα, ότι δύσκολα «βγαίνει» το Μνημόνιο.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Εμπλοκή στις τηλεοπτικές άδειες και επίσκεψη Ομπάμα

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα αναγκαστεί να «παγώσει» όλες τις διαδικασίες ως την έκδοση των τελικών αποφάσεων και να αναστείλει οριστικά τις τροπολογίες για το «μαύρο» - Κρίσιμη η σημερινή διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Νέα πολιτικά δεδομένα προκαλεί η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ΄ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αλλά και τις εκτιμήσεις πολιτικών παραγόντων, για πρώτη φορά εμφανίζεται εμπλοκή στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που επικράτησαν στον σχετικό διαγωνισμό, ενώ δημιουργούνται εμπόδια και στην πρόθεση της κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία των μη αδειοδοτημένων σταθμών, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και για την ουσία των προσφυγών,

Στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρατηρούσαν χθες το βράδυ, οτι η απόφαση του ΣτΕ να αποδεχθεί το παραδεκτό, αλλά και το βάσιμο των προσφυγών των καναλιών, καθώς και το έννομο συμφέρον που έχουν για την εξέλιξη της διαδικασίας της αδειοδότησης, αναγκάζει την κυβέρνηση να “παγώσει” όλες τις διαδικασίες ως την έκδοση των τελικών αποφάσεων και να αναστείλει οριστικά την κατάθεση των τροπολογιών που αποσύρθηκαν την περασμένη Παρασκευή και προέβλεπαν διακοπή της λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών εντός πέντε ημερών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Mπλόκο στους πλειστηριασμούς απο τους συμβολαιογράφους

"ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Δεσμεύσεις από την πολιτεία να διασφαλίσει την ομαλότητα και τη νομικότητα της διαδικασίας ειδικά σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία

Να μην μετέχουν σε κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ούτε αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, αφού όπως λένε, δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή τους. Οι συμβολαιογράφοι ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχαν προχωρήσει σε αποχή από της διαδικασία των πλειστηριασμών, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει οι εκπρόσωποί τους είχαν αποκαλύψει ότι δέχονται απειλές.

Η απόφαση αποχής αφορά τη διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ωστόσο, οι συμβολαιογράφοι αναμένεται άμεσα να καθορίσουν τη στάση τους συνολικά.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στα Ιωάννινα και επανεκλογή Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τελευταίο χτύπημα η δόνση των 4,3 Ρίχτερ στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής - Λέκκας: Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχίζεται για αρκετές ημέρες - Κλειστά σήμερα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Δονείται διαρκώς η γη των Ιωαννίνων και των περιοχών γύρω από την πρωτεύουσα της Ηπείρου εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας. Αλλεπάλληλοι σεισμοί που μετρώνται πλέον σε δύο εκατοντάδες, ποικίλης έντασης με επίκεντρο περίπου την περιοχή όπου σημειώθηκε η μεγάλη δόνηση (5,5 Ρίχτερ) το βράδυ του Σαββάτου ταράζουν τα Ιωάννινα και κρατούν σε αγωνία τους κατοίκους της πόλης. Η τελευταία ισχυρή δόνηση, έντασης 4,3 Ρίχτερ, έγινε αισθητή λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Παρόλ' αυτά, τα χτυπήματα παραμένουν πυκνά: Σύμφωνα με τον κατάλογο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και τη συνεχή ενημέρωση της δραστηριότητας, στις 02:16 της Δευτέρας έγινε σεισμός 3,3 Ρίχτερ, πέντε λεπτά αργότερα ένας άλλος ακόμη πιο δυνατός (3,7 Ρίχτερ), στις 02:31 μια δόνηση 3,1 Ρίχτερ και στις 05:33 άλλη μία 3,2 Ρίχτερ. Όλοι οι σεισμοί είχαν επίκεντρο στην ίδια περιοχή, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Υπο διαπραγμάτευση και ο ρόλος του ΔΝΤ και η διαπλοκή στη συζήτηση στη Βουλή

