Random Posts

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΙΣΧΥΣ ΝΕΩΝ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


 Αθήνα, 31/10/2012

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει ότι:
"Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τα φαρμακεία από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012".

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΦΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                       Αθήνα, 29/10/2012
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3176


Προς Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας


Το ΔΣ του ΠΦΣ συνεδρίασε σήμερα 29/10 με τη συμμετοχή των προεδρείων ΦΣΑ, ΦΣΘ, ΦΣΠ, ΦΣΑΧ.

Εξετάσαμε τις εξελίξεις γύρω από το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, το νέο Δελτίο Τιμών και το 3ο Μνημόνιο.
-           Υπενθυμίζουμε  ότι έχουμε ήδη εισπράξει 115 εκατ. ευρώ
-           Αύριο 30/10 και μεθαύριο 31/10 θα είναι διαθέσιμα 50 εκατ. ευρώ στους   λογαριασμούς των φαρμακείων
-           Το υπολειπόμενο ποσό θα είναι διαθέσιμο σε δύο δόσεις, η πρώτη έως 5/11/ και η δεύτερη έως 15/11
-           Λεπτομέρειες θα σας αποστείλουμε μόλις τα αντίστοιχα ποσά είναι έτοιμα προς διάθεση
Εφόσον ο προγραμματισμός αυτός τηρηθεί, εξοφλούνται οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος.
Η τήρησή του είναι προϋπόθεση για την βιωσιμότητά μας.
Οποιαδήποτε παραβίαση αποτελεί απειλή ζωής για τα φαρμακεία και συνεπώς θα οδηγήσει σε πανελλαδική κινητοποίηση.
Συγχρόνως εξετάσαμε το νέο Δελτίο τιμών και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ισχύ του.
Ζητάμε να ισχύσει για τα φαρμακεία το διορθωμένο – τελικό Δελτίο τιμών το νωρίτερο από 15/11.
Παράλληλα είδαμε τις πρώτες επιπτώσεις από το 3ο Μνημόνιο που είναι βαρύτατες τόσο για τα φαρμακεία όσο και για όλο τον ελληνικό λαό.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ την ημέρα ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
Τέλος θα πραγματοποιήσουμε  Γ.Σ. με συμμετοχή των προέδρων όλων των συλλόγων το α΄ δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη προκειμένου να εξετάσουμε την πορεία του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και τις υπόλοιπες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο ώστε να οργανώσουμε ενιαία πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Σας καλούμε όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν σε ό,τι αποφασισθεί ενιαία και πανελλαδικά .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΦΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ELPEN

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 30/10/2012


 Με αφορμή σχετική επιστολή της ELPEN διευκρινίζουμε ότι η λίστα που αναρτήσαμε, μας δόθηκε από τις αποθήκες.

Η ανακοίνωση της ELPEN αποκαθιστά την πραγματικότητα σχετικά με τα δικά της προϊόντα.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ακολουθεί η επιστολή της ELPEN

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

"ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΦΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


ΑΘΗΝΑ 23.10.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα  σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος .
Μπροστά στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι βαρέως πάσχοντες αλλά και οι πάροχοι υγείας, συνεδρίασε  το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. προκειμένου να αντιμετωπισθεί το τρομακτικό έλλειμμα στην χρηματοδότηση της Υγείας, που  απειλεί ευθέως την φαρμακευτική περίθαλψη.
Οι φαρμακοποιοί με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης  αποδέχτηκαν – με επιφύλαξη – παρά  την έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας (10-9-2012) σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.
Όμως σε συνάρτηση με τα οφειλόμενα  το χρονικό διάστημα που απομένει είναι ιδιαίτερα μικρό. Επομένως  το μεγάλο ερώτημα παραμένει  αν τα Ασφαλιστικά ταμεία θα μπορέσουν να καταβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ τα ποσά με τα οποία έχουν δεσμευτεί.
Την ίδια ώρα οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους,  το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η Φαρμακευτική Περίθαλψη κινδυνεύει
Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο από αυτή την τραγική κατάσταση που θα σημάνει τον «θάνατο» της φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο ΠΦΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δικαίωμα των ασφαλισμένων να βρίσκουν ανά πάσα στιγμή τα φάρμακα τους.
Καλούμε το υπουργείο Υγείας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και θα εξετάσει την αντιμετώπιση της κατάστασης με την συμμετοχή των προεδρείων  των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων . Κύριος στόχος είναι η  χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης που ως φυσικό επακόλουθο οδηγεί στην εξόντωση των ασφαλισμένων.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                      Αθήνα, 18/102012
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3081

