Random Posts

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κλείδωσαν οι δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες .Συνεχίζεται η νοσηλεία του διοικητή της Τροχαίας

"ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ" ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Ολα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και το ύψος των προσφορών κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα “κλείδωσε” και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, στην μακρά και επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε χθες στις εννιά το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κι αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.

Αν και οι λεπτομέρειες των δύο πρώτων γύρων παραμένουν ακόμη μυστικές, λόγω της απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων με “τον έξω κόσμο”, απόλυτα έγκυρες πηγές, υπογράμμιζαν χθες την νύχτα, ότι όλα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και το ύψος των προσφορών κινείται μέχρι στιγμής σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Καλώς ήλθες ... ΕΝΦΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ


Ανέβηκαν στο Taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά - Μεγαλύτερο φόρο ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών, βγάζοντας τα σπασμένα των εισπρακτικών στόχων της κυβέρνησης

Μέχρι 20% μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο για 600.000 φορολογούμενους που ήδη πλήρωναν αρκετά. Αυτά περιλαμβάνει η «δικαιότερη» κατανομή του φόρου που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο σταθερός εισπρακτικός στόχος των 3,3 δισ. ευρώ, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα, αφού ακόμα κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλο φόρο ακινήτων, όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η αγωνία για το τελικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε πολίτης τελειώνει, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής άρχισε η ανάρτηση στο TAXIS των εξατομικευμένων χρεώσεων με βάση τη συνολική ακίνητη περιουσία του καθενός σε συνάρτηση με τους νέους συντελεστές και τις νέες αντικειμενικές τιμές. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 24 ώρες, δηλαδή τα ξημερώματα της Τρίτης. Για τους σχεδόν 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες (από τους συνολικά 7,3 εκατομμύρια) η μείωση των αντικειμενικών τιμών αποδεικνύεται δώρον άδωρον, αφού τελικά θα πληρώσουν ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό φόρου σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που θα επιβληθεί θα ανέρχεται σε 3,344 δισ. ευρώ.
Ανακάλυψαν 152.000 «μεγαλοϊδιοκτήτες»

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η εκατόμβη των νεκρών στην Ιταλία κυριαρχεί στην επικαιρότητα

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Οι δραματικές κραυγές πολιτών μετά τον φονικό σεισμό - Αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα για την αποτυχία πρόληψης - Τι αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα


Την ώρα που ολόκληρη η Ιταλία είναι βυθισμένη στο πένθος μετά τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους συνεχίζει να ανεβαίνει δραματικά.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, τα θύματα του σεισμού στην κεντρική Ιταλία έχουν φτάσει πλέον τα 268.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.
Οι δραματικές κραυγές για βοήθεια μετά το σεισμό στην Ιταλία

Συγκλονίζουν οι κραυγές για βοήθεια από δεκάδες πολιτών στην κεντρική Ιταλία λίγα λεπτά μετά το φονικό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έσβησε ολόκληρα χωριά από το χάρτη.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει την φαρμακοβιομηχανία λίγο πριν τον ΕΝΦΙΑ

ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ



ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει ληξιπρόθεσμα στη φαρμακοβιομηχανία. «Μυστήριο» τα σχέδια για το claw back

Στην εκταμίευση της πρώτης δόσης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, έχει ήδη εκταμιευθεί το ποσό των 270 εκατ. ευρώ και το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η επόμενη δόση.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται τι ποσό θα καταβληθεί το φθινόπωρο στις φαρμακευτικές εταιρίες. Πληροφορίες του Virus θέλουν το ποσό που θα εκταμιευθεί για τον κλάδο να ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ, αλλά αναμένεται να επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία - Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους στα ΑΕΙ

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στη γειτονική Ιταλία. Σύμφωνα με τη Repubblica και το Russia Today οι νεκροί φτάνουν ήδη τους 14.

