Random Posts

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΙΓΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μετωπική επίθεση ενάντια σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν τον φαρμακοποιό της...γειτονιάς και σε όσους θεωρούν συντεχνιακή τη νίκη των φαρμακοποιών στη Βουλή, εξαπέλυσε με συνέντευξή του στον "Ε.Τ." ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Επισυνάπτεται η συνέντευξη 
κάνετε κλικ για μεγέθυνση 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Δεν υπάρχει καμιά προγραμματισμένη κινητοποίηση των φαρμακοποιών για σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 . Προφανώς λόγω παρεξήγησης, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης , αναφέρονται σε κινητοποιήσεις .

Εκ του Π.Φ.Σ.


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

2 Ενημερώσεις προς τους Φαρμακοποιούς από την Pfizer Hellas A.E.

1. Κυκλοφορία του Προϊόντος ZITHROMAX Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κυκλοφορία του προϊόντος ZITHROMAX - Δισκία Επικαλυμμένα με Λεπτό Υμένιο, 250mg x 6 έχει αποκατασταθεί μετά από προσωρινή έλλειψη.

Οι νέες παρτίδες είναι ήδη διαθέσιμες για ανεφοδιασμό της αγοράς.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Pfizer Hellas A.E. στο τηλέφωνο 210 8199 060.

Ζαχαρίας Ραγκούσης
EP BU Head 


2.  Διακοπή Κυκλοφορίας του Φαρμακευτικού Ιδιοσκευάσματος DETRUSITOL SR CAPS 4MG
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΕΟΦ, ύστερα από σχετικό αίτημα της εταιρείας μας για εμπορικούς λόγους, ανακάλεσε με την υπ' αριθμό 67198/03-11-2011 απόφασή του την άδεια κυκλοφορίας μόνο ως προς τη συσκευασία του φαρμακευτικού προϊόντος Detrusitol SR CAPS 4MG με κωδικό ΕΟΦ 2802383604039.

Με την κοινοποίηση της εν λόγω απόφασης ΕΟΦ εντός του Δεκεμβρίου 2011, η Pfizer Hellas προχώρησε στη διακοπή του εφοδιασμού της αγοράς με το προϊόν αυτό.

Επιπλέον, η εταιρεία μας ζήτησε τη διαγραφή της εν λόγω συσκευασίας του προϊόντος από τον Τιμοκατάλογο Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε με το τελευταίο Δελτίο Τιμών που εκδόθηκε στις 21-12-2011 και είχε ημερομηνία ισχύος 16-01-2012 για τα φαρμακεία.

Κατόπιν τούτου, μετά τη 16η Ιανουαρίου 2012 δεν είναι πρακτικά δυνατή η εκτέλεση συνταγών και η χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου σε ασφαλισμένους-ασθενείς.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μας έχει ενημερώσει τους συνταγογράφους γιατρούς για! την απόφασή της να διακόψει την κυκλοφορία του προϊόντος αυτού, έτσι ώστε να χορηγούν εναλλακτικές θεραπείες στους ασθενείς τους.

Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε περιπτώσεις ασθενών, στους οποίους έχει συνταγογραφηθεί DETRUSITOL SR CAPS 4MG, παρακαλούμε όπως συμβουλέψετε τους ασθενείς αυτούς να επισκεφτούν το γιατρό τους, προκειμένου να τους χορηγηθούν άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

Τέλος, εάν έχετε απόθεμα από το συγκεκριμένο ιδιοσκεύασμα μπορείτε να το επιστρέψετε οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε ακολουθώντας τη συνήθη διαδικασία.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Pfizer Hellas Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 819 9060.

Pfizer Hellas A.E.
Λ. Μεσογείων 243, Ν. Ψυχικό, 154 51 Αθήνα
Tηλ.: 210 6785 800, 210 819 9060
Fax.: 210 8199 064

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ




 
ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ



Σας ενημερώνουμε ότι:


1.    Από την Διοίκηση του ΟΓΑ μας ενημέρωσαν ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31/1/2012.


2.    Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ και  συγκεκριμένα οι κ.κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Γιάννης Μακρυγιάννης ήρθαν σε επαφή με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι, βάσει  του προγραμματισμού και της συμφωνίας που έχει γίνει για τις συσσωρευμένες οφειλές του ΟΠΑΔ, η Α΄ δόση των 48 εκατ. Ευρώ θα πληρωθεί  την εβδομάδα από    6/2 έως 10/2/2012.


