Random Posts

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΦΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

                                                                                                  Παρασκευή  , ώρα 15.00

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η αποστολή του αρχείου πληρωμών στο σύστημα ΔΙΑΣ για την πληρωμή φαρμάκων και αναλωσίμων  μηνός Οκτωβρίου.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών την Τρίτη 28 Ιανουαρίου , οπότε και θα έχει εκπνεύσει το  «βαλέρ»  των 2 εργασίμων ημερών 

                           ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ

Έκτακτη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ για τις προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορούν τα φαρμακεία . Για να παρακολουθείστε  τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ 

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΜΊΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

                                                                                                                                      ΑΘΗΝΑ 14/1/2014
Προς
Τον Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Παπαδάκη
ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΪΝΟ ΑΝΤ1

Με αφορμή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, μέσω των οποίων «εμφανίσθηκε» αύξηση 25% στις τιμές των φαρμάκων οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι τιμές στα φάρμακα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2013 , αλλά αντιθέτως έπεσαν οι τιμές τους σε ποσοστό περίπου 30%  μέσα σε ένα χρόνο.
Άλλωστε σε αυτό οφείλεται και η  μείωση της φαρμακευτική δαπάνης από το 2010 η οποία σύμφωνα με επίσημα  στοιχεία μειώθηκε από τα 5,5 δις στα 2,2 δις .
Προφανώς η αύξηση που παρουσιάζεται, αφορά την  χρήματα που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι κατά την αγορά των φαρμάκων τους,  όχι όμως εξαιτίας της αύξησης των τιμών!
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι  εκ παραδρομής η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε ότι οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν κατά... 25% στη χώρα μας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013.

                                                ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Έκτακτη ανακοίνωση - Δήλωση Προέδρου ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Έκτακτη ανακοίνωση
Δήλωση Προέδρου ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο (βράδυ Παρασκευής) ότι στο Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας  για τον νέο ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνεται ειδικό άρθρο που επιτρέπει την ίδρυση φαρμακείων από ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρότυπο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Επικοινώνησα αμέσως με τον Υπουργό Υγείας και του ανακοίνωσα την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεση των φαρμακοποιών στην ίδρυση φαρμακείων από κρατικούς και ασφαλιστικούς φορείς.
Ρώτησα τον Υπουργό χωρίς να πάρω απάντηση εάν οι δημοσιογράφοι, διότι περί του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων πρόκειται,  δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε 12. 000 ιδιωτικά φαρμακεία που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
Ρώτησα τον Υπουργό εάν η Κυβέρνηση είναι υπέρ της φιλελεύθερης οικονομίας ή υπέρ των μοντέλων οικονομίας Σοβιετικού τύπου.
Ρώτησα τον Υπουργό γιατί οι δημοσιογράφοι δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ όταν βιαίως εντάχθηκαν δεκάδες άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Ρώτησα τον Υπουργό ποιος λόγος υπάρχει να επιτρέπεται η ίδρυση φαρμακείων από κάθε επαγγελματική ομάδα που το ζητάει.
Κάλεσα τον Υπουργό υγείας να αποσύρει το σχετικό άρθρο πριν καταθέσει το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή.
Όποιος νομίζει ότι βήμα – βήμα θα περικόπτει την δουλειά των φαρμακοποιών από την οποία ζουν 12.000 με τις οικογένειές τους και άλλες 20.000 υπαλλάλων και εξωτερικών συνεργατών θα διαπιστώσει σύντομα ότι ακολουθεί λάθος δρόμο.
Το ποτήρι ξεχείλισε.
Καλώ τους φαρμακοποιούς σε αγωνιστική συσπείρωση και απεργιακή επαγρύπνηση διότι βρισκόμαστε, μετά την περίοδο Λοβέρδου, σε μια νέα περίοδο επίθεσης κατά του κλάδου.
Κυριάκος Θεοδοσιάδης





Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


Αθήνα, 2/1/2014

Λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ η χρέωση και είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή, προς το παρόν αναστέλλεται.
Η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