Από τις 3:36 (τοπική ώρα) σήμερα τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη στην κυριολεξία προκειμένου να απεγκλωβίσουν κόσμο από τα χαλάσματα στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι μετά από από τον σεισμό έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι.

Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρώτερης έντασης.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αναπάντητα ερωτήματα για τη ναυτική τραγωδία και ανησυχίες για την Ευρώπη

ZHTOYN AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ


Πώς περιγράφει τι συνέβη στο στενό της Μονής αυτόπτης μάρτυρας - Απαντήσεις σε έξι ερωτήματα ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων - «Προκλητικές παραλήψεις για τα αυτονόητα», καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία στην Αίγινα που άφησε πίσω της 4 νεκρούς. Ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Τα ερωτήματα που θέτει μέσω των δικηγόρων της η οικογένεια της 5χρονης και του πατέρα της που βρήκαν τραγικό θάνατο, είναι:

Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος.

Γιατί δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.

Γιατί την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακρίτρια.

Γιατί δεν επέστρεψαν πίσω οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο ώστε να βοηθήσουν όσους έπεσαν στη θάλασσα, με δεδομένο ότι οι θανόντες έχουν πνιγεί, άρα δεν ήταν νεκροί όταν έπεσαν στη θάλασσα.

Αυτοί που πήραν τον χειριστή του ταχύπλοου με φουσκωτά γιατί δεν πήγαν πρώτα στον τόπο του ναυαγίου;

Γιατί μέχρι και χθες δεν είχαν ληφθεί αποτυπώματα από το μοιραίο σκάφος.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Στο προσκήνιο και πάλι η ελονοσία με τους φόρους να ξεκινούν απο τις επόμενες ημέρες

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ

Στο «κόκκινο» Λακωνία, Ηλεία, Βορειοανατολική Αττική, Βοιωτία, Ημαθία, Πέλλα, Τρίκαλα - Στα 65 τα κρούσματα από την αρχή του χρόνου

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας για την
ελονοσία. Οι ειδικοί αναμένουν νέο κύμα έξαρσης  της νόσου τις επόμενες εβδομάδες
και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σε πολλές περιοχές της επικράτειας, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν οι συνέπειες από την τωρινή έντονη δραστηριότητα των μεγάλων πληθυσμών των κουνουπιών. Με δεδομένο ότι το τρέχον διάστημα καταγράφεται μεγάλη κυκλοφορία των πληθυσμών κουνουπιών του γένους Anopheles sacharovi, που αποτελούν τους βασικούς διαβιβαστές της ελονοσίας, αλλά και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 10 ημέρες έως και τέσσερις εβδομάδες, τα νέα περιστατικά θα ενσκήψουν με γεωμετρική πρόοδο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι και τα μέσα Αυγούστου έχουν καταγραφεί συνολικά 65 κρούσματα ελονοσίας εκ των οποίων τα 61 είναι εισαγόμενα (αφορούν οικονομικούς μετανάστες απο περιοχές κυρίως της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τα 4 έχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης (αφορούν Έλληνες που εκδήλωσαν τη νόσο εντός της χώρας και χωρίς να έχουν ταξιδέψει στην αλλοδαπή).

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Νέοι έλεγχοι από το φθινόπωρο, συνεχίζονται οι εξελίξεις στην τραγωδία της Αίγινας

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΡΙΟ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ


Ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου που εμβόλισε την τουριστική λάντζα θα παραμείνει κρατούμενος ως την Παρασκεή, ημέρα μέχρι την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, όταν χθες το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά.

Στην κατάθεσή του ο 77χρονος φαίνεται να υποστήριξε χθες ότι το ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.

Λυκουρέζος: Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειρισμό

Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή στις 13:00 προκειμένου να απολογηθεί. Στη συνέχεια αποχώρησε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του 77χρονου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε κατά την έξοδο του για τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πελάτης του.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο συνήγορος του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου εξήγησε ότι ο πελάτης του και εξάδελφός του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Ο τραγικός θάνατος του καπετάνιου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε στον χειριστή του ταχυπλόου αλλά...