                                                                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Απάντηση Θεοδοσιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη
Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,

τελικά είστε πολύ προβλέψιμος. Πραγματικά είχα ανησυχήσει καθώς αργούσατε να εκδηλωθείτε υπέρ των πρωτοβουλιών του κ. Λοβέρδου. Τελικά δεν κρατηθήκατε και είπατε αυτά που πιστεύετε και πολύ καλά κάνατε προκειμένου όλη η κοινωνία να γνωρίζει τις θέσεις σας και τις επιλογές σας. Άλλωστε εκλογές έρχονται, πρέπει η επιλογή του κάθε πολίτη να γίνει έχοντας υπ' όψιν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.


Κατά τη συνέντευξή σας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπατε ότι «αρκετοί συνάδελφοι βουλευτές, μου έδωσαν την εντύπωση ότι ψήφισαν έχοντας το μυαλό τους πρωτίστως σε οργανωμένες συντεχνίες που εκπροσωπούν και δευτερευόντως ως βουλευτές…».

Κατ' αρχήν κύριε Μητσοτάκη επί 253 ψηφισάντων βουλευτών οι 152 είπαν όχι στην τροπολογία Λοβέρδου. Οι 152 βουλευτές που είπαν όχι είναι οι «αρκετοί συνάδελφοι»; Μήπως είναι το 60% των ψηφισάντων και σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφεία των 300 βουλευτών;

Πιστεύετε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών «εκπροσωπεί τις οργανωμένες συντεχνίες»; Και τελικά η οργανωμένη συντεχνία των φαρμακοποιών, διότι αυτήν φωτογραφίζετε, έχει 152 βουλευτές ως εκπροσώπους της; Έχετε συνειδητοποιήσει τί είπατε;

Και τελικά άποψή σας είναι ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους στις απόψεις, στις αιτιάσεις, στις αντιρρήσεις των κοινωνικών ομάδων; Τελικά κατά την άποψή σας ποιές απόψεις πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν τους οι βουλευτές πριν ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως το Σύνταγμα ορίζει;

Είπατε και κάτι ακόμη κ. Μητσοτάκη στην ίδια συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Αν έρθει το θέμα την επόμενη εβδομάδα δεν έχω καμμία δυσκολία να το υπερψηφίσω όπως θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία».

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί σπεύδετε να δεσμευθείτε ότι την επόμενη εβδομάδα  θα το υπερψηφίσετε; Γνωρίζετε τί διάταξη θα καταθέσει ο κ. Λοβέρδος; Υπογράφετε λευκή επιταγή ότι θα υπερψηφίσετε οποιαδήποτε σχετική διάταξη κατατεθεί στη Βουλή; Διότι νομίζω ότι είναι προφανές ότι ο Υπουργός δεν προτίθεται να επανακαταθέσει την ίδια διάταξη που καταψηφίσθηκε.

Στην ίδια πρόταση προσπαθείτε να δεσμεύσετε και τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: «...θα το υπερψηφίσω όπως θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία...». Κύριε Μητσοτάκη, έχετε εξουσιοδότηση από κάποιο κομματικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας  να δεσμεύετε με δηλώσεις σας το κόμμα σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς σας;

Διότι γνωρίζω και οφειλατε κι εσείς να γνωρίζετε ότι ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε δελτίο τύπου με ημερομηνία 23/1/2012 που γράφει ότι: «Η εμμονή του κυρίου Υπουργού Υγείας για το ωράριο εργασίας των φαρμακείων δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στους πολίτες παρά μόνο θα προσθέσει οικονομικά βάρη στο χειμαζόμενο ήδη κλάδο των φαρμακοποιών. Ο κύριος Υπουργός πρέπει να να αντιληφθεί ότι εκτίθεται διαρκώς με τους πειραματισμούς τους οποίους εξαγγέλει χωρίς καμμία μελέτη και σοβαρή εκτίμηση των δεδομένων».

