Random Posts

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ : ENΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
                                                                                               
«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας  κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος  Θεοδοσιάδης.
Σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ενωμένοι και εν αναμονή της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου που θα έρθει στη Βουλή, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Στην συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν  στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο ΠΦΣ έχει τονίσει με κάθε τρόπο αλλά και με σαφή και αξιόπιστα επιχειρήματα πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και  υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα.
                       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

LIVE ANAMEΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Παρακολουθείστε LIVE την έκτακτη ΓΣ του ΠΦΣ. Πατήστε ΕΔΩ για να συνδεθείτε

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΟΜΑΝΙΑ.ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισήμανε στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον RealFm ότι δεν έχουν οι φαρμακοποιοί καμιά διάθεση επαναστατικής γυμναστικής κι ούτε είναι  απεργιομανείς.
Ακούστε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΦΊΣΑ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας ΑΠΕΡΓΟΥΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ 10  ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ. Κλείνουμε τα φαρμακεία μας σαν απάντηση στη "στημένη" έκθεση του ΟΟΣΑ που διαλύει τη Φαρμακευτική Περίθαλψη και οδηγεί σε κλείσιμο τα Φαρμακεία.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν από ΕΔΩ την αφίσα για την απεργία.


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΦΣ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας
Όλους τους φαρμακοποιούς
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα  την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής  πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.
Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.
Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.
-        Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
-        ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
-        Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
-        Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .
Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον  υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.
Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή  μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της  φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κ.ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: AITIA ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ 3/3/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα χαρακώματα παραμένουν οι Φαρμακοποιοί , αναμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόϊκα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.
 Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να  γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι Φαρμακοποιοί. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί απο το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου , να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, "δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου στη βάση των απαιτήσεων Τρόικας και ΟΟΣΑ όπως μάλιστα υιοθετήθηκαν και εκφράζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης . Ο κλάδος μας έχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια.
Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης  που αφορούν πλέον και θεσμικά μας θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα", συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ. Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά  γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Το αποτέλεσμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους Περιοδικό "ΤΗΕ LANCET" και μιλάει για την μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην Υγεία που έχει  γίνει ποτέ σε χώρα της Ε.Ε. , είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτούς  που έχουν φθάσει στο σημείο να ομιλούν ακόμη και για  απελευθέρωση τιμών φαρμάκων.


"Τα Φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , έχοντας εξαντλήσει  τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου", καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