Κάτοικοι της Αίγινας μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια. Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

Μυστήριο με τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο

Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο αλλά και το ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Ως προς τον 77χρονο χειριστή που απολογήθηκε και προπηλακίστηκε από συγγενείς θυμάτων,

Ορισμένες πληροφορίες αμφισβητούν ότι στο τιμόνι ήταν ο 77χρονος αλλά μιλούν για νεαρό πρόσωπο. Επίσης οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων τριών επιβατών - εκτός του 77χρονου – στο ταχύπλοο «Ντουέντε» με τις φήμες στην Αίγινα να οργιάζουν, ενώ αναζητούνται μάρτυρες-κλειδιά που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.



Πηγή: www.iefimerida.gr

EΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Τηλεοπτικό συνεργείο του SKYNews βρήκε τον ιδιοκτήτη των πτωχευμένων πολυκαταστημάτων BHS να κάνει χλιδάτες διακοπές στην Ιθάκη.

Ο δισεκατομμυριούχος Σερ Φίλιπ Γκριν ταξίδεψε στην Ελλάδα με τον...  «Λεοντόκαρδο» το τεράστιο γιωτ του αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών με εμβαδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό δίκτυο. Στο σκάφος εργάζονται τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ένας σεφ και ένας άνθρωπος που έχει ως αποκλειστικό καθήκον του να βγάζει βόλτες τα σκυλάκια της οικογένειας.


Ο δημοσιογράφος κατάφερε να βρει τον δισεκατομμυριούχο ο οποίος έκανε βόλτες στο Βαθύ της Ιθάκης και θέλησε να του κάνει μερικές ερωτήσεις. Ο επιχειρηματίας απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και επιχείρησε να σπάσει την κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου φωνάζοντας: «Αυτή θα την πετάξω στην γ...νη την θάλασσα».


Ο Σερ Φίλιπ Γκριν πούλησε την μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων για μια λίρα στον επιχειρηματία Ντόμινικ Τσάπελ, ο οποίος στο παρελθόν είχε χρεοκοπήσει τρεις επιχειρήσεις του. Τα πολυκαταστήματα BHS ακολούθησαν την ίδια πορεία, με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 11.000 εργαζόμενοι μέσα σε μια νύχτα και να κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους από ιδιωτική ασφάλιση 22.000 πρώην εργαζόμενοι.


ΠΗΓΗ ΤΗΕ TOC


EΛΕΓΧΟΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι περίπου 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ

Γιατροί, μηχανικοί, υδραυλικοί, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι και πολλοί ακόμη ελεύθεροι επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από το φθινόπωρο. Στόχος η ενίσχυση των εσόδων, σε τέτοιο βαθμό που θα καθιστά ευκολότερη την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να επικεντρώσει τους ελέγχους στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που έχει διαπιστωθεί ότι είναι ευκολότερο να φοροδιαφύγουν σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αίσθηση του ελέγχου, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή από τους ίδιους τους επαγγελματίες, πριν εντοπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι περίπου 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Ποσό το οποίο στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για όλους όσοι το δηλώνουν και για τον λόγο αυτό η ΓΓΔΕ θέλει να στρέψει την προσοχή της σε αυτές τις περιπτώσεις

Έλεγχοι ανά κατηγορία

Oι έλεγχοι θα γίνονται με διαφορετική μέθοδο ανά κατηγορία επαγγέλματος ή ανά ομάδα επαγγελματικών κλάδων. Δηλαδή, άλλα κριτήρια θα υπάρχουν για το πώς θα επιλέγονται οι προς έλεγχο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και διαφορετικά κριτήρια για τους δικηγόρους, τους γιατρούς κ.λπ. Τα βασικά κριτήρια για τη διενέργεια ενός ελέγχου θα είναι:

• Τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια.
• Οι επαγγελματικές δαπάνες ανά δραστηριότητα.
• Τα δάνεια που έχει λάβει κάθε επαγγελματίας.
• Τα περιουσιακά στοιχεία των ελεγχομένων.