Εσείς έχετε σχετική κομματική αρμοδιότητα να αδειάζετε τον τομεάρχη Υγείας όταν διαφωνείτε μαζί του;

Ή μήπως πιστεύετε πως η αρνητική θέση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη σχετική ψηφοφορία ήταν τυχαία ή τέλος πάντων εν αγνοία των ηγετικών οργάνων του κόμματος;

Λυπάμαι κύριε Μητσοτάκη, διότι η ανομοιόμορφη συμπεριφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που οφείλεται αφ΄ενός στην αντίθεσή τους ως προς τη διαδικασία κατάθεσης αλλά και το περιεχόμενο της σχετικής τροπολογίας, και αφ' ετέρου στα εσωτερικά προβλήματα του Κινήματος, γίνεται προσπάθεια (και από εσάς) να ερμηνευθεί ως χειραγώγηση 152 βουλευτών από τη δήθεν οργανωμένη συντεχνία των φαρμακοποιών.
Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Απελευθέρωση ναι – απορρύθμιση όχι



Αντίθεση προς τις διαδικασίες, αλλά και επιφύλαξη προς το χαρακτήρα ορισμένων μέτρων σηματοδοτεί η καταψήφιση του άρθρου 29 του Πολυνομοσχεδίου στην ολομέλεια της 24ης Ιανουαρίου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τη διαδικασία μπορεί να ακούγεται άκαιρο να τεθεί ως προτεραιότητα. Είναι όμως γεγονός ότι διαδικασίες με ανεπαρκή προετοιμασία, διλημματικό και κατεπείγον χαρακτήρα ακολουθήθηκαν πολλές φορές σε αυτή τη βουλή.
Ακόμη και το μνημόνιο, δέσμευση πρωτοφανής και πολυετής για τη χώρα μας, ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το σοβαρό πολιτικό ατόπημα κυβερνητικών στελεχών, που δηλώνουν ότι ψήφισαν το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν, πρέπει να ομολογήσω ότι οι διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν δεν εξάντλησαν το διάλογο για τις προϋποθέσεις δανεισμού, τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
Όσον αφορά το άρθρο 29 που αφορά στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και το οποίο προσωπικά καταψήφισα, θέλω να δηλώσω ότι από άποψη αρχής είμαι υπέρ της απελευθέρωσης όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Πεποίθησή μου είναι ότι το συμφέρον της κοινωνίας είναι πάνω από το συμφέρον μιας οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Το άρθρο 29 -φαίνεται σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην ολομέλεια λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία- δεν στόχευε στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού που είχε νομοθετηθεί με προηγούμενους νόμους, αλλά στην απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων είναι ένα μέτρο προοδευτικό. Η απορρύθμιση όμως είναι ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, που στρέφεται τελικά εναντίον όλης της κοινωνίας.


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ενδεικτικά:

ΕΘΝΟΣ.GR
«ΤΥΦΛΗ» ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αλαλούμ και χάος στο ΠΑΣΟΚ
Ανταρσία εκδηλώθηκε στη Βουλή από περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Η διάταξη τελικά απορρίφθηκε. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και σε άλλα άρθρα. Το αλαλούμ στις ψηφοφορίες συνοδεύτηκε από γενικό αναβρασμό στις τάξεις του πλειοψηφούντος κόμματος, όπου πολλοί βουλευτές εξαπέλυαν βολές κατά πάντων ΣΚΑΙ.GR «Φαρμάκι» για το ΠΑΣΟΚ η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων Η κρίσιμη ψηφοφορία επέφερε ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε επιμείνει στη ρύθμιση που απελευθερώνει το ωράριο Με μικρές απώλειες για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης έληξε το θρίλερ της ονομαστική ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καθώς υπερψηφίστηκαν τελικά τα περισσότερα από τα επίμαχα άρθρα του με εξαίρεση το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων που καταψηφίστηκε από 65 βουλευτές, 87 ψήφισαν παρόντες ενώ 101 υπερψήφισαν.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Καταψηφίστηκε το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν πολλές διαφωνίες και για άλλες διατάξεις, όπως αυτές που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ σύσταση δικηγορικών εταιρειών, καθώς και τη σύσταση Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
Καταψηφίστηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Η έγκριση του άρθρου «προσέκρουσε» στις έντονες αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Τελικά, σε σύνολο 253 παρόντων, υπέρ του επίμαχου άρθρου, τάχθηκαν 101 βουλευτές, ενώ 65 το καταψήφισαν και 87 δήλωσαν «παρών», με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

NEWS.IT
“Κραχ” στην Κυβέρνηση η καταψήφιση του ωραρίου για τα φαρμακεία
  Μπορεί η χθεσινή καταψήφιση της τροπολογίας του πολυνομοσχεδίου για το ωράριο των φαρμακείων να αποτελεί το προσωπικό “Βατερλό” του υπουργού Υγεία Ανδρέα Λοβέρδου, οι δεκάδες απώλειες όμως και το αντάρτικο σχεδόν 40 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απειλεί ανοιχτά και την κυβερνητική συνοχή, ειδικά ενόψει ψήφισης ακόμη πιο κρίσιμων και ουσιαστικών μέτρων που έρχονται.
Όλα τα άλλα άρθρα του πολυνομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία να βάζει πλάτη, καθώς πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε ψήφισαν κατά είτε ψήφισαν παρών.

