Random Posts

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες έχουν δημιουργήσει μια ανθρώπινο καραβάνι και αναζητούν τρόπο διαφυγής από τη χώρα.

Ολοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ειδομένη προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, αφού κανείς δεν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Ωστόσο με τα σύνορα να είναι κλειστά, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει τις ροές και να περιορίσει τους

Σε απόγνωση είναι πλέον η κυβέρνηση με το προσφυγικό και σε μία προσπάθεια να ανακόψει τη ροή των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα προχωρά σε μία πολιτική καθυστερήσεων στη μεταφορά τους.

Οπως δήλωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για 2-3 ημέρες θα σταματήσει η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα, ενώ σε μία προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν κι άλλο τα νησιά ενδέχεται τα πλοία να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής διαμονής.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αποζημίωση-μαμούθ για θάνατο από καρκίνο που συνδέθηκε με τη χρήση ταλκ

Δικαστήριο στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών απεφάνθη ότι η εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) οφείλει να καταβάλλει αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 66 εκ. ευρώ) στην οικογένεια μιας γυναίκας που απεβίωσε από καρκίνο των ωοθηκών και ο θάνατός της φέρεται να συνδέεται με την χρόνια χρήση συγκεκριμένου ταλκ της εταιρείας.
Δείτε περισσότερα στο http://farmakopoioi.blogspot.gr/2016/02/blog-post_62.html#more

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η νέα πορεία της ΕΤΕΣΤΑ


Αθήνα, 23/2/2016


ΠΡΟΣ
τους Προέδρους 
των  Φαρμακευτικών Συλλόγων


Συνάδελφοι,

Με γνώμονα την Διαφάνεια και την Αξιοπιστία στην λειτουργία τόσο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου όσο και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει προς όφελος των Φαρμακοποιών, συνεδρίασε εκ  νέου το ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Mε ομόφωνη απόφαση αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας με την PIH και η αποστολή εγγράφου προς την PIH  για την μεταβίβαση  του 25% των μετοχών που είχαν αγορασθεί από την ΕΤΕΣΤΑ ώστε να μην χαθούν τα χρήματα των Φαρμακοποιών.

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης  ορίσθηκε ομοφώνως ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΣΤΑ ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΕΣΤΑ αποτελεί προτεραιότητα για το ΔΣ της Εταιρείας, προκειμένου οι Φαρμακοποιοί μέσα από διαφανείς και αποδεκτές συνεργασίες, να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τα δεδομένα των φαρμακείων τους. 

Η αξία αυτών των δεδομένων είναι ανεκτίμητη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο παράλληλο πρόγραμμα που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Βουλή, στο άρθρο 90 αποτυπώνεται ξεκάθαρα  η πρόθεση του ΕΟΠΥΥ να εκμεταλλευθεί τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ που προέρχονται και από τα φαρμακεία, ερήμην των φαρμακοποιών.

Παράλληλα στο προσκήνιο έχουμε και την επαναδραστηριοποίηση εταιρειών που ασχολούνται με συναφή θέματα. Είναι λοιπόν χρέος μας να στηρίξουμε την λειτουργία της ΕΤΕΣΤΑ και  να ξεκινήσουμε άμεσα την ενεργοποίηση της σε ξεκάθαρες και πιο αποδοτικές βάσεις.

Η ΕΤΕΣΤΑ είναι  και θα παραμείνει εταιρεία των Φαρμακοποιών. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε την συμμετοχή όλων σας.
Στο νέο ξεκίνημα μας αυτό θα στηριχθούμε στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους αλλά και τα οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουν οι Φαρμακοποιοί.
Για τον λόγο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα  προσκαλέσουμε σε πρώτη φάση, όλους τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Χώρας για να συναποφασίσουμε και να εγκαινιάσουμε τη νέα πορεία της ΕΤΕΣΤΑ.
Οι κόποι μας δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο αγοραίας εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε ιδιώτη ή Κρατικό φορέα. 



Για την ΕΤΕΣΤΑ
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

Κωνσταντίνος Λουράντος

Η επικαιρότητα εν συντομία

124 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζει να βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα και η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα. Από την Παρασκευή έως σήμερα, άλλοι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 124 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία,του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα δηλώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 106 ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης. Συνολικά, από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 360 ασθενείς.

