Random Posts

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 25/10/2013


Αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλο το ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης του μηνός Ιουλίου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη σχετική απόφαση.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                            Αθήνα, 23/10/2013
ΝΠΔΔ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός μας κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε έκτακτο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σήμερα, εγκρίθηκε η 8η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ  συμπληρώνοντας το ποσό που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η πληρωμή των φαρμακείων για τους επόμενους μήνες.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΦΣ: OXI στην ίδρυση Φαρμακείων απο κρατικούς φορείς


ΑΘΗΝΑ 18/10/2013

Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κύριο  Άδωνη Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποια συμφέροντα προωθούν σχέδιο διάταξης  με την οποία επιχειρείται να δοθεί η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων κατά τα πρότυπα των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης που λειτουργούν με την μορφή ΝΠΙΔ.
Μπορούμε να αντιληφθούμε τα κίνητρα παρομοίων σχεδιασμών και για τον λόγο αυτό σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε, ώστε να μην παρεισφρήσει με οποιοδήποτε τρόπο η διάταξη αυτή σε κάποιο σχέδιο νόμου.
Η ελληνική επικράτεια έχει 12.000 φαρμακεία κατέχοντας παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού φαρμακείων σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, κατανεμημένα κατά άριστο τρόπο σε όλη τη χώρα  μέχρι και το τελευταίο χωριό και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ίδρυσης φαρμακείων ούτε από κρατικούς φορείς και πολύ περισσότερο από ΝΠΙΔ.
Η διάθεση των φορέων αυτών για μπίζνες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υλοποιείται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Είμαστε στην διάθεση σας.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ: OXI TA ΜΥΣΥΦΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Άσχετο ή επικίνδυνο, χαρακτηρίζει όποιον προωθεί τη διάθεση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από καταστήματα λιανικής πώλησης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Δείτε την συνέντευξη στο www.iatronet.gr, πατώντας ΕΔΩ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι μονόδρομος.Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης περιγράφει την σημερινή πραγματικότητα στα φαρμακεία στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα.

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ Η΄ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Στο ερώτημα δραστική ουσία ή εμπορική ονομασία απαντά ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ.Κυριάκος Θεοδοσιάδης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής . Πατήστε ΕΔΩ για να το  διαβάσετε.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ

Συνάντηση με θέμα τα προβλήματα του ΤΣΑΥ , πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΕΤΑΑ.
Εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων οι κ.κ. Μ .Βλασταράκος , πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού Συλλόγου, Αθαν. Κατσίκης , πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής  Ομοσπονδίας και Κυρ. Θεοδοσιάδης και Ι. Μακρυγιάννης ,πρόεδρος  και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αντίστοιχα , συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του Ταμείου μας και να καταγραφούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με την συμβολή και των συλλόγων .
Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων αυτών και προγραμματίσθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την επίλυση τους.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των υγειονομικών συλλόγων τονίσθηκε ότι σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι η στήριξη του ΤΣΑΥ και η υποβοήθηση της Διοίκησης του ΕΤΑΑ και της ΔΕ του ΤΣΑΥ για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Οι συναντήσεις αυτής της μορφής θα συνεχισθούν και κατά τις επόμενες ημέρες , ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα απαιτηθεί η υλοποίηση τους από την κυβέρνηση.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΦΣ  κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, κατά την πρώτη συζήτηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στη συνάντηση εκτός από τους βουλευτές που μετέχουν στην  Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων , παρίστατο ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης και ο υφυπουργός κ. Αντ. Μπέζας καθώς και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλαστάρακος.
Ο κ. Θεοδοσιάδης κατά την παρέμβαση του παρουσίασε την καθημερινή δραστηριότητα του φαρμακοποιού στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι ο φαρμακοποιός αποτελεί την εύκολη και ανέξοδη πρόσβαση του κάθε ασφαλισμένου σε έναν επιστήμονα υγείας , που στο μέτρο του δυνατού καλύπτει   τις ανάγκες του συστήματος υγείας τόσο στην περιφέρεια όσο και  στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αυτή η προσφορά πρέπει να  αναγνωρισθεί από την Πολιτεία και να συνεκτιμηθεί στα πλαίσια  του κοινωνικού ρόλου του .
 Η κοινωνία προσβλέπει στην βοήθεια και την καθημερινή στήριξη του φαρμακοποιού . Εναπόκειται στην πολιτεία να πράξει αναλόγως .
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ 9/10/2013
Προς
Τον κ. Βασίλη Βενιζέλο
Δημοσιογράφο
Σχετικά με το δημοσίευμα σας στο site www.ygeia360.gr  με τίτλο «Πολιτικός εκβιασμός… διαρκείας από τον Αδωνι στους φαρμακοποιούς», πρέπει να σας ενημερώσω  ότι ουδέποτε και σε οποιοδήποτε επίπεδο ο ΠΦΣ δέχθηκε να πωλούνται τα ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ.
Άποψη μας οριστική , αμετάκλητη και πολλαπλά διατυπωμένη είναι ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και ως εκ τούτου πωλούνται και θα συνεχίσουν να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία.
Την άποψη αυτή πέρα από τις δεκάδες επίσημες ανακοινώσεις , δηλώσεις , συνεντεύξεις και λοιπές  δημόσιες τοποθετήσεις τις οποίες μπορείτε να ανασύρετε από το αρχείο σας, διατυπώσαμε και κατά τις 4 συνεδριάσεις της Τεχνικής Επιτροπής του Κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας  , θέσεις τις οποίες υιοθέτησαν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν σε αυτές . Τα πρακτικά των συνεδριάσεων αυτών είναι στην διάθεσή σας .
Ταυτόσημη ήταν η δημόσια ενώπιον των ΜΜΕ δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη μετά το τέλος των διαβουλεύσεων του Υπουργείου Υγείας με την Τρόικα προ ολίγων ημερών.
Είμαι βέβαιος ότι θα αποφεύγατε αυτή τη λανθασμένη και ανακριβή ενημέρωση , εάν προηγουμένως επικοινωνούσατε μαζί μου ή με οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ , προκειμένου να εξασφαλίσετε έγκυρη ενημέρωση για τους αναγνώστες σας.
KYΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ 

ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΦΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
Αθήνα, 8/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στη προετοιμαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα (1) ευρώ ανά συνταγή, που κατά τον σχεδιασμό θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.
Υπενθυμίζεται ότι το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων και σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να συζητηθεί έγκαιρα με τον Υπουργό Υγείας, διότι εκτός από τη κοινωνική πλευρά δημιουργούνται και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