Τις αντιρρήσεις πάντως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε κυρίως το άρθρο που αφορούσε την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ πολλές διαφωνίες εκφράστηκαν και για τις δύο διατάξεις που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών και κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ.

REAL.GR
Καταψηφίστηκε η τροπολογία για τα φαρμακεία. Μείζον ενδοκυβερνητικό ζήτημα προκύπτει από τη ψηφοφορία για τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών, με τη Βουλή να λέει «όχι» στην ρύθμιση για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
Αναλυτικά, από τους 264 βουλευτές που ψήφισαν μόνο 101 βουλευτές υπερψήφισαν, 65 καταψήφισαν και 87 δήλωσαν «παρών».
Λίγο πριν από την ψηφοφορία βουλευτές από όλα τα κόμματα ζήτησαν από τον κ. Λοβέρδο να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, ο Υπουργός Υγείας όμως τόνισε με όλους τους τρόπους ότι δεν σκοπεύει να κάνει πίσω, λέγοντας ότι η απόσυρση της διάταξης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα στα οποία ο ίδιος δεν σκοπεύει να υποκύψει.

ΤΑ ΝΕΑ
Ψήφος – φαρμάκι για την κυβέρνηση
Απορρίφθηκε με διαδικασία-θρίλερ, αργά χθές το βράδυ από τη Βουλή, η διάταξη της τελευταίας στιγμής , την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων – όπως έχει ζητήσει η τρόϊκα.

ΚΕΡΔΟΣ
Καταψηφίστηκε η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο έκρυβε η χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή στο άρθρο 29 που αφορούσε στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
51 όχι από το ΠΑΣΟΚ  21 απουσίες από τη Ν.Δ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Διακομματικό «βέτο» στη ρύθμιση για τα φαρμακεία. Ανταρσία στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο Δεν πέρασε η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

STAR.GR
Δεν πέρασε η ρύθμιση Λοβέρδου για τα φαρμακεία  «Κόκκινη» κάρτα έδειξαν τελικά οι βουλευτές των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στον Υπ. Υγείας, Α. Λοβέρδο.
Η ρύθμιση που είχε φέρει στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, η οποία επέτρεπε σε όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν να κρατούν ανοιχτά τα φαρμακεία τους πέρα από το ωράριο που ορίζει ο Φαρμακευτικός σύλλογος δεν πέρασε τελικά.
Εκατόν ένας από τους παρόντες βουλευτές ψήφισαν τη ρύθμιση, 65 καταψήφισαν και 87 είπαν όχι.



NEWSBOMB.GR
Ανταρσία βουλευτών που καταψήφισαν άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Σε δοκιμασία μπαίνει η συνοχή της κυβέρνησης, μετά το θρίλερ της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
 Η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, η οποία και καταψηφίστηκε, κατέδειξε τους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του οποίου είτε καταψήφισαν είτε ψήφισαν «παρών». Επίσης, «όχι» στη ρύθμιση ψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών».

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.ΝΕΤ
Τους… φαρμάκωσε το νομοσχέδιο για τα φαρμακεία!
Μόνο ως «μπουρλότο»  μπορεί να χαρακτηριστεί η ονομαστική ψηφοφορία που διημείφθη αργά χθες το βράδυ στη Βουλή  αφού η επίμαχη ρύθμιση  για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν  έλαβε τελικά τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 120 ψήφων. Επί συνόλου 253 βουλευτών, μόλις 101 είπαν ναι, 65 δήλωσαν όχι και άλλοι 87 δήλωσαν παρόντες. Η  ΝΔ στο συγκεκριμένο άρθρο δήλωσε παρούσα, αν και αρκετοί βουλευτές της, 15 από τους συνολικά 26 που απουσίασαν από την Ολομέλεια,  προτίμησαν να καθίσουν στο καφενείο αντί να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Ο δε ΛΑΟΣ καταψήφισε ευθέως την ρύθμιση, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, 31 βουλευτές δήλωσαν παρόντες και 4 καταψήφισαν επιφέροντας δυνατό χτύπημα στον Υπουργό Υγείας. Ο  Ανδρέας Λοβέρδος αν και διαισθάνθηκε από νωρίς το αρνητικό κλίμα, εντούτοις επέμεινε στο να τεθεί η ρύθμιση σε ονομαστική  ψηφοφορία προκειμένου να κλείσει ένα θέμα που «επί πέντε μήνες», όπως είπε, « κάποιοι κρατάνε ανοιχτό».  Και μάλιστα παρά την προτροπή βουλευτών όλων των κομμάτων,  συναδέλφων του Υπουργών, αλλά και τις εισηγήσεις του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου προκειμένου να μεταφερθεί η ψήφιση της ρύθμισης την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα; ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση κυριολεκτικά στο φορείο.