Πηγή: iefimerida.gr

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΤΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Εγκλωβισμένοι στη μέγγενη των αγροτικών κινητοποιήσεων και των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία στο Αιγαίο την ώρα που τα Σκόπια ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν την Ειδομένη, βρίσκεται η κυβέρνηση.

 Η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου διήρκεσε τρεις περίπου ώρες και εξετάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συνάντηση με τους αγρότες η οποία όμως φαίνεται να είναι στον αέρα. Χθες το μεσημέρι υπήρξε εμπλοκή της τελευταίας στιγμής για την σημερινή  συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης έθεσε θέμα τόσο της αντιπροσωπευτικότητας των πέντε εκπροσώπων του μπλόκου που ορίστηκε να πάνε στο Μαξίμου όσο και του διαλόγου που θα έχουν με τον κ. Τσίπρα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Εάν δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν να ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη θέτοντας όμως θέμα απόσυρσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
«Βουλιάζουν» από πρόσφυγες τα νησιά

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η επικαιρότητα εν συντομία

Ο ΙΟΣ ΖΙΚΑ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι χρειάζονται 56 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβανομένης και της εσπευσμένης κατασκευής εμβολίων και της διαγνωστικής.

Το ποσό αυτό, που περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο τον ΠΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον έλεγχο του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει τώρα εξαπλωθεί σε 39 χώρες και έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες στη Βραζιλια, καθώς και σε ερευνητικές μελέτες.

"Οι ερευνητικές μελέτες χρειάζονται έτσι ώστε να αποτιμήσουμε: 1) την παρουσία του ιού Ζίκα στο σπέρμα και σε άλλα σωματικά υγρά, περιλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και 2) την πιθανή μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής και από τη μητέρα στο έμβρυο", αναφέρει το Πλαίσιο Στρατηγικής Ανταπόκρισης και Σχέδιο Κοινής Επιχείρησης του ΠΟΥ", που εκδόθηκε στη Γενεύη.


Πηγή:www.iefimerida.gr

Η ΠΦΥ στις στοχεύσεις του Υπουργείου Υγείας

Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2016

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Πρωθυπουργός, μια από τις βασικές και κρίσιμες προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας είναι να προωθηθεί η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016,  το υπουργείο Υγείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και θα προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή  το σχετικό Νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ως  βάση το Σχέδιο που εκπόνησε η Ομάδας Εργασίας για την ΠΦΥ με επικεφαλής τον καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΑΠΘ, Αλέξη Μπένο. Πυρήνας του παραπάνω Σχεδίου είναι το αποκεντρωμένο «ιατρείο γειτονιάς» όπου ο οικογενειακός γιατρός και η διεπαγγελματική ομάδα υγείας θα έχουν υπό την ευθύνη τους ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα με έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας. Η πρώτη φάση του Σχεδίου περιλαμβάνει πιλοτική εφαρμογή σε αστικές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης 2015-2016


Για να δείτε το σχετικό έγγραφο, πατήστε ΕΔΩ.

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς με τα « Ζάπεια» και Παπανδρέου με το « λεφτά υπάρχουν».
Οι δηλώσεις και η ανασκευή
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον τοπικό ραδιοσταθμό MAXIMUM 93,6 και στο δημοσιογράφο  Δ.Κόλιο σχετικά με το θέμα των  αγροτών και των κινητοποιήσεων του ο κ. Σγουρίδης είχε σημειώσει: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν».
«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», πρόεσθεσε.
 «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Το μεταναστευτικό και το νομοσχέδιο για τους ανασφαλιστους στην ατζέντα του Υπουργού Υγείας

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                   
Ο υπουργός Υγείας,  Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας,  Ιωάννη Μπασκόζο, συναντήθηκε την Τρίτη 16.02.2016 στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Vytenis Andriukaitis και Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση σημαντικών εθνικών θεμάτων σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, τις μεταρρυθμίσεις στο Σύστημα Υγείας, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, τη φαρμακευτική πολιτική και την εφαρμογή της οδηγίας 88/2003/ΕΚ για το χρόνο εργασίας των ιατρών.   

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Την «καμένη γη» την γνωρίζουμε... Την αναδάσωση περιμένουμε...