Παράλληλα, θα «τρέχουν» και τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Μοναδική παρηγοριά οι θρίαμβοι των αθλητών μας στην σημερινή επικαιρότητα

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος ήταν ο χειριστής του σκάφους - Μαρτυρία στο protothema.gr αποκαλύπτει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας - Ερωτηματικά για το ποιοι άλλοι επέβαιναν στο σκάφος και για το γιατί οι Αρχές δεν δίνουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου "Ντουέντε", το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος "Αντωνία", που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων (ανάμεσα τους ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας του) και τον τραυματισμό άλλων πέντε, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο ο οποίος  με βάση πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Ο χειριστής είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Όπως επισημαίνει ο επιστήθιος φίλος του, Νίκος Πτερούδης, μιλώντας στο protothema.gr, ο χειριστής του ταχύπλοου είχε πάρει εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο νοσηλευόταν με πρόβλημα πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα.

Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή τον εγκέφαλο του ασθενή, που κινδυνεύει από στιγμιαία απώλεια συνείδησης έως και ανακοπή από εμβολή.

Οι φίλοι του στην Αίγινα, γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, τον παρακαλούσαν να μην χρησιμοποιήσει το σκάφος, όπως και τη μοτοσικλέτα του, που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε πέσει πέντε φορές από τη μοτοσικλέτα και είχε τραυματιστεί. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του σπιτιού του, που δημοσιεύει το protothema.gr, ο 77χρονος είχε πρόσφατα κατασκευάσει εξωτερικό ασανσέρ, στο οποίο φαίνεται καθαρά και η ράμπα που έχει τοποθετήσει, προφανώς λόγω των κινητικών του προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40-45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκδρομή και έπαθε ισχυρό σοκ, μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.


Τι λένε κάτοικοι της Αίγινας για τον καπετάνιο της λάντζας

Κάτοικοι της Αίγινας, μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια.

Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

Στο σκάφος, μαζί με τον χειριστή, επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Οι 20 που ανασύρθηκαν ζωντανοί διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με πολλούς κατοίκους και παραθεριστές.

Οι δύο σοβαρά τραυματίες είναι μια 29χρονη αλλοδαπή, που έπαθε μερικό ακρωτηριασμό στην κνήμη και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για την συγκόλληση της κνήμης, καθώς και ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στον φάρυγγα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Δύο ακόμα μεταφέρθηκαν στη Νίκαια με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, ενώ στο 401 διακομίστηκε ένας αστυνομικός, που έκανε διακοπές και επέβαινε στο τουριστικό σκάφος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρωτοφανές ναυτικό δυστύχημα, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσω κλήσης στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112), για περιστατικό σύγκρουσης των δύο σκαφών και την πτώση των επιβαινόντων του στη θάλασσα.

Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και στην περιοχή έσπευσαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τέσσερα πλωτά περιπολικά, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση των 20 επιβαινόντων και την ανάσυρση των τεσσάρων νεκρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Του περιστατικού επελήφθη και κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Στην Αίγινα μετέβη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών, ενώ μαζί με τον αρχηγό του σώματος, έχουν δώσει εντολές να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν ακέραια οι ευθύνες.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του.





Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ. Ο Έλληνας υπεραθλητής στα 36 του χρόνια έδωσε τεράστια μάχη και κέρδισε μία θέση στο βάθρο στα 10.000 ανοιχτής θαλάσσης. Ο Γιαννιώτης βρέθηκε μέχρι και στην 23η θέση, αλλά κατάφερε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του να ανέβει στο ολυμπιακό βάθρο, μετά από 5 Ολυμπιακούς Αγώνες.