ΠΡΟΣ

-       Υπουργό Υγείας και Αλληλεγγύης
           κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο

-       Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
           Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
           κύριο Μάριο Σαλμά

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση το νέο Δελτίο τιμών, υπάρχει μεσοσταθμική μείωση που ξεπερνά το 12% και σε πολλές περιπτώσεις φαρμάκων ξεπερνά ακόμα και το 20%.
Η μείωση αυτή είναι η όγδοη (8η ) τα τελευταία 2,5 χρόνια με αποτέλεσμα τα φαρμακεία να έχουν υποστεί τρομακτική μείωση των κεφαλαίων τους.
Φυσικά δεν αντιδρούμε στην μείωση των τιμών, αλλά απαιτούμε, να λαμβάνεται υπόψη η τεράστια οικονομική ζημία που υφιστάμεθα όταν συζητούνται από την κυβέρνηση θέματα φαρμακείων.

Παρακολουθούμε με αγωνία την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των φαρμακείων που εξαγγείλατε την 10/9/2012 και αποδεχτήκαμε παρά τις επιφυλάξεις μας, δεχόμενοι τις διαβεβαιώσεις σας ότι είναι εφικτή η υλοποίηση του.
Στο χρονοδιάγραμμα αυτό λοιπόν υπάρχει η δέσμευσή σας για εξόφληση των φαρμάκων Ιουλίου και Αυγούστου (σημ. συνολικού ύψους 500.000.000 €) από 12 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου.
Πραγματικά στις 12 Οκτωβρίου κατεβλήθη το ποσόν των 115.000.000 €, οπότε υπολείπεται  η καταβολή 385.000.000 € τις επόμενες 20 ημέρες.
 Όπως είναι προφανές το ποσόν που υπολείπεται  είναι μεγάλο, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα σχετικά μικρό και δυστυχώς παραμένουν πολλά ερωτηματικά, εάν τα ασφαλιστικά ταμεία, (κυρίως το ΙΚΑ ως μεγαλύτερο) τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για τα ποσά που θα καταβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ τις αντίστοιχες ημερομηνίες.
Όπως αντιλαμβάνεσθε ενδεχόμενο εκτροχιασμού του χρονοδιαγράμματος θα βρει τους φαρμακοποιούς την 12η Νοεμβρίου να έχουν πιστώσει τον ΕΟΠΥΥ με ποσά μεγαλύτερα αυτών που υπήρχαν κατά την περίοδο των πρόσφατων κινητοποιήσεων.
Κύριε Υπουργέ,
Δεν επιθυμούμε να είμαστε μάντεις  κακών, αλλά είναι απαραίτητο να θέσουμε υπόψη σας την αγωνία των μελών μας για οποιαδήποτε παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος, που εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, θα πλήξει καίρια την αξιοπιστία όλων μας, γεγονός που ασφαλώς δεν επιθυμείτε και δεν επιθυμούμε να συμβεί.
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να συναντηθούμε μαζί σας εντός των επομένων 2-3 ημερών, προκειμένου να εξετάσουμε την πορεία υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος ιδίως μέχρι την 12η Νοεμβρίου.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ





ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                       Αθήνα, 22/10/2012
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3117


ΠΡΟΣ

-   ΣΦΕΕ
    Υπόψη Προέδρου
    Κυρίου Κωνσταντίνου Φρουζή
-   Μέλη ΣΦΕΕ (Ως πίνακας Αποδεκτών)




Κύριοι,

            Με αφορμή την πρόσφατη υπ’ αριθμόν ΔΥΓ3(α)/οικ.97018 «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων» απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 2719/8.10.2012), θα θέλαμε να σας καταστήσουμε γνωστές τις απόψεις μας επί της νομοθετικώς θεσπισμένης υποχρεώσεως των παρασκευαστών, συσκευαστών και εισαγωγέων φαρμάκων να παρέχουν στα φαρμακεία, φαρμακέμπορους και συνεταιρισμούς πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι λόγω της ιδιομορφίας του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού, και ουχί ως ενός απλού εμπορεύματος, η ελληνική αγορά φαρμάκου (αλλά και η αλλοδαπή) διέπεται από τα εξής χαρακτηριστικά:

ΣΤΙΣ 24.10.2012 ΤΟ 1ο WEBINAR ΑΠΟ ΤΟN ΠΦΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΕΑΦ

Αθήνα, 22/10/2012

Ξεκινούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου τα διαδικτυακά σεμινάρια από το ΙΔΕΕΑΦ και τον ΠΦΣ. Θέμα του 1ου σεμιναρίου είναι «Από τη φαρμακευτική φροντίδα στη φαρμακευτική επικοινωνία: making more health for patients» με εισηγητή τον φαρμακοποιό Μανώλη Μιτάκη, πρόεδρο της Ακαδημίας Marketing Επαγγελματιών Υγείας, και θα διεξαχθεί από τις 15:00 έως τις 16:30.