Αθήνα, 17/2/2016

ΣΧΟΛΙΟ

Η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού αλλά κατρακυλά ανεξέλεγκτα. Αυτό λοιπόν που περιμένει ο ελληνικός λαός (και δεν φαίνεται να έρχεται..) είναι διεξόδους και όχι πομπώδεις αναφορές στην «καμένη γη».

Η τετράδα της Νέας Δημοκρατίας σωστά κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ , ξεχνώντας όμως  ότι ένα χρόνο πριν ήταν Κυβέρνηση. Δεν θα αναφερθώ στην διάλυση των νοσοκομείων επί υπουργίας Γεωργιάδη και θα συμφωνήσω στην απραξία του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει το χάος. 

Περιμένω όμως ως φαρμακοποιός να διορθώσει την  εσφαλμένη αναφορά για τα  ΜΗΣΥΦΑ που ήταν απόφαση Βορίδη για την απελευθέρωση τους στο 2016 και με παρέμβαση του ΠΦΣ διορθώθηκε και πήγε στο 2017.
Περιμένω επίσης τις Θέσεις των εκπροσώπων του κόμματος για  πολλά θέματα του κλάδου μου  όπως το ιδιοκτησιακό, το ωράριο, τα πειθαρχικά συμβούλια, την στήριξη των μικρομεσαίων φαρμακείων.
Περιμένω(ουμε)  λύσεις και προτάσεις.

Τη «καμένη γη» την ακούσαμε πολλές φορές από τη Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ και εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την αναδάσωση περιμένουμε ….

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος


Η Μαύρη Βίβλος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ



Η επικαιρότητα εν συντομία

KAΡΔΙΑ ΑΠΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ"


Η 18χρονη Νεκταρία αποκαλύπτει την καρδιοπάθειά της με τον πιο άμεσο και αληθινό τρόπο, δείχνοντας σε όλους μας πως οι καρδιοπαθείς μπορούν να έχουν μία φυσιολογική ζωή

H Νεκταρία Αναστασοπούλου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου αποφάσισε να "περάσει" το δικό της μήνυμα σε μία εξομολόγηση που συγκίνησε το διαδίκτυο για τον σωστό λόγο.
Η 18χρονη κοπέλα ζει στα Γιάννενα και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Όπως εξομολογήθηκε με χιούμορ, δύναμη και υπερηφάνεια στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook, έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς στην Αμερική και δίνει τον δικό της αγώνα για ζωή, προσπαθώντας να κάνει γνωστή την πάθηση της (Συγγενής Κυανωτική Καρδιοπάθεια) και να την "απενεχοποιήσει". Κυρίως όμως, μοιράζει αληθινή αγάπη.
Όπως λέει, πόνεσε πολύ όταν έβλεπε στο νοσοκομείο κι άλλα άρρωστα παιδιά. Έχει σημάδια από όλες αυτές τις εγχειρήσεις και δεν διστάζει να τα δείξει στην κάμερα και σε όσους βλέπουν το βίντεο της.
"Αν έχεις αγάπη μέσα σου, είσαι υγιής. Δυσλειτουργική καρδιά είναι αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της. Zήσε την κάθε μέρα, ρούφα τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα"

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δημοσιεύθηκε η θετική λίστα

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016


Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με την οποία εγκρίνεται η Θετική Λίστα  των  φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Δεδομένης της μείωσης της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να έχουν αισθητά μειωμένη συμμετοχή στη δαπάνη  επιλέγοντας αξιόπιστο γενόσημο του οποίου το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι ίδιο με το πρωτότυπο.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στην παραπάνω ΥΑ, ο εξορθολογισμός του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών τιμών σε ορισμένα πρωτότυπα και off patent φάρμακα οδήγησε σε οριακή αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι ασθενείς πέραν της συμμετοχής τους (διαφορά ασφαλιστικής τιμής- λιανικής τιμής).  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα- και ύστερα από μελέτη του ΕΟΠΥΥ-  μαζί με τη θετική λίστα υπογράφηκε τροποποίηση παλαιότερης Υπουργικής Απόφασης στην οποία αναφέρεται ότι  «το ποσό που ο ασθενής καλύπτει πέραν της θεσμοθετημένης συμμετοχής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των 50 ευρώ ανά μοναδιαίο σκεύασμα». Με την τροποποίηση της ΥΑ το παραπάνω ποσό μειώνεται στα 20 ευρώ. Την πρόσθετη δαπάνη που προκύπτει από την ελάφρυνση των ασφαλισμένων θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
Με την παρέμβαση αυτή διασφαλίζεται ότι για πρώτη φορά η μεσοσταθμική μείωση της τιμής των φαρμάκων με τη νέα τιμολόγηση συνεπάγεται και μείωση της επιβάρυνσης των ασφαλισμένων.


Οι φαρμακοποιοί δεν ευθύνονται για τα λάθη και τις καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ

Αριθμ. Πρωτ. 365                                                             Αθήνα, 16/2/2016

ΠΡΟΣ
ΕΟΠΥΥ
-      Γραφείο Προέδρου  κ . Σωτήρη Μπερσίμη
-      Οικονομική Δ/νση  - υπόψη κ. Μπαρούς

Κοινοποίηση:
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Ο Πανελλήνιος  φαρμακευτικός Σύλλογος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών φαρμακοποιών οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά υπόλογοι έναντι των φορολογικών αρχών, και συγκεκριμένα καλούνται να πληρώσουν προσαυξήσεις για τα ποσά των παρακρατήσεων ρυθμισμένων δόσεων τους,   που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ στις τοπικές ΔΟΥ με εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις.

Η επικαιρότητα εν συντομία

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Για τον Μάιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα ραντεβού για τη φορολογία εισοδήματος με την εφορία, τα οποία προγραμματίζεται να συνεχίζονται κάθε μήνα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η «πρεμιέρα» θα γίνει την 1η Μαΐου με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και η «αυλαία» θα πέφτει με την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ (ή φόρου ακινήτων όπως θα ονομάζεται για το 2016) τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός και να ξεκινήσει η καταβολή του φόρου από την Πρωτομαγιά θα πρέπει να επιλυθεί μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων προκειμένου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν ότι στόχος του σχεδίου είναι οι πληρωμές να γίνονται σε μηνιαία βάση με φόντο τα «φουσκωμένα» φετινά εκκαθαριστικά, γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με το πότε θα γίνεται η εκκαθάριση η καταβολή του φόρου θα μπορεί να γίνει μέχρι και έως 10 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι σχεδιασμοί του οικονομικού επιτελείου τελούν και υπό την έγκριση των δανειστών και αναμένεται να ξεκαθαριστούν το επόμενο διάστημα.

πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Oρισμός μελών Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ΕΟΠΥΥ

Υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ορίζει τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ. Σκοπός της Επιτροπής είναι να διαπραγματεύεται άμεσα με τις φαρμακευτικές εταιρείες τις τιμές των σκευασμάτων (πρόκειται κατά κύριο λόγο για ακριβά και εξειδικευμένα φάρμακα) και να επιτυγχάνει σημαντικές εκπτώσεις με γνώμονα το όφελος του ελληνικού συστήματος υγείας και των ασθενών. 
Διευκρινίζεται ότι αντικείμενο της Επιτροπής είναι αποκλειστικά η διαπραγμάτευση των τιμών των σκευασμάτων για τα οποία θα έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να ενταχθούν στη θετική λίστα.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Δημήτριος Γεωργακέλος, καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Την Επιτροπή απαρτίζουν Οικονομολόγοι, στελέχη του ΕΟΠΥΥ, του ΕΟΦ και του ΙΦΕΤ, Φαρμακοποιοί και Γιατροί. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης δεν λαμβάνουν οικονομικές αποδοχές.


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ελλειψη ΜΕΘ για την γρίππη

ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως του Λεκανοπεδίου εξαιτίας και της αύξησης στα κρούσματα του ιού Η1Ν1. Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο 200 κρεβάτια κλειστά σε ΜΕΘ και μονάδες αυξημένης φροντίδας, ενώ σε καθημερινή βάση μόνο στο Λεκανοπέδιο υπάρχει λίστα αναμονής για 40 έως 50 άτομα. Ο ίδιος εξήγησε ότι με την προκήρυξη 500 θέσεων προσωπικού για της ΜΕΘ, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ το πρόβλημα θα λυθεί και μάλιστα σε πανελλαδική βάση μέχρι τον Μάρτιο. "Το σύστημα προμηθειών είναι απολύτως προβληματικό και μπλοκαρισμένο. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στα νοσοκομεία 315 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, είτε επειδή οι υπηρεσίες δεν επαρκούν να προωθήσουν τα εντάλματα , είτε επειδή το ελεγκτικό συνέδριο έχει μπλοκάρει κάποιους από τους διαγωνισμούς, είτε επειδή έχει μπλοκάρει το σύστημα με το παρατηρητήριο τιμών", είπε ο κ. Ξανθός για το σύστημα προμηθειών