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

 Αθήνα,      25/1/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
                                Για το ωράριο

 
Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε ότι επί πολλές μέρες τώρα δίνουμε τη μάχη για να μην περάσουν τα σχέδια που ξεχαρβαλώνουν το ωράριο, διαλύουν τις εφημερίες, εξυπηρετούν μια χούφτα αντι-συναδέλφους και δημιουργούν προϋποθέσεις για φαρμακεία δύο ταχυτήτων.

Ενημερώσαμε όλους τους Βουλευτές, με την αποφασιστική συμβολή των τοπικών συλλόγων και πολλών συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα.
Το θετικό αποτέλεσμα είναι καθαρό.
Την προηγούμενη Τετάρτη η αιφνιδιαστική τροπολογία δεν πέρασε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή (με την παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) και χθες δώσαμε τη μάχη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μας στήριξαν όλα τα κόμματα και 39 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από δηλώσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπουργού Υγείας, φαίνεται ότι κάποια επιπλέον ρύθμιση για το θέμα του ωραρίου θα επανέλθει στη Βουλή.
Θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε υπέρ μιας λύσης που οδηγεί σε συντεταγμένο και ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας ωραρίου και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε λύση δημιουργεί αναρχία και ασυδοσία κάποιων ελαχίστων σε βάρος του συνόλου.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλούς μήνες προτείνουμε να υπάρξει ένα σύστημα αυξημένων εφημεριών Σαββάτου και ενισχυμένων για την Δευτέρα και την Τετάρτη, με βάση τους πίνακες των Φαρμακευτικών Συλλόγων.
Αλλά  η Κυβέρνηση επιμένει, με βάση τον Νόμο που ψήφισε για «ελευθερία» του καθενός  να εντάσσεται στους πίνακες  εφημεριών.

Με βάση τον πολιτικό συσχετισμό είναι βέβαιο ότι η τροπολογία θα επανέλθει τροποποιημένη.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει στον χώρο μας ασυδοσία, κανιβαλισμός και διάλυση του οργανωμένου συστήματος εφημεριών.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως όταν ξεπερνάμε μίζερες νοοτροπίες και δίνουμε τον αγώνα μας συντονισμένοι πανελλαδικά, με ενότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους που ενεργοποιήθηκαν, όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν από όλη τη xώρα.
Έχουμε Δύναμη – Ενωμένοι συνεχίζουμε.

Για κάθε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Σήμερα Τρίτη, το απόγευμα, αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών παρευρίσκεται στη Βουλή, προκειμένου να πιέσει τον υπουργό Υγείας και όλους τους βουλευτές για την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας για το ωράριο.

Συνεπώς, είναι προς το συμφέρον του κλάδου, τα φαρμακεία να παραμείνουν κλειστά την ώρα που η Βουλή συζητάει το θέμα.

                                                                                            ΠΦΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

  




 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ
                                                                                                                               
                                                                                                                          Αθήνα,     23/1/2012   

                                                                                      Προς
                                                                                      Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους
                                                                                      Της χώρας


Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας των φαρμακείων στην διάρκεια του απογευματινού ωραρίου για αύριο Τρίτη 24/1/2012, τις ώρες που θα γίνεται στη Βουλή η συζήτηση για την «απελευθέρωση» του ωραρίου των φαρμακείων.
Σας ενημερώνουμε ότι με την τροπολογία αυτή παρακάμπτεται η δικαιοδοσία των Φαρμακευτικών Συλλόγων στην κατάρτιση πινάκων υπηρεσιών όπως και της τήρησης συγκεκριμένου ωραρίου εργασίας.
Σε περίπτωση ψήφισης της τροπολογίας αυτής ο ΠΦΣ θα προσφύγει με κάθε νόμιμο μέσο για την ανατροπή της, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας

                                                                                                               Εκ του Π.Φ.Σ.