Ωστόσο ο Ελληνας αθλητής ήταν άτυχος, αφού έχασε το χρυσό μετάλλιο για δέκατα του δευτερολέπτου. Ενδεικτικό είναι πως ο Γιαννιώτης και ο Βέερτμαν ειχαν τον ίδιο χρόνο.



Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου στην κολύμβηση στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεινός μαχητής ο Σπύρος Γιαννιώτης υπηρετεί το ευ αγωνίζεσθαι

«Τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας εκφράζουμε στον κορυφαίο αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ. Δεινός μαχητής, ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί πρότυπο όχι μοναχά για τις παγκόσμιες διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησε, αλλά κυρίως διότι υπηρέτησε με μοναδικό τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί το επιστέγασμα μιας λαμπρής αθλητικής πορείας. Θερμά συγχαρητήρια, ακόμη, στον προπονητή του αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της ζωής και των αγώνων του.

ΝΔ: Ο τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης

«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά!»αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

ΠΑΣΟΚ: Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε ένα συγκλονιστικό αγώνα

Τα συγχαρητήρια της μέσω του Twitter απέστειλε στον ασημένιο Ολυμπιονίκη και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά γράφοντας χαρακτηριστικά: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής!»

Το Ποτάμι: Το ασημένιο του Γιαννιώτη ζυγίζει όλο το χρυσάφι της αγωνιστικότητας

O Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του. Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο.

ΚΚΕ: Η νίκη σου είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Η "Χρυσή" νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή».




ΠΗΓΗ : www.iefimerida.gr



ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ

Τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών -Τα συνηθέστερα λάθη που πρέπει να προσέξετε

«Κλειστόν λόγω εκκαθάρισης» θα παραμείνει από αύριο για διορθώσεις του Ε9 το Taxisnet, καθώς την Πέμπτη 18 Αυγούστου το ηλεκτρονικό σύστημα θα "τραβήξει" όλα τα στοιχεία που θα έχουν δηλωθεί έως και σήμερα, με σκοπό να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά.

Η εκκαθάριση και η ανάρτηση θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσει έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «διπλοτσεκάρουν» τα συστήματα για την αποφυγή κα του παραμικρού λάθους που θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία στους πολίτες. Αυτό συνέβη άλλωστε και πέρυσι, χωρίς μάλιστα οι αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ να είναι τόσο μεγάλες όσο ήταν φέτος.


Οι τελευταίες παρτίδες εκκαθαριστικών αναμένεται να αναρτηθούν στις 30 ή 31 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ορισμένα εκκαθαριστικά να εμφανιστούν στις οθόνες του υπολογιστή των φορολογουμένων και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

Και στις περιπτώσεις αυτές όμως, ως μήνας εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου θα αναγράφεται ο Αύγουστος, προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 5 μηνιαίες δόσεις (και όχι σε μόλις 4) τον φόρο οι υπόχρεοι, από τέλος Σεπτεμβρίου έως και τέλος Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται πάλι Ε9 με διορθώσεις, προκειμένου οι φορολογούμενοι να αποφύγουν λάθος χρεώσεις που οφείλονται σε εσφαλμένη αναγραφή στοιχείων ακινήτων στο Ε9. Συνηθισμένα λάθη, όπως έχει διαπιστωθεί από άλλες χρονιές, είναι η αναγραφή λάθος τετραγωνικών της επιφανειας (πχ χωρίς την υποδιαστολή που αναγράφεται στο συμβόλαιο), λάθος προσδιορισμός της απόστασης αγροτεμαχίων από τη θάλασσα, οι ηλικίες του επικαρπωτή κλπ.


Σε τέτοια περίπτωση, θα πληρώσουν στο ακέραιο την α΄δόση Σεπτεμβρίου, αλλά μετά από νέο υπολογισμό του φόρου οι επόμενες δόσεις θα είναι διαφορετικές  από όσο έδειξε η αρχική εκκαθάριση.


ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ





Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Kαι ένας ελληνικός θρίαμβος στην επικαιρότητα

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΑΚΑΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Στιγμές θριάμβου χάρισε η Αννα Κορακάκη στην Ελλάδα, καθώς αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 25 μ. πιστόλι στη σκοποβολή, δύο ημέρες μετά από το χάλκινο που πήρε στο αεροβόλο 10 μ.

Η 20χρονη, στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη που φέρνει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην Ελλάδα στην ίδια διοργάνωση, από το 1912 και ταυτόχρονα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που το πετυχαίνει.


Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Παραπλανητική η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τα φάρμακα



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ       
Ν.Π.Δ.Δ.
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ,                                            
ΤΗΛ. 210 5220955 
ΦΑΞ.  210 5220721 – Email: grfsa@otenet.gr
Πληροφορίες : Νιάρχου Κατερίνα
Aριθ.πρωτ. :  4880
                                                                                                        AΘΗΝΑ    9   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ    2016




                                                                                               ΠΡΟΣ
                                                                                             Μ.Μ.Ε. 


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Από δημοσιεύματα Τύπου τα οποία συνοδεύονται από βαρύγδουπους τίτλους όπως «ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ  ΚΡΙΣΗΣ», ή «ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» πληροφορούμεθα ότι με έκθεσή της η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό, πώς ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή για την υγεία, αυξήθηκε κατά 3,4%, αύξηση η οποία επήλθε και από τις ανατιμήσεις σε φάρμακα οι οποίες ανέρχονται στο 5,6%!!!

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον Ελληνικό Λαό, ότι η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ στο σημείο αυτό είναι παραπλανητική και στερείται πραγματικών στοιχείων, εφόσον βάσει μνημονιακής δέσμευσης από το 2012 και μετά τα φάρμακα υποτιμόνται συνεχώς,  με τελευταία την συνολική υποτίμηση του Ιουνίου 2016 (σας παραπέμπουμε σε σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και  του ΕΟΦ μετά τις  τελευταίες  τιμολογήσεις Δεκεμβρίου 2015 και Ιουνίου 2016). 

Θεωρούμε ότι οι ανακοινώσεις σε θέματα υγείας και ειδικά φαρμάκων που αποτελούν κοινωνικό αγαθό, απαιτούν περισσότερη σοβαρότητα και ακρίβεια.


                                                                                               

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                         ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ
                                                                                   




                                                                                               

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πανικός στο Λονδίνο και ήττες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΟΚ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ


Μία γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, και ένας ύποπτος συνελήφθη, είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.
Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο κεντρικό Λονδίνο, με συνέπεια το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.
“Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί,” δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.  Γι' αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κόκκινα δάνεια ,η επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού και στο βάθος Ολυμπιακός

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναλυτικό κατάλογο εναλλακτικών λύσεων για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ.

Η Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε, ως όφειλε βάσει μνημονίου, στην αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας ο οποίος είναι δεσμευτικός για όλες τις τράπεζες και περιλαμβάνει όλα τα δάνεια πριν αυτών για τα οποία έχει γίνει προσφυγή στον νόμο Κατσέλη όπως και αυτά που έχουν ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες πριν από την 1/1/2015.

Ο κατάλογος των εναλλακτικών περιλαμβάνει από ήπιες βραχυπρόθεσμες λύσεις –όπως η παροχή περιόδου χάριτος, μέχρι σκληρές μόνιμες λύσεις μεταξύ των οποίων και η εκχώρηση του ακινήτου

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ενός κακού μύρια έπονται..,. Πυρκαγιές, αντιεξουσιαστές και περικοπές

ΣΤΑΧΤΗ 20.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες που δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο στην Βόρεια Εύβοια, που έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Τη νύχτα δεν κινδύνευσε η πόλη, καθώς είχαν πέσει οι άνεμοι και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χερσαίων δυνάμεων, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

Εν τω μεταξύ προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης - που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας -χωρίς όμως τη συνδρομή των εναέριων - έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με το φέρυ μποτ από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν προς τη φωτιά, προκειμένου να ξεκινήσουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.