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

H επικαιρότητα εν συντομία

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Καθοριστική για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκινά - Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες, αφού το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό

Γενικές συνελεύσεις και ζυμώσεις πραγματοποιούνται στα μπλόκα ανά την Ελλάδα, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τη στάση τους μετά τα δύο παναγροτικά συλλαλητήρια της Αθήνας.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν για ακόμη μια φορά από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες του μπλόκου.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

H επικαιρότητα εν συντομία

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεν επιτρέπουν στα τρακτέρ να περάσουν τον Ισθμό - «Θα είναι χειρότερα αν μας κόψουν αλλού», προειδοποιούν οι αγρότες - «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, θα κατασκηνώσουμε έξω από τη Βουλή», λένε οι Κρητικοί - Καθ' οδόν από τη Νίκαια ένα κομβόι 20 οχημάτων - Πρώτος προορισμός το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανοιχτά μέχρι τις 12 τα Τέμπη

Στην Αθήνα έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πρώτοι αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σταματά τα τρακτέρ με αιφνιδιαστικό μπλόκο στον Ισθμό της Κορίνθου, παρά την συμφωνία περί του αντιθέτου, όπως καταγγέλλει το συντονιστικό, ενώ παράλληλα οι αγρότες προειδοποιούν πως «θα είναι πολύ χειρότερα αν μας κόψουν αλλού».

Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο αποτελούν την πρώτη ομάδα που φτάνει στην πρωτεύουσα καθώς αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται χιλιάδες συνάδελφοί τους από τα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αιχμές Λουράντου κατά Άδωνι για την πολιτική του για τα φαρμακεία

10 Φεβρουαρίου 2016

Έκλεισαν τα φώτα κι άναψαν τα αίματα... Απρόοπτα κι αψιμαχίες είχε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), το βράδυ της Τρίτης (09/02/2016).
Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, για να απευθύνει χαιρετισμό. Ήταν στη μέση της ομιλίας του, εξηγώντας σε ανεβασμένους τόνους την ανάγκη αποσύνδεσης της φαρμακευτικής δαπάνης ως ποσοστού επί του ΑΕΠ, όταν «έπεσε μαύρο». «Δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια» είπε ο κ. Πατούλης υπό το φως των κεριών, επιχειρώντας να συνεχίσει την ομιλία του, η οποία όμως διακόπηκε οριστικά, αφού ούτε το μικρόφωνο... ήθελε εκείνη τη στιγμή να συνεργαστεί.

H επικαιρότητα εν συντομία

Θρίλερ στο Αιγαίο -Αγνοείται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με 3 επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για το εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του όποιου χάθηκε ανοιχτά της Κινάρου στα δυτικά της Λέρου στις 02:45 τα ξημερώματα.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Οταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και ενώ πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Το ελικόπτερο AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας για συνταγογράφηση Γενικών Γιατρών

Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι οι γενικοί γιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι η κατάρτιση της Θετικής λίστας είναι σε διαδικασία διαβούλευσης,  διευκρινίζει τα παρακάτω:

-          Οι γενικοί γιατροί θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακα για το άσθμα και τη ΧΑΠ, ακριβώς όπως έκαναν μέχρι σήμερα.
-          Ο μόνος περιορισμός θα αφορά σκευάσματα τα οποία είναι υψηλού κόστους και απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ασθενών με ανθεκτική ΧΑΠ. Στόχος αυτής της ρύθμισης είναι η  αποφυγή της μη αναγκαίας συνταγογράφησης και ο έλεγχος της δαπάνης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
-          Τα παραπάνω σκευάσματα θα συνταγογραφούνται από πνευμονολόγο την πρώτη φορά και στη συνέχεια από τους γενικούς γιατρούς. Επομένως, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας και ταλαιπωρίας των ασθενών με ΧΑΠ αφού οι γενικοί γιατροί θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.
 Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση στο αγαθό του φαρμάκου, η ασφάλεια των ασθενών και των χρονίως πασχόντων και η  προάσπιση της δημόσιας υγείας.