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ημερομηνία ορόσημο η 7η Δεκεμβρίου για τη στάση του ΔΝΤ και τη λύση για το χρέος - Το Ταμείο λέει ότι έχει πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα αν βγαίνουν οι αριθμοί
Αντιμέτωπη με το εφιαλτικό σενάριο για ένα νέο «ελληνικό δράμα», όπως εκείνο του 2015, βρίσκεται ξανά η χώρα.
Στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι μέσα στις επόμενες 60 μέρες, έως το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου, θα πρέπει να έχει λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη λύση στο πρόβλημα του χρέους. Διαφορετικά η χώρα κινδυνεύει να μπλέξει άσχημα στη διελκυνστίδα μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, με φόντο τις γερμανικές εκλογές.
Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, μετά και την ολοκλήρωση των ζυμώσεων που υπήρξαν για το ελληνικό ζήτημα το Σαββατοκύριακο στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Αναγνώρισε πως αν παραμείνει η αβεβαιότητα ως το καλοκαίρι και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, «θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα» -θυμίζοντας έτσι σε πολλούς και τη φράση που έλεγε τον Φεβρουάριο ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος για την α΄αξιολόγηση πως «αν μας βρει το καλοκαίρι, καήκαμε»!.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ : Δεν είμαστε απόστημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, έχουμε συνειδητά τηρήσει το τελευταίο διάστημα διακριτική στάση αποφεύγοντας την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με όσους, ηθελημένα  ή όχι, αναπαράγουν ψεύδη, συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους Εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας  σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.
Αντισταθήκαμε με αξιοπρέπεια, συνεπείς στη δουλειά μας, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο μας  και οι  υπηρεσίες που προσφέρουμε στο  κοινωνικό σύνολο  αποτελούν την έξωθεν καλή μαρτυρία μας.
Για τους παραπάνω λόγους έχουμε ήδη αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη και θα αποταθούμε σε αυτήν για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της μέχρι χθες Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , γιατί εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του Οργανισμού, μακριά από κατασκευασμένες επιθέσεις και πορίσματα. Όλα τα ζητήματα στο φως της Δικαιοσύνης.

Ξεκίνησε το καραβάνι της υγείας

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΚΑΡΑΒΑΝΙ" ΥΓΕΙΑΣ


Στάση εργασίας έως τις 12 για τα νοσοκομεία της Αττικής - 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας

«Καραβάνι υγείας» πραγματοποιούν σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτικοί υπάλληλοι, παραιατρικό και βοηθητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής στα πλαίσια στάσης εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα έσοδα και ο Τσακαλώτος διαψεύδει τα περί GREXIT

ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε θετική πλευρά γύρω από την οικονομία

Με επικοινωνιακή στροφή στο πραγματικό πεδίο της οικονομίας, ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρεί να υπερκεράσει η κυβέρνηση τη δεινή θέση στην οποία περιήλθε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του ορυμαγδού αρνητικών δημοσκοπήσεων και της κρίσης, που ξέσπασε με αφορμή τα δακρυγόνα στους συνταξιούχους, αλλά και της σκληρής κριτικής που δέχεται από την εκκλησιαστική ηγεσία.

Μετά από ένα μάλλον εφιαλτικό πολιτικό 48ωρο, εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε θετική πλευρά γύρω από την οικονομία -υποβαθμίζοντας παράλληλα αρνητικά στοιχεία, όπως η ένταση της φοροεπιδρομής και το 2017- ώστε να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς, σαν ένα είδος επαναφοράς του περίφημου success story.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Προβαδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ 12,5 ΜΟΝΑΔΩΝ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ



Διευρύνθηκε σε 12,5 από 10 μονάδες η διαφορά υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ - Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η αποδοκιμασία στην κυβέρνηση και από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - Με «ενέσεις ηθικού» και αμφισβήτηση αντιδρά το «μουδιασμένο» Μαξίμου