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΠΦΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΚ


             ΔΙΟΙΚΗΣΗ                              
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
 ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ:  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

        Αρ.πρωτ. 420201/2012                            
                                                                                                          ΠΡΟΣ
Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου
Θέμα: «Σχετικά με ερωτήματα που αφορούν την συνταγογράφηση και την χορήγηση αναλώσιμων υλικών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Σχετικό:
1. το με αρ. πρώτ. 345/17.12.2011 έγγραφο του Φ.Σ.Α.
2. έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αρ. πρώτ. 221/ 13-1-2011
3.έγγραφο της γενικής γραμματείας κοινωνικών ασφαλίσεων Φ42000/26890/3396 – 15/11/2011.
4. Έγγραφα σας με αρ. πρώτ. 175 & 177 / 17-1-2012.
5. νόμος 3918/2011 άρθρο 34 παρ. 3γ (ΦΕΚ A 31/2-3-2011).

                Σε απάντηση στο παραπάνω σχετικό 1 έγγραφο, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Αναλώσιμα του διαβήτη: Σύμφωνα με το σχετικό 2 τα αναλώσιμα του διαβήτη συνταγογραφούνται επί συνταγής:
α) μαζί με αντιδιαβητική αγωγή (δισκία ή ινσουλίνη).
Β) χωρίς αντιδιαβητική αγωγή, αρκεί να επισυνάπτεται γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού.  Αυτό ισχύει στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που συνιστούν τον ΕΟΠΥΥ (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ). Συνεπώς χορηγούνται με τον ίδιο τρόπο που χορηγούνταν μέχρι τώρα στο ΙΚΑ.

Υλικά κολοστομίας: Σύμφωνα με το σχετικό 2 για τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ισχύουν οι αναγραφόμενες στο Γ55/888/28-12-2011 γενικό έγγραφο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ποσότητες και τιμές αποζημίωσης. Η διάρκεια χορήγησης ορίζεται σε ένα μήνα για όλα τα υλικά, εκτός των οστομικών υλικών και τους καθετήρες των παραπληγικών, που ορίζεται σε τρείς μήνες και των επιθεμάτων που ορίζεται σε δυο μήνες Για την αποζημίωση του χορηγούμενου αναλώσιμου υλικού απαιτείται:
-              Έκδοση ιατρικής γνωμάτευσης από τον θεράποντα ιατρό και καταχώρηση στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.
-              Έγκριση από ελεγκτή ιατρό
-              Απόδειξή λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο – δελτίο αποστολής για την αγορά των υλικών, όπου θα σημειώνεται η περιγραφή των υλικών, η ποσότητα και η αξία ανά τεμάχιο και επί των οποίων θα πρέπει να επικολληθούν οι αυτοκόλλητοι γραμμωτοί κώδικές που υποχρεωτικά φέρουν τα υλικά.
-              Αίτηση κατάθεσης δικαιολογητικών.
Επισημαίνουμε ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποζημίωση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, προϊόντων ειδικής διατροφής, διαλύματα και εξαρτήματα περιτοναϊκής κάθαρσης και τα αναλώσιμα του διαβήτη θα υποβάλλονται από τους ασφαλισμένους στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν οι ασφαλισμένοι. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.
Επισημαίνουμε ότι με το σχετικό 2 καταργήθηκαν οι διαφορετικές διαδικασίες χορήγησης που ακολουθούσαν τα εντασσόμενα ταμεία, όπως η χορήγηση οστομικών υλικών με συνταγές για ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ. Συνεπώς για την χορήγηση των υλικών κολοστομίας δεν ακολουθείται πλέον η διαιδκασία που ίσχυε στον ΟΠΑΔ και δεν κατατίθενται εντολές με τον λογαριασμό του φαρμακείου.
Θετική Λιστα: Σύμφωνα με το σχετικό 3 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η κοινή υπουργική απόφαση για τον θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΦΕΚ Β 2141 / 2011) τέθηκε σε εφαρμογή από 15-11-2011. 
Δίμηνες Συνταγές: Οι δίμηνες συνταγές χρειάζονται θεώρηση στην περίπτωση χειρόγραφών συνταγών, οι ηλεκτρονικές δεν χρειάζονται θεώρηση εφόσον εκτελεστούν ηλεκτρονικά από το φαρμακείο. Δίμηνες συνταγές εκδίδονται με βάση το ΠΔ 121/ 2008.
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Μέχρι την επίλυση του θέματος από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι δυνατόν να γίνεται χειρόγραφη εκτέλεση των εν λόγω συνταγών. 
Σφραγίδες ιατρών: Μέχρι την έκδοση ενιαίου τύπου σφραγίδας όλοι οι ιατροί που έχουν αποδεχτεί την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να συνταγογραφούν σφραγίζοντας με σφραγίδες των ταμείων με τα οποία ήταν συμβεβλημένοι.
Παλαιά συνταγολόγια: Από 1-1-2012 καταργούνται τα συνταγολόγια για τους ασφαλισμένους ΟΓΑ και ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ σε συνέχεια της κατάργησης συνταγολογίων ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Η συνταγογράφηση γίνεται χρησιμοποιώντας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή όπου δεν είναι εφικτό χειρόγραφα στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο. Συνταγές στα παλαιού τύπου συνταγολόγια (απλές ή τρίμηνες επαναλαμβανόμενες) εκτελούνται κανονικά στην περίπτωση που έχουν εκδοθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2011. Ειδικότερα σε περίπτωση εκτέλεσης συνταγών παλαιού τύπου από τα φαρμακεία μέχρι τις 5-1-2012 για τον ΟΓΑ και 12-1-2012 για τον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, δεν θα περικοπούν, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από 17-1-2011.
Σύμφωνα με το σχετικό 5, οι ΦΚΑ τον μήνα Ιανουάριο κάθε έτους χορηγούν βεβαιώσεις για το σύνολο των επιστροφών του έτους του κάθε φαρμακείου για φορολογική χρήση. Ως εκ τούτου η έκδοση βεβαιώσεων τον μήνα Ιανουάριο είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να χορηγούνται το συντομότερο δυνατόν.