Η επικαιρότητα εν συντομία

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ


Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα. Πάνω σε αυτή την φράση έχει στηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας για την πιθανότητα μετακίνησης αγροτικών μηχανημάτων προς την πρωτεύουσα την ερχόμενη Παρασκευή.  Οκτώ αστυνομικά μπλόκα, σε τρεις ζώνες, θα εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διέλευσης. Αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής, στον κόμβο Κατεχάκη, στο λιμάνι του Πειραιά με τελευταίο ανάχωμα στις στήλες Ολυμπίου Διός, αρχές Λ. Συγγρού.

 Για την αντιμετώπιση του συλλαλητηρίου των αγροτών θα διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής. Τα λεωφορεία και ημιφορτηγά με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύονται στη Λ. Αθηνών και σε χώρο του ταεκβοντο στο Φάληρο. Την Παρασκευή θα αυξηθούν τα αστυνομικά μέτρα και στα μπλόκα των αγροτών στην περιφέρεια, για την αποτροπή μετακίνησής τους σε επαρχιακές πόλεις.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα αποτρέπουν την επιβίβαση αγροτικών μηχανημάτων σε πλοία της γραμμής στα λιμάνια των νησιών και κυρίως από αυτά της Κρήτης, όπου αναμένεται η μετακίνηση αγροτών του νησιού προς την Αθήνα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με επικεφαλής των αγροτών, που κάνουν λόγο για μία ειρηνική κινητοποίηση, ενώ δεν αποκλείεται να τους επιτραπεί η «κατασκήνωση» στην Πλατεία Συντάγματος, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει ως πρόθεση.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ομόφωνη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη συνεδρίαση της 6ης -2 -2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης



To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τη συνεδρίασή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την 6-2-2016, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, ως θεσμικός φορέας, έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.
Η λογιστική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων τομέων  της χώρας και ο προσανατολισμός μόνο στην κάλυψη δημοσιονομικών στόχων δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.
Η οικονομική διάσωση της χώρας δεν θα επέλθει με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών (δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία κλπ.), δεν θα επέλθει με τη θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, όπως αυτό που προωθείται, ούτε με την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των νέων επιστημόνων, με το μαρασμό της ελληνικής επαρχίας και του αγροτικού τομέα   και την φτωχοποίηση των πόλεων αλλά με τη σύνταξη ενός  μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης της χώρας, με τη καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα προσφέρει ασφάλεια σε πολίτες και επενδυτές, με τη σύνταξη ενός ανθρωποκεντρικού ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος,  με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, που θα πληρεί τις βασικές αρχές  της ισότητας, της αναλογικότητας εισφορών-παροχών και της αλληλεγγύης των γενεών, που πρέπει να διέπουν κάθε ασφαλιστικό σύστημα
Ειδικότερα ως προς το θεσμό της Δικαιοσύνης επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή έννομης προστασίας περιορίζεται συνεχώς, αφενός ως προς τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών με τη θέσπιση μέτρων εισπρακτικού  χαρακτήρα (υψηλά παράβολα, ένσημα κλπ.), με συνέπεια να αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.
Η συνεχιζόμενη άσκηση πολιτικής, κατά τρόπο που επιφέρει την υποβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος και έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων  πλήττει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί στην απονομή αυτής συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το «οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης», όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την άμεση απόσυρση διατάξεων που μειώνουν σε οποιονδήποτε βαθμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, επαυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των Δικηγορικών Συλλόγων και όλων των Κοινωνικών Ομάδων, που πλήττονται από το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου.     