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μια μετά την άλλη οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να φθάνει σε επίπεδα που ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καταγραφεί σε διάστημα μόλις ενός χρόνου από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Η δημοσκόπηση της Public Issue που είδε την περασμένη Κυριακή το φως της δημοσιότητας από τις στήλες της «Αυγής», του δημοσιογραφικού οργάνου του μεγαλύτερου κόμματος, καταγράφοντας χαώδη διαφορά ανάμεσα σε όσους προτιμούν κυβέρνηση της ΝΔ (42%) και εκείνους που επιλέγουν την τωρινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φαίνεται πως υπήρξε μόνον η αρχή της χωρίς προηγούμενο κατάρρευσης για την απήχηση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. σε πρόσφατες διαμαρτυρίες σχετικά με τη νέα λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. x

 Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων και διαμαρτυριών σχετικά με την ενσωμάτωση νέας λειτουργικότητας στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,  η Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε υπογραμμίζει τα εξής:

Οι πρόσφατες αλλαγές στην Η/Σ καθορίζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις που  περιγράφονται στη με αριθ. πρωτ. Γ3γ/40426/5-7-2016 (ΦΕΚ 2221/Β’/18-7-2016υπουργική απόφαση με θέμα: «Κανόνες Παραπομπής Διαγνωστικών Εξετάσεων» όπως αυτή τροποποιήθηκε με την με Αριθμ. Γ3γ/οικ.56177 – ΦΕΚ B 2324 – 27.07.2016 υπουργική απόφαση. Επομένως, το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναίνεση θεσμικού ιατρικού οργάνου δεν ισχύει, δεδομένου ότι η ιατρική κοινότητα έχει ενημερωθεί από τον Ιούλιο του 2016 με το σχετικό ΦΕΚ σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εκδηλώνονται σε τέτοιο βαθμό αντιδράσεις κάθε φορά που η ΗΔΙΚΑ ευθυγραμμίζει την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με ό,τι ο νόμος ορίζει.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, από τον Μάρτιο ήδη έχουν γίνει σχετικές συναντήσεις ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο κατά τη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποί τους έχουν ενημερωθεί, έχουν εξετάσει και έχουν συμφωνήσει για την εφαρμογή των κανόνων. Επιπλέον, εκτενής σχετική συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα τόσο στον σχετικό τύπο όσο και στο ειδικό forum της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (μέσω του οποίου ενημερώνονται οι τρίτοι κατασκευαστές λογισμικού προκειμένου να προσαρμόσουν τα συστήματά τους).

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. υλοποιεί μηχανογραφικά το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και στην προκειμένη περίπτωση υλοποιήθηκε η απαίτηση για συσχέτιση κάθε εξέτασης με την διάγνωση για την οποία συνταγογραφείται (ή για την οποία παραπέμπεται ο ασθενής), ώστε να μπορούν να ενεργοποιηθούν στην συνέχεια ο πρώτος κανόνας παραπομπής με βάση το ICD10 και την ειδικότητα (όπως περιγράφεται και στο Παράρτημα Α του σχετικού ΦΕΚ) αλλά και ο επόμενος κανόνας για το μέσο παραπεμπτικό ανά ειδικότητα και ICD-10. Έχουμε δηλαδή προς το παρόν μερική μόνο ενεργοποίηση των κανόνων που έχουν προδιαγραφεί στην υπουργική απόφαση καθώς η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης όλων των «κανόνων παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων» είναι η 1η Νοεμβρίου 2016.

Είναι προφανές πως καμία αυθαιρεσία από πλευράς Η.ΔΙ.Κ.Α. δεν έχει υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα και είναι άξιο απορίας πώς είναι δυνατό να έχουν ελλιπή και μονομερή ενημέρωση θεσμικοί φορείς όπως η Ομοσπονδία Ιατρών ΠΕΔΥ και ο ΙΣΑ όταν έχει υπάρξει όλη η δημοσιότητα που προαναφέρθηκε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), θα εξακολουθήσει με συνέπεια να διαδραματίζει επιτελικό ρόλο στο χώρο της η-υγείας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία  και τις υλικές υποδομές που διαθέτει, και είναι στη διάθεση κάθε θεσμικού φορέα για συνεργασία και συντονισμό ενεργειών που απαιτούνται ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα «εθελοντικού αιφνιδιασμού» του χώρου της Υγείας.