   

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

                                                          Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΦΣ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΚ
    1) Οι Ηλεκτρονικές συνταγές που περιέχουν ΦΥΚ  και δεν εκτελούνται 
        στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ,  όπως και με τις χειρόγραφες τέτοιου
       τύπου συνταγές με ΦΥΚ, απαιτείται η αναγραφή της ένδειξης
       < ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ > .
        Επειδή τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν την δυνατότητα να
        γράψουν την ένδειξη  <ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ>  ηλεκτρονικά αλλά μόνο           
        χειρόγραφα , οι ηλεκτρονικές αυτού του τύπου συνταγές θα
        εκτελούνται  και θα καταχωρούνται χειρόγραφα.
2)    Σας υπενθυμίζουμε πώς μία ηλεκτρονική συνταγή που δεν έχει
       καταχωρηθεί ηλεκτρονικά θεωρείται χειρόγραφη, εκτελείται
       και καταχωρείται  σαν χειρόγραφη και υπόκειται στις προυποθέ-
       σεις των χειρόγραφων συνταγών. Επομένως χρειάζεται θεώρηση
       όπου αυτή απαιτείται.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Στην  χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου « Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015»,κατατέθηκε η τροπολογία που ρυθμίζει τα χρέη των ταμείων που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ κλπ)

Η τροπολογία  έχει ως εξής :

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του ωραρίου των φαρμακείων.
Ο Π.Φ.Σ. ζητά την απόσυρση της τροπολογίας αυτής που σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


                                                                                                                     Αθήνα,      16/1/2012
                                                                                                                     Αριθμ Πρωτ. 164
ΠΡΟΣ
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
της Χώρας

ΘΕΜΑ:   ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

1.     Όσον αφορά τα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη:
  •      Για τα αναλώσιμα που χορηγούνται με συνταγή από τα ιδιωτικά φαρμακεία  δεν απαιτείται θεώρηση
  •      Όταν η προμήθεια γίνεται με δαπάνη του ασφαλισμένου,  απαιτείται  η θεώρηση της   γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού. (περίπτ. Β’ του υπ΄αριθμ. 241 /13-1-2012 έγγραφο Διοίκησης ΕΟΠΥΥ).

2.    Η ανώτατη  τιμή χορήγησης ταινιών μέτρησης σακχάρου είναι 35€ μαζί με την  συμμετοχή 25%. Εκτός των περιπτώσεων που δεν καταβάλλεται συμμετοχή και αναφέρονται στο υπ΄αριθμ  Γ55/888 έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.
3.     Οι συνταγές που εκτελέσθηκαν μετά την 1/1/2012 εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχε καθυστέρηση ενημέρωσης από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά  την ένταξη του ΟΓΑ και του ΤΥΔΚΥ στον Οργανισμό, όλες οι συνταγές παλαιού τύπου (ατομικών συνταγολογίων) που εκτελέσθηκαν μέχρι την 5/1/2012 για ΟΓΑ και 12/1/1012 για ΤΥΔΚΥ, με εντολή που δόθηκε στην ΚΜΕΣ οι συνταγές θα αποζημιωθούν  κανονικά. Το σχετικό έγγραφο θα μας κοινοποιηθεί εντός των ημερών.
(Με την παρούσα παράγραφο διευκρινίζεται το σημείο 6 του υπ΄αριθμ. 241 /13-1-2012  έγγραφο ΕΟΠΥΥ).

4.     Για δίμηνες συνταγές που συνταγογραφούνται στον ΕΟΠΥΥ απαιτείται θεώρηση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 121/08.

5.     Η αρίθμηση των συνταγών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΟΓΑ , ΤΥΔΚΥ), γίνεται ενιαία δηλαδή αριθμούνται όλες μαζί.
 Στο τέλος του μήνα ξεχωρίζουμε  τις συνταγές που εκτελέστηκαν
•    ηλεκτρονικά,
•    τις συνταγές ενιαίου τύπου (πράσινο συνταγολόγιο  ΙΚΑ) και
•    τις συνταγές παλαιού τύπου (ατομικών βιβλιαρίων).

               
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ                       

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτη ταλαιπωρία για πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες στο κρατικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε περισσότερα στο PHARMA TEAM, πατώντας ΕΔΩ

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε στις αρχές της εβδομάδας , λίγο μετά τα μεσάνυκτα, φαρμακοποιός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που το φαρμακείο βρισκόταν σε διανυκτέρευση.Διαβάστε την είδηση και δείτε το video

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΟΠΥΥ

Προς
Τους φαρμακευτικούς Συλλόγους και
τους Φαρμακοποιούς της χώρας
Συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι :
1/ Υπογράφηκε και στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. ΔΥΓ3(α)/οικ 3222/10-1-2012) του κ. Λοβέρδου για την επαναφορά των εκπτώσεων προς τα φαρμακεία την οποία σας επισυνάπτουμε. Πρακτικά θα ισχύσει εντός της επόμενης εβδομάδας.
2/ Μας δόθηκε από τον πρόεδρο του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Βουδούρη έγγραφο σχετικά με τις πληρωμές  για το 2012, το οποίο επίσης σας επισυνάπτουμε ΕΔΩ . Ρυθμίστε τις υποχρεώσεις σας αναλόγως.
3/ Εντός της ημέρας αναμένεται να μας δοθεί από τον Υπουργείο Οικονομικών , το τελικό κείμενο της τροπολογίας –προσθήκης με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη προς τα φαρμακεία από τα ταμεία που ενσωματώθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΟΠΑΔ κλπ). Το κείμενο αυτό θα σας το κοινοποιήσουμε αμέσως μόλις το λάβουμε
Συνάδελφοι,


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: Διευκρινήσεις επί του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας
                  Σχετ. Γ55/888 έγγραφο ΕΟΠΥΥ (επισυναπτόμενο)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
                  Μετά από συνάντηση του ΠΦΣ  με την Διευθύντρια της Φαρμακευτικής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ η οποία  πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά του ΕΟΠΥΥ, σας κοινοποιούμε τις απαντήσεις στα θέματα που θέσαμε:

1)     Τα αναλώσιμα για σακχαρώδη διαβήτη θα χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία με συνταγή;


ΝΑΙ μόνο τα αναλώσιμα σακχαρώδη διαβήτη  θα χορηγούνται με συνταγή από τα ιδιωτικά φαρμακεία όπως μέχρι πρότινος για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ

Στον Ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ που σας επισυνάπτουμε  αναφέρονται οι ποσότητες των χορηγουμένων  υλικών και ποιοι  ασφαλισμένοι  θα καταβάλλουν συμμετοχή γι αυτά.

2)     Το υπόλοιπο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που αναφέρεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ με ποιο τρόπο χορηγείται;