Η Πρόεδρος                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Μαργαρίτα Στενιώτη                                                                    Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης

Εφέτης                                                                                                  Πρόεδρος Πρωτοδικών

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διάθεση των αντιιϊκών φαρμάκων tamiflu και relenza από τα ιδιωτικά φαρμακεία


Αθήνα, 5/2/2016
και 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

H επικαιρότητα εν συντομία

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΖΙΚΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας «μονάδας συνολικής απόκρισης» για την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα, ο οποίος προς το παρόν είναι ενδημικός μόνο στη Νότια Αμερική, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί τάχιστα στην Αφρική και την Ασία.
«Δημιουργήσαμε μια μονάδα συνολικής απόκρισης, με όλο το προσωπικό του ΠΟΥ, στην έδρα (του Οργανισμού) και στις κατά τόπους υπηρεσίες» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του ιού, δήλωσε ο παιδίατρος Άντονι Κοστέλο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.
Ο ΠΟΥ θέλει να δράσει γρήγορα, ώστε να μην επαναληφθούν οι επικρίσεις που δέχτηκε για την «αδύναμη» αντίδρασή του στην πρόσφατη επιδημία του Έμπολα στην Αφρική. Ο Κοστέλο, που είναι ειδικευμένος στη μικροκεφαλία, επισήμανε ότι η νέα μονάδα θα βασιστεί «σε όλα τα μαθήματα που πήραμε από την κρίση του Έμπολα». Επέμεινε επίσης ότι είναι αναγκαίο να αναληφθεί τάχιστα δράση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουν οι ειδικοί ότι η κρίση θα περιοριστεί στη Νότια Αμερική, όπου 25 χώρες πλήττονται ήδη από την ιό.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2016
Συνάδελφοι,
Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό και όλους όσους σκέπτονται το μέλλον τους, μέσα σε μία κοινωνία που αλλάζει συνεχώς χωρίς προγραμματισμό και ασφάλεια.
Εμείς οι Φαρμακοποιοί είμαστε ο κλάδος που από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μνημονίων υποστήκαμε τις μεγαλύτερες περικοπές και τις μεγαλύτερες ζημιές, από τις κατά καιρούς μνημονιακές κυβερνήσεις.
Ακόμη όμως και μετά από εξι χρόνια μνημονίων ο πολιτικός φαρισαϊσμός συνεχίζεται. Η σημερινή κυβέρνηση διαρρέει και όχι δημοσιοποιεί, ένα απαράδεκτο προσχέδιο για το ασφαλιστικό υπερασπιζόμενη δήθεν, τις κύριες συντάξεις. Καλούμαστε οι επιστημονικοί φορείς σε ένα διάλογο , για να δώσουμε το απαραίτητο δημοκρατικό άλλοθι.
Ενάμιση μήνα μετά την διαρροή του προσχεδίου , φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει το τέλος όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
                                          ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ
            Γιατί κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στους θεσμούς προς έγκριση, χωρίς αναλογιστική μελέτη, ποσοστώσεις και αποδείξεις  ότι το νέο σύστημα είναι βιώσιμο και επωφελές για τον Ελληνικό Λαό
            Γιατί ωθεί στην κυριολεξία στη φοροδιαφυγή και τιμωρεί τους ειλικρινά και έντιμα φορολογούμενους
             Γιατί είναι παράλογο, εν ονόματι της φοροδιαφυγής που πράγματι υπάρχει στη χώρα μας, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, να μην εφαρμόζονται νόμοι πάταξής της , αλλά να συνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα , ωθώντας όποιον μπορεί να φοροδιαφύγει να το κάνει, για να πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.
            Οι φαρμακοποιοί είναι από τους πιο ειλικρινείς Έλληνες φορολογούμενους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Και γι αυτό τιμωρούνται (!) από το νέο Ασφαλιστικό
            Ως εκ τούτου, καλούμεθα να πληρώσουμε εμείς την ανικανότητα και αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να πατάξουν την φοροδιαφυγή σε άλλους κλάδους.
Η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση των εισοδημάτων μας και της προκαταβολής 100% του φόρου εισοδήματος για τον επόμενο χρόνο , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του κλάδου μας.
Συνάδελφοι
Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ξαναβρούμε την Ενότητα, την Συλλογικότητα και την Αποφασιστικότητα που είχαμε στο παρελθόν.
Είμαστε ένα ενιαίο μέτωπο. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι δράσεις μας πρέπει να είναι ενιαίες. Τώρα και στο μέλλον.
Ο διχασμός του κλάδου , δυναμώνει τους οικονομικούς και πολιτικούς αντιλάλους μας.
 Ατομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες ή κομματικοί εναγκαλισμοί, δεν βοηθούν κανέναν ούτε αυτούς που τις ενστερνίζονται.
Είμαι σίγουρος ότι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτηρία από τους άλλους, ειδικά από αυτούς που κυβέρνησαν ή κυβερνούν την Ελλάδα και υπόσχονται σωτηρία χωρίς να το εννοούν.
Σας καλώ ΟΛΟΥΣ
Να δώσετε Δυναμικό Παρών στην μεγάλη αυριανή κινητοποίηση
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί,
στην διασταύρωση Σταδίου και Κοραή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


4η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 Union for International Cancer Control (UICC) 
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.)

Συντονισμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα που στοχεύουν στην ενημέρωση και κατά συνέπεια στην καταπολέμηση του καρκίνου προγραμματίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε) για την 4η Φεβρουαρίου –Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.
Με το σύνθημα: «Μπορούμε- Μπορώ» η Ένωση για τον Παγκόσμιο Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) και η Ε.Α.Ε κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενάντια στη νόσο που εξελίσσεται σε παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις, καθώς μέχρι το 2025 τα νέα ετήσια περιστατικά καρκίνου, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.

Ζητούμε παράταση υποβολής συνταγών

                                                
                          
Αριθμ. Πρωτ. 175                                                                                                  Αθήνα, 2.2.2016

ΠΡΟΣ
ΕΟΠΥΥ                            
Γραφείο Προέδρου κ. Σωτήρη Μπερσίμη

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Λόγω της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης όλων των φορέων και κλάδων  την ερχόμενη Πέμπτη, στην οποία συμμετέχουν και τα φαρμακεία, δεν είναι εφικτό να υποβληθούν  εμπρόθεσμα οι συνταγές των φαρμακείων  και ιδιαίτερα αυτές των  νησιωτικών  και απομακρυσμένων περιοχών  της χώρας.
Παρακαλούμε θερμά όπως δοθεί παράταση μιας ημέρας και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συνταγών των φαρμακείων να είναι η Δευτέρα 8/2/2016.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Διευκρινίσεις για τις μετατάξεις φαρμακευτικών προϊόντων στο ΦΠΑ 13% και 23%

                                                                   

  Αθήνα, 2/2/2016
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθμ. Πρωτ. 173

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Υγείας
Δ/νση Φαρμάκων & προϊόντων Υγείας

Μέλη Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων

Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
(υπόψη κ. Αισλαιτνερ)

ΕΟΠΥΥ
Δ/νση Φαρμάκου

ΚΜΕΣ

ΗΔΙΚΑ


Αξιότιμοι κύριοι,


Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, τα δελτία

-Διορθωτικό Δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης (Ανατιμολόγηση) 31-12-2015
-ΥΑ Διορθωτικό (Νέα Αναφοράς)
-ΥΑ Διορθωτικό νέα Γενόσημα Υβριδικά

που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας στις 31/12/15, έχουν ισχύ, για τα φαρμακεία από 5/2/16.

Ωστόσο, η εισαγωγή νέων ποσοστών ΦΠΑ στα φάρμακα (13% και 23%) καθιστά απαραίτητη την αναγραφή του ποσοστού ΦΠΑ (σε νέα στήλη) στα συνημμένα αρχεία των δελτίων αυτών.

Είναι αδύνατη η εφαρμογή του Δελτίου τιμών, εάν δεν διευκρινιστεί το ποσοστό ΦΠΑ ανά είδος  (εμπορικό σκεύασμα), προς αποφυγή λαθών και παρερμηνεύσεων.

Θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς - αρχείο από επίσημο φορέα, στο οποίο θα απευθύνονται όλοι (ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, κ.ά.)

Η άμεση αντικατάσταση των συνημμένων αρχείων xls των παραπάνω δελτίων με αυτά που θα περιέχουν και το ποσοστό ΦΠΑ ανά είδος, χρήζει ΑΜΕΣΗΣ ανάρτησης.


Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


 ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση ΤΣΑΥ: παράταση ή ρύθμιση εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών


Σύμφωνα με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών αρ.10/26-1-2016:

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας και προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση ειδοποιητηρίων με τις διαφορές ασφαλίστρου λόγω μετάβαση σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία:

1. Μετά τη λήξη της παράτασης  προθεσμίας καταβολής των εισφορών β’ εξαμήνου 2015 με τη χρήση των αναρτημένων ειδοποιητηρίων ( στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι διαφορές