Λίγα λόγια για τα webinars
Tο Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου, για το εκπαιδευτικό έτος 2012-2013.
Στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι η συνεχής και έγκυρη ενημέρωση των φαρμακοποιών και των βοηθών τους για τις εξελίξεις σε επιστημονικά και κλαδικά θέματα, καθώς και η διά βίου πιστοποιημένη εκπαίδευσή τους σε εξειδικευμένα αντικείμενα που αφορούν φάρμακα, προϊόντα και υπηρεσίες υγείας.
Η μετάδοση των σεμιναρίων θα γίνεται συγκεκριμένες μέρες και ώρες από την ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.gr), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους φαρμακοποιούς που παρακολουθούν τα σεμινάρια.

H παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα των σεμιναρίων, αλλά και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ 22/10/2012 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

 Αθήνα, 22/10/2012

Για να δείτε το Δελτίο Τιμών που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΥΚΑ, πατήστε εδώ.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



Θεσσαλονίκη, 18/10/2012


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ (ή μετφρ. ΝΤΡΟΠΗ...)

Κύριοι του ΣΦΕΕ,

Δεν έχει μείνει ίχνος ντροπής, ούτε φιλότιμο, ούτε λίγη (έστω) ανθρωπιά;

Συγχαρητήρια!!!

Αναθέσατε στον νομικό σας σύμβουλο να δημοσιοποιήσει τις θέσεις σας, τις οποίες εσείς δεν είχατε το θάρρος και την παλληκαριά να υπογράψετε;
Όποιος διαβάσει την επιστολή σας θα φθάσει στο σημείο μέχρι και να σας λυπηθεί.

Η κακή κυβέρνηση βγάζει «παράνομες  Υπουργικές αποφάσεις», «παραβιάζει τις οικονομικές ελευθερίες» και «βασικές συνταγματικές επιταγές», «στρεβλώνει την αγορά», «παρεμβαίνει στην οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων», «επιβάλει όρους στην εμπορική πολιτική των επιχειρήσεων»  και γι ΄ αυτό θα ζητήσετε την προστασία του Συμβουλίου  Επικρατείας;

Αλήθεια απευθύνεστε σε κρετίνους;

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Θεσσαλονίκη, 18/10/2012

Φαίνεται ότι τα χτυπήματα κατά του φαρμακείου δεν έχουν τελειωμό.
Νομίζει κανείς  ότι όλα τα δεινά της Ελληνικής Οικονομίας και της Ελληνικής  κοινωνίας  οφείλονται στα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς.
Εύκολα θα πίστευε κανείς ότι εάν δεν υπήρχαν φάρμακα και φαρμακεία, δεν θα υπήρχε και οικονομική κρίση.
 Ας τα καταργήσουν λοιπόν να ησυχάσουμε όλοι…

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ «φάρμακα  -  φαρμακεία» περιλαμβάνει την υποχρέωση φαρμακείων και φαρμακαποθηκών να πωλούν τα φάρμακα που διαθέτουν στα ράφια τους, σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές κτήσης τους.

Ποια λογική επιβάλλει τέτοιες πρακτικές;
Ποια οικονομική θεωρία – έστω και η πιο φιλελεύθερη – περιγράφει ανάλογες οικονομικές αποφάσεις;

Επειδή οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι από το Νόμο, αδυνατούν να βρουν τρόπους  δίκαιους για περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών, παίρνουν αποφάσεις που τελικά εξοντώνουν τα φαρμακεία, επιβάλλοντας μείωση της αξίας των αποθεμάτων τους κατά χιλιάδες ευρώ και «απαγορεύοντας» την διάθεση από τα φαρμακεία άλλων φαρμάκων πολύ σημαντικών για σοβαρές ασθένειες.

Σε τελευταία ανάλυση αυτός που πληρώνει τα σπασμένα είναι ο ασφαλισμένος, στο όνομα του οποίου και για το καλό του οποίου δήθεν, παίρνονται όλες οι αποφάσεις.
Με αυτήν την νοοτροπία, δυστυχώς μετά από μερικούς μήνες, θα μιλάνε και πάλι για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν.



Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου                                                                          Θεσσαλονίκης

Α ΄ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ







ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 18/10/2012


Αθήνα 17/10/2012

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υποστηρίζει την αυριανή πανελλαδική απεργία της 18ης Οκτωβρίου που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΕΣΕΒΕ οι Έμποροι και οι Επιστημονικοί Φορείς.
Ο Π.Φ.Σ. καλύπτει συνδικαλιστικά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους που θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ ΣΤΟ PHARMA POINT - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΦΣ

Αθήνα, 16/10/2012

Δείτε σε μαγνητοσκόπηση την ομιλία από το 12º Pharma Point, στην οποία συμμετείχε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, προλόγισε ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και έκλεισε σχολιάζοντας και ενημερώνοντας ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού: Υπάρχουν προοπτικές για βελτίωση της σημερινής κατάστασης;»




Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αθήνα, 11/10/2012

Αύριο Παρασκευή 12/10/2012 θα είναι διαθέσιμο το 43% του  ποσού των συνταγών μηνός Ιουλίου, για όλα τα φαρμακεία της Χώρας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ


Θεσσαλονίκη, 10/10/2012

Προς
Τον Υπουργό Ανάπτυξης
κ. Κ. Χατζηδάκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ,

Θεωρώ δεδομένο ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας δέχεσθε «προτάσεις», «εισηγήσεις» ή και έμμεσες «πιέσεις»  από γνωστούς κύκλους που χρησιμοποιούν για επίτευξη των στόχων τους και πρόθυμα ΜΜΕ, προκειμένου να επιτρέψουν την διάθεση των βρεφικών τροφών πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών) από τα supermarkets.
Κύριο επιχείρημα όλων αυτών των απόψεων είναι ότι  κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι τιμές των προϊόντων , προς όφελος δήθεν του καταναλωτή. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς με ασθενή ή ανύπαρκτη μνήμη, ή σε κάθε περίπτωση με χαμηλή νοημοσύνη.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Αθήνα, 4/10/2012

Αύριο το μεσημέρι 5/10/2012 ημέρα Παρασκευή  το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα ανοίξει , για να εκτελέσετε τις τελευταίες ληγμένες συνταγές Σεπτεμβρίου που θα έχουν διόρθωση ημερομηνίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Αθήνα 4/10/2012

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ



         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή επανειλημμένα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ , ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε πως «δεν έχει γίνει καμιά απολύτως συνεννόηση με την Κυβέρνηση για το θέμα αυτό»

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΦΣ

Αθήνα, 2/10/2012

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας  Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ζητούμε από την κυβέρνηση την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.
Συγχρόνως  ζητούμε την αύξηση της πίστωσης των εταιριών προς τις αποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία, τουλάχιστον σε δύο ή και τρεις μήνες και παράλληλα την προώθηση του συμψηφισμού και όλα όσα αναφέρονται στην  απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης.
Τα παραπάνω είναι το μίνιμουμ για την επιβίωση των φαρμακείων και την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας.
Χωρίς αυτά είναι αδύνατον να υπάρξει ομαλότητα στην λειτουργία των φαρμακείων και την φαρμακευτική αγορά.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Αθήνα, 1/10/2012


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και ζήτησε την άμεση χρηματοδότησή του. 
Τα μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έθεσαν στον κ. Καμμένο τρία σημεία για την ομαλή λειτουργία των φαρμακείων: 
- Να προωθηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς.
- Η πίστωση των φαρμακοβιομηχανιών προς τα φαρμακεία να διαρκεί δύο μήνες.
- Να βγουν από τις λίστες του Τειρεσία οι φαρμακοποιοί στους οποίους  χρωστά το ελληνικό δημόσιο.       

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Κουράκος, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών Νότης Μαριάς, ο υπεύθυνος του  Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας Παναγιώτης Μελάς και ο  Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.   Μετά το τέλος της συνάντηση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:  



«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο των Φαρμακοποιών και συζητήσαμε τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους έλληνες πολίτες.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι φαρμακοποιοί δεν προέταξαν τις απαιτήσεις του δικού τους κλάδου, αλλά την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ.
 Την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.
Αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση πριν από τις εκλογές- ένα ακόμη ψέμα- τότε θα φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μπορεί κανένας ασφαλισμένος να έχει τα φάρμακα που απαιτούνται για την επιβίωσή του. 
Η κυβέρνηση αντί να προτάσσει τις πληρωμές στους τοκογλύφους των παράνομων δόσεων, με επιτόκια επτά φορές πάνω τα οποία εξυπηρετούν τους διεθνείς τραπεζίτες, έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ασφάλεια, την υγεία και την επιβίωση των ελλήνων πολιτών.
Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των φαρμακοποιών και ζητάμε άμεσα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% όπως έχει προσυμφωνηθεί και την πληρωμή μέσω συμψηφισμού των απαιτήσεων των φαρμακείων.
Δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο. Εάν δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνο από το δημόσιο, θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και θα μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους».